A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fagyállóval főzött étellel mérgeztek kutyát - jutalom a nyomravezetőnek

2017. augusztus 16., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Minden egyes esetnél felhördülünk: hogy képes bárki ilyet elkövetni? Mikor lesz vége? És legfőképp: miért is van erre szükség? Ezúttal egy kedves border collie keverék az áldozat - a szerető gazdik nagy összeget ajánlottak a nyomravezetőnek, aki segít kideríteni, ki ölhette meg kedvencüket.Schörmannt, a border collie keveréket menhelyről hozta el a családja még hét évvel ezelőtt, azóta biztonságban, szeretetben élhette mindennapjait. Egészen addig, míg az ismeretlen tettes fagyállós rizst és virslit nem dobott a család kertjébe.

 

A nyolcéves kutya furcsán kezdett viselkedni: dülöngélt, és a kertben bolyongott - így vette észre a gazdija, Linda, hogy baj van. Azonnal orvoshoz siettek Schörmannal: Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték - mesélte Linda a Borsnak - Később megtaláltam a fagyállós virsli- és rizsmaradványokat a kertben, amiket kihányt szegény. A legdurvább, hogy a mérgezett ételt akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna, hiszen mindig a kertben játszanak.

 

A megtört gazdik minden áron ki szeretnék deríteni, ki volt az elkövető, ezért 750 ezer Ft nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

 

Fagyállós virslivel és rizzsel mérgezték meg Schörmann kutyát
Fagyállós virslivel és rizzsel mérgezték meg Schörmann kutyát

 

Az állatvédők évek óta harcolnak azért, hogy a döntéshozókat rábírják, hogy kötelezzék a fagyállók gyártóit egy olcsó vegyület hozzáadására a termékhez, aminek köszönhetően az kellemetlen szagúvá válik, így az állatok kisebb eséllyel fogják megenni a vele átitatott falatokat - ellentétben  jelenlegi édeskés illattal. Ennek elérésére nemrég egy petíció is indult, mely ide kattintva érhető el és írható alá.

 

 

 

Forrás: borsonline.hu

Témába vág

Így kerüld el a fagyálló mérgezést! Így kerüld el a fagyálló mérgezést!
A fagyálló egy erősen mérgező, az állatok számára édeskés illatú, és finom ízű folyadék. Azonban akár néhány nyalás is halálos lehet, visszafordíthatatlan vesekárosodást okozva a kutyának. Emiatt nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk a fagyálló elkerülése érdekében!

Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a jelekkel, mert a fagyálló mérgezés életveszélyes állapotot okoz!

Ehet a kutya diót? Ehet a kutya diót?
Miért is ne? Hiszen egyik legegészségesebb ropogtatnivalónk, egyenesen a természet patikájából. De vigyázni kell vele, mert komoly baj is származhat belőle!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat? Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat?
Ízletes rágcsálnivaló, pont a megfelelő méretben. Jutalomfalatnak is kiváló, gondolhatnánk, de vajon tudjuk-e, hogy a diófélék és magvak közül melyeket fogyaszthat biztonsággal a kutya?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot! Hírek - Címlapon
Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot!
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra Hírek - Címlapon
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra