A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot!

2017. augusztus 17., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az augusztus 20-i tűzijáték egy nagyon szép dolog, melyben a helyszínen gyönyörködni és a látványt élvezni igazán fantasztikus. Számunkra. Emberek számára. De négylábú kedvenceink erről egészen másképp gondolkodnak.



 


A Rex Kutyaotthon Alapítvány arra kér mindenkit, aki augusztus 20-án szeretné a tűzijátékot élőben megtekinteni, hogy négylábú társát semmi esetre se vigye magával!


 

Mi is a baj a zajokkal?

A félelem a zajtól egy természetes reakció kedvenceink részéről. A legtöbb kutya számára a tűzijáték hangjai veszélyforrást jeleznek, ezért gyakran heves félelemmel reagálnak a váratlan és számukra különösen fülsiketítő zajokra. Kedvenceink ezeket a zajokat - tekintettel arra, hogy nem tudják semmihez sem társítani - úgy élik meg, hogy a zaj minden felől jön, és nincs hova bújni előle. Így az állat könnyen kezelhetetlenné válhat, kiszabadulhat a nyakörvből, elszabadulhat a pórázról. Ne tegyük ki ennek a kutyánkat!

 

Mit tehetünk, ha mégis megtörtént a baj?

Nagyon fontos mielőbb bejelenteni az elveszett állat (és természetesen a gazdája) adatait azon hatóságoknál, civil állatvédő szervezeteknél és fórumokon, ahol az állatot a megtalálója hirdetheti. Mindemellett célszerű érdeklődni, hogy az adott szervezetekhez érkezett-e bejelentés hasonló állat megtalálásáról.

 

A legtöbb kutya fél a tűzijátéktól - előzd meg a bajt!
A legtöbb kutya fél a tűzijátéktól - előzd meg a bajt!

 

Hol jelentsük be, ha mi találtunk kóbor kutyát?

Mivel Magyarországon 2013. január 1. óta kötelező a kutyák mikrochippel történő egyedi megjelölése, így a talált állatot érdemes elvinni a legközelebbi állatorvoshoz a chip ellenőrzésére. Így kerülhet vissza leghamarabb gazdájához! Amennyiben a gazdi valamiért nem azonosítható, mielőbb be kell jelenteni a talált állatot (és természetesen a megtaláló) adatait azon hatóságoknál, civil állatvédő szervezeteknél és fórumokon, ahol az állatot a gazdája keresheti.

A Rex Alapítványhoz telefonon (10 - 17 óra között a 06-1-230-4080-as telefonszámon) vagy e-mail-en: is eljuttathatjuk a bejelentésünket mind elveszett, mind talált kutya esetében. Fontos, hogy jelezzük, honnan és mikor veszett el a kutya (vagy hol és mikor találtuk az adott ngylábút), valamint fontosak a kutya és a bejelentő adatai is (kutya színe, kutya életkora, kutya neme, egyedi megjelölése, bejelentő neve, bejelentő telefonszáma, bejelentő e-mail címe).

 

További tipp

Javasoljuk, hogy elveszett vagy talált állat esetén Budapest területén feltétlenül tegyenek bejelentést a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén (Cím: 1097 Budapest, Illatos út 23/A. - telefon: 06-1-347-08-30, ), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál vagy gyepmesteri telepeken.

 

 

További információ: www.rex.hu, www.facebook.com/rexalapitvany

 

 

 

 

Forrás: rex.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Trónok Harca sztárja felemelte a hangját a huskyk védelmében Hírek - Címlapon
A Trónok Harca sztárja felemelte a hangját a huskyk védelmében
Fagyállóval főzött étellel mérgeztek kutyát - jutalom a nyomravezetőnek Hírek - Címlapon
Fagyállóval főzött étellel mérgeztek kutyát - jutalom a nyomravezetőnek