A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné

2021. január 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?Egyetlen pillantás gyönyörű szemeibe, és máris érezzük a minket összekötő ősi, tiszta köteléket. A szívünk által beszélgetünk kedvencünkkel, mégis olyan érzés, mintha értenénk egymást. Íme 5 örökérvényű üzenet tőle:

 

1. “Bízom benned”

 

Úgy érzed, kedvenced szó nélkül követne, bárhova is sodorjon az élet? A kutyák a kezünkbe helyezik életüket mindenféle kérés vagy kérdezés nélkül. Számukra mi vagyunk a minden; végtelen bizalommal fordulnak hozzánk.

 

Mit szeretne üzenni?

 

Bizonyára mind találkoztunk már alábbi mondással: „Légy az az ember, akinek a kutyád lát.” De valójában hányan lehetünk méltók a hűségre, odaadásra, feltétel nélküli szeretetre, melyet irányunkban mutatnak? Mindenesetre megpróbálhatunk felérni hozzájuk azáltal, hogy türelemmel, kedvességgel, gyengédséggel és megértéssel viseltetünk irántuk a mindennapokban. Még akkor is, ha hibát követnek el; ne feledjük, ilyesmi bármelyikünkkel megtörténhet.

 

"Egyesek nem tudják, hogy mennyire szeretjük a kutyákat. Nekünk elég, hogy a kutyák tudják."

 

Bízom benned - Páratlan a kutya és a gazdi között kialakuló kapcsolat
Páratlan a kutya és a gazdi között kialakuló kapcsolat
Fotó: Twitter

 

2. “Figyelek Rád. Értelek.”

 

A kutya-gazdi közötti kommunikáció jelentős része a testbeszéden alapul, s habár nem „beszélünk” kedvencünk nyelvén, ő tisztán érzi, milyen hangulatban vagyunk. Nagyon is jól olvas a szív hullámaiból; arckifejezésünk, hangunk és testbeszédünk alapján pontosan tudja, hogyan érezzük magunkat.

 

Mit szeretne üzenni?

 

Évezredes együttélésünknek hála volt idejük megfigyelni és kitapasztalni az „emberi nyelvet”, mely igencsak összetett. Ezáltal lehetőségük nyílt arra, hogy jobban megértsék érzelmeinket, szükségleteinket és vágyainkat. Boldogságunkat felismerve velünk együtt örülhetnek ők is, s ha rossz passzban vagyunk, odabújnak hozzánk, vigyáznak ránk. Lehet ennél tisztábban kifejezni a szeretetet és odaadást?

 

"Senki sem értékeli olyan nagyra a szavaid mögött megbúvó mély igazságokat, mint a kutyád." (Christopher Morley)

 

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Fotó: dogsforgood.com

 

3. “Te jelented számomra a világot”

 

Mindennapi teendőink közepette előfordulhat, hogy éppen kedvencünkre nem jut elegendő idő. Család, barátok, munka, hobbi és mindazok a dolgok, amiket tologathatunk, de a végén úgy is túl kell esni rajtuk… Ki az, aki könnyen a háttérbe szorulhat? A kutya. Pedig neki csak te vagy.

 

Mit szeretne üzenni?

 

Elfoglaltak vagyunk, nem bújhatunk ki a vállalt kötelezettségeink alól. Időről-időre érezhetjük úgy, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok, de kutyánk akkor is mellettünk van, jelenléte visszavezet lelkünk biztonságos menedékébe. Igazán nem kér sokat tőlünk: egy szeretetteljes otthon, kényelmes kuckó, teli pocak, egy kis játék, foglalkozás, ami által érzi, hogy fontos a számunkra. Márpedig az – ne szalasszunk el egyetlen alkalmat sem, hogy emlékeztessük erre.

 

"Ott lesz melletted, hogy vigasztaljon, hogy védelmezzen, és ha szükséges, az életét adja érted. Hűséges lesz hozzád jóban és rosszban. Ő a kutya!”

 

Kutyád számára Te jelented a világot
Kutyád számára Te jelented a világot
Fotó: Pinterest

 

4. "Vigyázz rám, hogy boldog és egészséges életet élhessek"

 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek fontosságát, hiszen nem csak akkor kell állatorvoshoz vinnünk a kutyát, amikor beteg. Fordítsunk figyelmet a megelőző jelleggel beiktatott állapotfelmérésekre is, melynek részét képezheti fizikális vizsgálat (ízületek átmozgatása, tüdő, szív meghallgatása, fogak, fülek, szemek, mancsok átnézése, stb.), a táplálás és az élősködők elleni védelem átbeszélése, esetleg a rettegett karomvágás elvégzése. Életminőségük szempontjából sem elhanyagolható, hogy évente néhány alkalommal rászánjuk-e az időt egy-egy állatorvosi látogatásra.

 

Mit szeretne üzenni?

