A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Déli határunk őrei mentettek meg egy öreg kóbor kutyát

2016. július 09., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A határainkon szolgáló katonák és rendőrök között nem egy kutya- és állatbarátot találhatunk! Nekik köszönhetően került szerető gazdához egy kidobott, beteg németjuhász: utolsó éveire új esélyt kaphatott egy új, boldogabb életre.



Zoli, a határvédő kutya tavaly ősszel
Zoli, a határvédő kutya tavaly ősszel

 

Zoli története tavaly ősszel kezdődött: ekkor szegődött a határunkon szolgáló katonákhoz, rendőrökhöz: elkísérte őket őrjárataikra, velük töltötte a nap nagy részét. A kutya akkor csont és bőr volt, ám új pártfogóitól ételt és friss vizet kapott, így hamar erőre kapott. A kutya gyakran velük tartott őrjárataikra, olyan volt, mint egy “önkéntes határőr kutya”. Egy, a határon szolgálókat támogató Facebook oldalon több fotót is megosztottak róla.

 

 

 

Rossz körülmények között kellett a beteg németjuhásznak élnie
Rossz körülmények között kellett a beteg németjuhásznak élnie
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

Tavasszal bukkant fel újra a “röszkei határvédő eb”, de ezúttal egy segélykérő posztban: egy jóérzésű kutyabarát rendőr kérte a közösséget, hogy segítsenek: a kutyának láthatóan fájdalmai voltak, főleg a lábaiban, ízületeiben. Menedéke sem volt az időjárás viszontagságai ellen. Rengeteg komment és megosztás érkezett Zoli képére, nemsokára pedig a valódi segítség is megérkezett: egy rendőr házaspár befogadta őt.

 

Már saját kennele, kutyaháza is van, éjszaka pedig bent aludhat a házban.
Már saját kennele, kutyaháza is van, éjszaka pedig bent aludhat a házban.
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek 

 

Ezzel új fejezet nyílt az idős kutya életében: végre szerető otthonban élhet, ahol gondoskodnak róla, ahol vannak olyan Gazdák, akikben megbízhat, akik szeretik őt. Állatorvosi ellátását is megkapta: az injekcióknak és gyógyszereknek hála már jobban van. Zodiban (ez lett a határőr kutya új neve az új családjában) nem találtak chipet, és egy év alatt senki sem kereste őt.

 

Jolánka, a kistestű kutya lett Zodi védelmezője
Jolánka, a kistestű kutya lett Zodi védelmezője
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

Sok új barátot is szerzett új helyén: az emberekkel és állatokkal egyaránt félénken viselkedő Zodi már ismerkedik (szintén mentett) kutya-társaival, már együtt is játszanak napközben az udvaron, éjszakára pedig behúzódhat a házba. Remekül beilleszkedett: a kis fekete Dobby lett az ő szeme és füle, a kicsi Jolánka pedig a testőre.

 

Zodi, a határvédő kutya az új falkájában: Dobbyval és Jolánkával
Zodi, a határvédő kutya az új falkájában: Dobbyval és Jolánkával
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

A korábban valószínűleg bántalmazott kutya ma már biztonságban érezheti magát hála a rendőreink és katonáink segítségének, és új gazdáinak, akik gondját viselik az öreg “határőrnek”.

 

Zoli, a határőr kutya: akkor és most
Zoli, a határőr kutya: akkor és most
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

Nem egyedüli eset Zoli kutyáé: gyakori, hogy a határon táborozó katonák, rendőrök mellé szegődnek a kóbor kutyák. Azoknak, akiknek nem találják meg a gazdájukat, és hosszú ideje vannak a táborok körül nem ritkán Facebookon próbálnak meg gazdit keresni.

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, facebook.com
Indexkép forrás: Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes! Hírek - Címlapon
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes!
A nap hőse: kölyökkutyát mentett a tűzoltó Hírek - Címlapon
A nap hőse: kölyökkutyát mentett a tűzoltó