A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitiltják a kutyákat a X. kerület parkjaiból

2016. január 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Több 10. kerületi parkból ki lesznek tiltva a kutyák - akár 200.000 Ft bírságot is kiszabhatnak a szabályt megszegő gazdikra!2016 nyarától pórázon sem lehet kutyát sétáltatni a X. kerület egyes parkjaiban. A sétáltatást és a lemozgatást a gazdik ezentúl csak a kutyafuttatókon belül oldhatják meg - legalábbis ebben a kerületben. A helyi önkormányzat szavazta meg erről a rendeletet - az indoklás szerint azért, mert voltak "olyan magatartások", melyek zavarták a többi sétáló, pihenésre és nyugalomra vágyó embert. Erről konkrétumot azonban nem tudni: vajon a kutyaugatás, vagy a figyelmetlen gazdik kutyái után hátramaradt kutyaürülék lehet-e ez a zavaró tényező? 

Ha a szabályt megszegve mégis kutyával látogat a gazdi a parkba, akár kétszázezer forintos bírságra is számíthat! 

 

A tiltásra kerülő parkok a következők:

  • Csajkovszkij park
  • Dausz Gyula park
  • Gépmadár park
  • Kistorony park
  • Óhegy parkba
  • Újhegy park
  • Rottenbiller park
  • Szent László tér
  • Sportliget

A kerületben élő gazdik és az állatvédők egyaránt értetlenül állnak a döntés előtt, enyhítést kértek. A kerületi futtatók méretei kicsik, nem elégítik ki a kutyák mozgásigényét, nem beszélve arról, hogy így sokkal kevesebb inger éri az ebeket, hiszen minden séta alkalmával ugyanaz a kis zárt terület veszi körül őket. 

 

A kerületi állatvédők petíciót is írtak, melyben a rendelet enyhítését kérik, jövő héten tárgyalnak az ügyben az önkormányzattal. A petíció ide kattintva érhető el.

Bíró Zsolt, a Fema Állatvédő Egyesület operatív vezetője elmondta: szeretnék elérni, hogy közterületen, pórázon továbbra is lehessen majd kutyát vezetni. Emellett megvizsgálják, hogy milyen állapotban vannak a kerület kutyafuttatói - írja a hvg.hu.

 

Az Rtl Klub Híradó riportja a témáról:

 

 

 

Munkatársunk, Bartha Zsófia budapesti kutyatartóként pedig így vélekedik az új szabállyal járó problémáról: "A kis méretű kutyafuttatók nem igazán alkalmasak a kutyák lemozgatására. Viszonylag kis testű spánielemmel sem tudnék ahhoz elég időt eltölteni, vagy eleget labdázni egy ekkora területen, hogy kellően kielégítsem a mozgásigényét. Arról nem beszélve, hogy az állandó ingerszegény környezet, ugyanaz a séta útvonal, és a lakótelepek összes kutyájának bezárása egy-egy kis alapterületű kifutóba, még a legbékésebbeket is hamar kihozná a sodrából."

 


Ti hogy vélekedtek az új szabályozásról? Várjuk a hozzászólásaitokat, minden vélemény számít!


 

Ide kattintva pedig eléritek az összes X. kerületi kutyafuttatót.

 

 

Forrás: rtl.hu, hvg.hu, ripost.hu, blikk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Megható kép egy menyasszonyról és segítőkutyájáról Hírek - Címlapon
Megható kép egy menyasszonyról és segítőkutyájáról
Deteki tüntetés - íme az összefoglaló! Hírek - Címlapon
Deteki tüntetés - íme az összefoglaló!