A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Deteki tüntetés - íme az összefoglaló!

interjú Révai Ildikó főszervezővel


2016. január 18., 06:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Állatvédelem




A gyilkos embert hamarabb utolérjük, mint a sánta kutyát – ilyen, és ehhez hasonló transzparensekkel tüntettek civil állatvédők a deteki kutyagyilkosként is elhíresült K. István házánál.



Az állatvédők egy emberként álltak ki az ártatlanul kivégzett kiskutya mellett. Az állatvédelmi törvények szigorításáért és az állatkínzók méltó, példás megbüntetéséért demonstráltak Deteken. 

 

A demonstrációról Révai Ildikót, a főszervezőt kérdeztük:

 

Révai Ildikó és kutyája, Jágó
Révai Ildikó és kutyája, Jágó

 

- Összességében, hogy értékelnéd a mai demonstrációt?
- A mai demonstrációt nagyon sikeresnek értékelem, ugyanis tény, hogy nem voltunk több ezren, de még több százan sem, 170 fő jött el tüntetni, ez a hivatalos létszám, viszont figyelembe véve azt, hogy 5 nap alatt szerveztem le a komplett demonstrációt és, hogy ez a település a világ végén van, én úgy gondolom, ez igenis egy nagyon szép létszám!

 

Tüntetők Deteken - transzparensekkel is készültek
Tüntetők Deteken - transzparensekkel is készültek
Fotó: Isza Ferenc - Blikk.hu

 

- Hogy sikerült elérned a demonstrálók körében, hogy a demonstráció ne menjen át aktív "cigányozásba"?

- Én úgy gondolom, hogy az én csapatom nagyon kulturáltan viselkedett és köszönetet is szeretnék mondani nekik, nagyon büszke vagyok rájuk! Természetesen nem volt ez könnyű számukra sem, ugyanis folyamatosan provokálták őket és annak ellenére, hogy tényleg békés szándékkal mentünk, nehéz volt nem lereagálni a helybéliek megjegyzéseit. Én a csapattal tisztáztam már mikor elkezdtük szervezni a tüntetést, hogy BÉKÉS tüntetés lesz vasárnap Deteken és egész héten hangsúlyt is fektettem erre.

 

Vajon az elkövető figyelte a házból az eseményeket?
Vajon az elkövető figyelte a házból az eseményeket?
Fotó: Isza Ferenc - Blikk.hu

 

- Mi lesz a következő lépés? A február 20-i tüntetés Budapesten?
- Természetesen ott leszünk, ott azonban csak mint résztvevők, nem szervezők. A budapesti tüntetés előtt viszont lesz még egy lépésünk, amiről most még nem szeretnék nyilatkozni, mivel még nem tudom 100%-osan, hogy összejön-e. 
Ugyanis úgy állították be ma ott a településen a helybéliek, illetve az úr, aki nyilatkozott a tüntetés elején, hogy mi azért vagyunk ott, mert az elkövető roma származású. Nem ezért voltunk ott! Ezt lehetett olvasni a tegnapi hivatalos nyilatkozatomban is, melyet Lakatos Attilának, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vajdának címeztem.
Mi az állatvédelmi törvények szigorításáért demonstráltunk, és ha a bűncselekmény elkövetője magyar, héber, zsidó vagy norvég lett volna, ugyanúgy elmentünk volna tüntetni!
 


Nézd meg a Blikk.hu felvételét a demonstrációról:

 

 

A demontrációról a HírTV is beszámolt! A riport ide kattintva érhető el.

 


Indexkép forrás: Kiss Bence - facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján
Kirándulók találtak rá a bőröndre, azonnal értesítették az állatvédőket.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Rehabportál JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitiltják a kutyákat a X. kerület parkjaiból Hírek - Címlapon
Kitiltják a kutyákat a X. kerület parkjaiból
Járőrtársat nevel magának Hírek - Címlapon
Járőrtársat nevel magának