A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitiltják a kutyákat a X. kerület parkjaiból

2016. január 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Több 10. kerületi parkból ki lesznek tiltva a kutyák - akár 200.000 Ft bírságot is kiszabhatnak a szabályt megszegő gazdikra!2016 nyarától pórázon sem lehet kutyát sétáltatni a X. kerület egyes parkjaiban. A sétáltatást és a lemozgatást a gazdik ezentúl csak a kutyafuttatókon belül oldhatják meg - legalábbis ebben a kerületben. A helyi önkormányzat szavazta meg erről a rendeletet - az indoklás szerint azért, mert voltak "olyan magatartások", melyek zavarták a többi sétáló, pihenésre és nyugalomra vágyó embert. Erről konkrétumot azonban nem tudni: vajon a kutyaugatás, vagy a figyelmetlen gazdik kutyái után hátramaradt kutyaürülék lehet-e ez a zavaró tényező? 

Ha a szabályt megszegve mégis kutyával látogat a gazdi a parkba, akár kétszázezer forintos bírságra is számíthat! 

 

A tiltásra kerülő parkok a következők:

  • Csajkovszkij park
  • Dausz Gyula park
  • Gépmadár park
  • Kistorony park
  • Óhegy parkba
  • Újhegy park
  • Rottenbiller park
  • Szent László tér
  • Sportliget

A kerületben élő gazdik és az állatvédők egyaránt értetlenül állnak a döntés előtt, enyhítést kértek. A kerületi futtatók méretei kicsik, nem elégítik ki a kutyák mozgásigényét, nem beszélve arról, hogy így sokkal kevesebb inger éri az ebeket, hiszen minden séta alkalmával ugyanaz a kis zárt terület veszi körül őket. 

 

A kerületi állatvédők petíciót is írtak, melyben a rendelet enyhítését kérik, jövő héten tárgyalnak az ügyben az önkormányzattal. A petíció ide kattintva érhető el.

Bíró Zsolt, a Fema Állatvédő Egyesület operatív vezetője elmondta: szeretnék elérni, hogy közterületen, pórázon továbbra is lehessen majd kutyát vezetni. Emellett megvizsgálják, hogy milyen állapotban vannak a kerület kutyafuttatói - írja a hvg.hu.

 

Az Rtl Klub Híradó riportja a témáról:

 

 

 

Munkatársunk, Bartha Zsófia budapesti kutyatartóként pedig így vélekedik az új szabállyal járó problémáról: "A kis méretű kutyafuttatók nem igazán alkalmasak a kutyák lemozgatására. Viszonylag kis testű spánielemmel sem tudnék ahhoz elég időt eltölteni, vagy eleget labdázni egy ekkora területen, hogy kellően kielégítsem a mozgásigényét. Arról nem beszélve, hogy az állandó ingerszegény környezet, ugyanaz a séta útvonal, és a lakótelepek összes kutyájának bezárása egy-egy kis alapterületű kifutóba, még a legbékésebbeket is hamar kihozná a sodrából."

 


Ti hogy vélekedtek az új szabályozásról? Várjuk a hozzászólásaitokat, minden vélemény számít!


 

Ide kattintva pedig eléritek az összes X. kerületi kutyafuttatót.

 

 

Forrás: rtl.hu, hvg.hu, ripost.hu, blikk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a sétákon! Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a sétákon!
Koronás idők járnak, sokunk paneldobozban ragadt. Otthonról dolgozva alig várjuk, hogy egy kis friss levegő érjen minket. A tavasz közeledtével még kínzóbb a „magánzárka”. Azért legyünk őszinték: mi kutyások még a szerencsésebbek közé sorolhatjuk magunkat. Hisz kedvencünkkel elmehetünk sétálni, kirándulni, sportolni. Ez örömhír a kutyusoknak, jó pár ebzet mintegy bónuszként tölthet több időt a szabadban a gazdival.

Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát? Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát?
Természetes, hogy kedvencünk időről-időre megtisztogatja a mancsait, ám a túlzásba vitt nyalogatás, rágcsálás komolyabb problémát is elfedhet, melyet érdemes kivizsgáltatni.

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak
Gazdája életét mentette meg a labrador, aki kitartó ugatásával hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy nagy baj van.

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni 8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni
Szófogadatlan, rombol, unalmában mindenfélével elfoglalja magát? A gazdi legnagyobb meglepetésére, holott csupán arról van szó, hogy több figyelmet és foglalkozást igényelne. Lássuk az árulkodó jeleket!

December közepéig tartanak a hatályban lévő intézkedések - figyeljünk a kutyasétáltatás szabályaira! December közepéig tartanak a hatályban lévő intézkedések - figyeljünk a kutyasétáltatás szabályaira!
A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a híreket: közleményükben tisztázzák, hogy a veszélyhelyzet került meghosszabbításra február 8-ig, a korlátozó intézkedések nem - azok december 11-ig lesznek hatályosak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
 Megható kép egy menyasszonyról és segítőkutyájáról Hírek - Címlapon
Megható kép egy menyasszonyról és segítőkutyájáról
Deteki tüntetés - íme az összefoglaló! Hírek - Címlapon
Deteki tüntetés - íme az összefoglaló!
fb-text