A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fagyállóval főzött étellel mérgeztek kutyát - jutalom a nyomravezetőnek

2017. augusztus 16., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Minden egyes esetnél felhördülünk: hogy képes bárki ilyet elkövetni? Mikor lesz vége? És legfőképp: miért is van erre szükség? Ezúttal egy kedves border collie keverék az áldozat - a szerető gazdik nagy összeget ajánlottak a nyomravezetőnek, aki segít kideríteni, ki ölhette meg kedvencüket.Schörmannt, a border collie keveréket menhelyről hozta el a családja még hét évvel ezelőtt, azóta biztonságban, szeretetben élhette mindennapjait. Egészen addig, míg az ismeretlen tettes fagyállós rizst és virslit nem dobott a család kertjébe.

 

A nyolcéves kutya furcsán kezdett viselkedni: dülöngélt, és a kertben bolyongott - így vette észre a gazdija, Linda, hogy baj van. Azonnal orvoshoz siettek Schörmannal: Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték - mesélte Linda a Borsnak - Később megtaláltam a fagyállós virsli- és rizsmaradványokat a kertben, amiket kihányt szegény. A legdurvább, hogy a mérgezett ételt akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna, hiszen mindig a kertben játszanak.

 

A megtört gazdik minden áron ki szeretnék deríteni, ki volt az elkövető, ezért 750 ezer Ft nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

 

Fagyállós virslivel és rizzsel mérgezték meg Schörmann kutyát
Fagyállós virslivel és rizzsel mérgezték meg Schörmann kutyát

 

Az állatvédők évek óta harcolnak azért, hogy a döntéshozókat rábírják, hogy kötelezzék a fagyállók gyártóit egy olcsó vegyület hozzáadására a termékhez, aminek köszönhetően az kellemetlen szagúvá válik, így az állatok kisebb eséllyel fogják megenni a vele átitatott falatokat - ellentétben  jelenlegi édeskés illattal. Ennek elérésére nemrég egy petíció is indult, mely ide kattintva érhető el és írható alá.

 

 

 

Forrás: borsonline.hu

Témába vág

Ehetnek a kutyák cseresznyét? Ehetnek a kutyák cseresznyét?
Ahogy a cseresznyefa mennyei illatot árasztó virágai a tavasz közeledtét jelzik, úgy piros termése a nyár idilli képét vetítik elénk május végén. Édes, roppanós gyümölcsét szinte mindenki szereti. De vajon kedvencünknek is adhatunk belőle?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot! Hírek - Címlapon
Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot!
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra Hírek - Címlapon
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra