A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra

2017. augusztus 15., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nem sajnálják a pénzt kedvenceiktől a csehek: milliárdokat költenek évente háziállataikra, elsősorban a kutyákra és a macskákra. Érdekes statisztikák érkeztek!



A kutyusok, a cicák és más családi kedvencek táplálékára, kozmetikájára, állatorvosi ellátására, esetleg a speciális állathotelek igénybevételére kiadott összeg, kiegészítve az állatok beszerzési árával, évente mintegy 12,6 milliárd koronára rúg (146,16 milliárd forint)  - számolta össze a Cseh Statisztikai Hivatal, amely a Statistika&My szakfolyóirat augusztusi számában közölte az adatokat.  

 

A 12,6 milliárd korona nagyjából akkora összeg, mint amelyet a csehek évente autóbiztosításra költenek. 
 

A háztartások kiadásai a családi kedvencekre évről évre emelkednek. A statisztikusok kiemelték: 2009 és 2015 között az állatorvosi kezelésekre fordított összeg 25 százalékkal emelkedett.

 

Mindenből a legjobbat a kedvencnek

 

A legtöbb pénzt a kedvencekre a gyermektelen háztartásokban élők, köztük a nyugdíjasok költik. Esetükben a háziállatokra fordított kiadások 73 százalékkal nagyobbak, mint a gyermekes családoknál.
 

A statisztikai hivatal kimutatása szerint 2016 végén a csehországi háztartások 28 százaléka tartott kutyát, míg 19 százalékuk macskát. Ezekkel az adatokkal a csehek Európában a háziállatokat tartók élvonalába tartoznak.  
 

A cseh állatorvosi kamara szerint jelenleg nincs nagy érdeklődés az állatorvosi szakma iránt, és várható, hogy öt-tíz éven belül hiány lép fel ezen a területen. Régiónként jelenleg 10 ezer lakosra átlag 2-5 állatorvos esik, és ez a szám csökkenő tendenciát mutat.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: cosmopolitan.oom

Témába vág

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát 4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát
Mindennapos dolgaink egy-egy mozzanata furcsának tűnhet kutyánk szemében. Rajtunk áll, hogy segítsünk eligazodni neki életünkben, kis odafigyeléssel pedig ő is tudni fogja, számíthat ránk.

Ennyit költenek a magyarok kutyájuk etetésére havonta Ennyit költenek a magyarok kutyájuk etetésére havonta
Egy kutya etetése havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintba kerül; jelenleg tízből négy magyar tart kutyát otthon, a legtöbben közülük egy kutyáról gondoskodnak - derül ki a Cofidis reprezentatív kutatásából.

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák védik a veszélybe került elefántokat az orvvadászoktól Hírek - Címlapon
Kutyák védik a veszélybe került elefántokat az orvvadászoktól
Megosztotta takaróját az örökbefogadott kutya egy kóborkával Hírek - Címlapon
Megosztotta takaróját az örökbefogadott kutya egy kóborkával