A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Déli határunk őrei mentettek meg egy öreg kóbor kutyát

2016. július 09., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A határainkon szolgáló katonák és rendőrök között nem egy kutya- és állatbarátot találhatunk! Nekik köszönhetően került szerető gazdához egy kidobott, beteg németjuhász: utolsó éveire új esélyt kaphatott egy új, boldogabb életre.



Zoli, a határvédő kutya tavaly ősszel
Zoli, a határvédő kutya tavaly ősszel

 

Zoli története tavaly ősszel kezdődött: ekkor szegődött a határunkon szolgáló katonákhoz, rendőrökhöz: elkísérte őket őrjárataikra, velük töltötte a nap nagy részét. A kutya akkor csont és bőr volt, ám új pártfogóitól ételt és friss vizet kapott, így hamar erőre kapott. A kutya gyakran velük tartott őrjárataikra, olyan volt, mint egy “önkéntes határőr kutya”. Egy, a határon szolgálókat támogató Facebook oldalon több fotót is megosztottak róla.

 

 

 

Rossz körülmények között kellett a beteg németjuhásznak élnie
Rossz körülmények között kellett a beteg németjuhásznak élnie
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

Tavasszal bukkant fel újra a “röszkei határvédő eb”, de ezúttal egy segélykérő posztban: egy jóérzésű kutyabarát rendőr kérte a közösséget, hogy segítsenek: a kutyának láthatóan fájdalmai voltak, főleg a lábaiban, ízületeiben. Menedéke sem volt az időjárás viszontagságai ellen. Rengeteg komment és megosztás érkezett Zoli képére, nemsokára pedig a valódi segítség is megérkezett: egy rendőr házaspár befogadta őt.

 

Már saját kennele, kutyaháza is van, éjszaka pedig bent aludhat a házban.
Már saját kennele, kutyaháza is van, éjszaka pedig bent aludhat a házban.
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek 

 

Ezzel új fejezet nyílt az idős kutya életében: végre szerető otthonban élhet, ahol gondoskodnak róla, ahol vannak olyan Gazdák, akikben megbízhat, akik szeretik őt. Állatorvosi ellátását is megkapta: az injekcióknak és gyógyszereknek hála már jobban van. Zodiban (ez lett a határőr kutya új neve az új családjában) nem találtak chipet, és egy év alatt senki sem kereste őt.

 

Jolánka, a kistestű kutya lett Zodi védelmezője
Jolánka, a kistestű kutya lett Zodi védelmezője
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

Sok új barátot is szerzett új helyén: az emberekkel és állatokkal egyaránt félénken viselkedő Zodi már ismerkedik (szintén mentett) kutya-társaival, már együtt is játszanak napközben az udvaron, éjszakára pedig behúzódhat a házba. Remekül beilleszkedett: a kis fekete Dobby lett az ő szeme és füle, a kicsi Jolánka pedig a testőre.

 

Zodi, a határvédő kutya az új falkájában: Dobbyval és Jolánkával
Zodi, a határvédő kutya az új falkájában: Dobbyval és Jolánkával
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

A korábban valószínűleg bántalmazott kutya ma már biztonságban érezheti magát hála a rendőreink és katonáink segítségének, és új gazdáinak, akik gondját viselik az öreg “határőrnek”.

 

Zoli, a határőr kutya: akkor és most
Zoli, a határőr kutya: akkor és most
Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

 

Nem egyedüli eset Zoli kutyáé: gyakori, hogy a határon táborozó katonák, rendőrök mellé szegődnek a kóbor kutyák. Azoknak, akiknek nem találják meg a gazdájukat, és hosszú ideje vannak a táborok körül nem ritkán Facebookon próbálnak meg gazdit keresni.

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, facebook.com
Indexkép forrás: Fotó: facebook.com/ittvagyunkveletek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes! Hírek - Címlapon
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes!
A nap hőse: kölyökkutyát mentett a tűzoltó Hírek - Címlapon
A nap hőse: kölyökkutyát mentett a tűzoltó