 

A kutyák általában véve jobban viselik a fájdalmat, mint mi, és még csak el sem tudják mondani nekünk, hogyan érzik magukat. A mi segítségünkre van szükségük ahhoz is, hogy eljussanak az rendelőbe, és megkapják a megfelelő kezeléseket. Egyedül rajtunk múlik, megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy egészségesen, vidáman élhessenek, amíg csak lehet.

 

„A jó barátok mindig egymás mellett állnak, történjen bármi. Amikor azt mondják, “örökké”, úgy is értik.” (Donna Fargo)

 

Szeretgesd meg és figyelj rá, ahogy ő is kedveskedéssel, figyelemmel halmoz el minden nap
Szeretgesd meg és figyelj rá, ahogy ő is kedveskedéssel, figyelemmel halmoz el minden nap
Fotó: Pinterest

 

 

5.  “Nem leszek melletted örökké”

 

Sohasem tudhatjuk, mennyi időt szánt nekünk az élet, hány évet tölthetünk el egymás társaságában. Annyi viszont bizonyosan tudhatunk, hogy bármilyen hosszúra is nyúlik ez az idő, soha, de soha nem lesz elég.

 

Mit szeretne üzenni?

 

Egy kutya átlagos élettartama (méretétől, fajtájától, tartási körülményeitől és egészségi állapotától függően) kb. 8-16 év. Néha azon kaphatjuk magunkat, hogy napjaink borzasztó lassússággal vánszorognak, miközben az évek egy szempillantás alatt elszállnak. Ha kutyánk beszélni tudna, valószínűleg újra és újra elmondaná, hogy örüljünk minden egyes pillanatnak, mikor együtt lehetünk. Dobjuk el még egyszer azt a labdát, osszunk meg vele egy falat kutyabarát nasit, nézzük egymás mellett a naplementét vagy tegyünk egy kellemes sétát. Mindegy, mit csinálunk, amíg együtt csináljuk, és mindketten jól érezzük magunkat általa.

 

A játék remek szórakozás, és erősíti kutya és gazdája közötti kapcsolatot
Nem lesz mindig mellettünk - élvezzünk hát ki minden egyes pillanatot kutyánk társaságában
Fotó: Twitter

 

"Mindig úgy gondoltam, a kutyák valamiképpen segítenek megélni a jelen pillanatot. Ha velük foglalkozunk, nem aggódunk sem a múlt, sem a jövő miatt, nem vágyunk semmire, megszáll minket a nyugalom, s felismerhetjük létünk igazi valóságát.” (Dean Ray Koontz)

Forrás: iheartdogs.com
Indexkép forrás: dogsforgood.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Szánkót kapott a nehézkesen járó öreg kutyus, hogy ő is élvezhesse a havat Szánkót kapott a nehézkesen járó öreg kutyus, hogy ő is élvezhesse a havat
Fájós lábai miatt csak pár lépést tud megtenni az idős kutya, de gazdáinak hála minden nap élményteli sétákra indulhat. Szívmelengető videók!

Szokatlan játszópajtások - A kutyák és a lovak képesek egymásra hangolódni játék közben Szokatlan játszópajtások - A kutyák és a lovak képesek egymásra hangolódni játék közben
A kutyákhoz hasonlóan a lovak is évezredek óta velünk élnek, ez a közelség mind fizikai, mind érzelmi értelemben is megállja a helyét. A közöttük lévő óriási különbségek ellenére képesek a békés együttélésre és a játékra is.

Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya
A négylábú hős pillanatok alatt szeretett barátja mellett termett, és mindent megtett, hogy segíthessen rajta. Megható videó!

Hogyan legyél a kutyád legjobb barátja? - Hasznos tippek Hogyan legyél a kutyád legjobb barátja? - Hasznos tippek
Ha igent mondunk egy kutyának, egyszer s mindenkorra vállaljuk, hogy felelősségteljesen, szeretettel gondoskodunk róla, hiszen ő a legjobb barátunk. Tegyünk róla, hogy ez fordítva is igaz legyen!

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Bájos tolvaj: többször is megpróbálta ellopni a plüss egyszarvút a boltból a kóbor kutya Bájos tolvaj: többször is megpróbálta ellopni a plüss egyszarvút a boltból a kóbor kutya
Annyira megszerette a polcon heverő plüss unikornist, hogy újra és újra visszalopózott érte az üzletbe...

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is
Kis termete ellenére óriási szívvel áldotta meg a sors, együttérzésének pedig bájos módon ad hangot. Vagyis mancsot.

Én és a kutyám - 12 különös dolog, amit csak a gazdik érthetnek meg Én és a kutyám - 12 különös dolog, amit csak a gazdik érthetnek meg
Kutyás vagyok, amíg élek... és ez bizony néha érdekes szokásokat eredményez. De amikor ő a legjobb barátunk, a mindenünk! Egyetértünk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
Megérkeztek a Fehér Házba "Amerika Első Kutyái" - Major és Champ is beköltözött gazdái után Hírek - Címlapon
Megérkeztek a Fehér Házba "Amerika Első Kutyái" - Major és Champ is beköltözött gazdái után
fb-text