A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitiltják a kutyákat a X. kerület parkjaiból

2016. január 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Több 10. kerületi parkból ki lesznek tiltva a kutyák - akár 200.000 Ft bírságot is kiszabhatnak a szabályt megszegő gazdikra!



2016 nyarától pórázon sem lehet kutyát sétáltatni a X. kerület egyes parkjaiban. A sétáltatást és a lemozgatást a gazdik ezentúl csak a kutyafuttatókon belül oldhatják meg - legalábbis ebben a kerületben. A helyi önkormányzat szavazta meg erről a rendeletet - az indoklás szerint azért, mert voltak "olyan magatartások", melyek zavarták a többi sétáló, pihenésre és nyugalomra vágyó embert. Erről konkrétumot azonban nem tudni: vajon a kutyaugatás, vagy a figyelmetlen gazdik kutyái után hátramaradt kutyaürülék lehet-e ez a zavaró tényező? 

Ha a szabályt megszegve mégis kutyával látogat a gazdi a parkba, akár kétszázezer forintos bírságra is számíthat! 

 

A tiltásra kerülő parkok a következők:

  • Csajkovszkij park
  • Dausz Gyula park
  • Gépmadár park
  • Kistorony park
  • Óhegy parkba
  • Újhegy park
  • Rottenbiller park
  • Szent László tér
  • Sportliget

A kerületben élő gazdik és az állatvédők egyaránt értetlenül állnak a döntés előtt, enyhítést kértek. A kerületi futtatók méretei kicsik, nem elégítik ki a kutyák mozgásigényét, nem beszélve arról, hogy így sokkal kevesebb inger éri az ebeket, hiszen minden séta alkalmával ugyanaz a kis zárt terület veszi körül őket. 

 

A kerületi állatvédők petíciót is írtak, melyben a rendelet enyhítését kérik, jövő héten tárgyalnak az ügyben az önkormányzattal. A petíció ide kattintva érhető el.

Bíró Zsolt, a Fema Állatvédő Egyesület operatív vezetője elmondta: szeretnék elérni, hogy közterületen, pórázon továbbra is lehessen majd kutyát vezetni. Emellett megvizsgálják, hogy milyen állapotban vannak a kerület kutyafuttatói - írja a hvg.hu.

 

Az Rtl Klub Híradó riportja a témáról:

 

 

 

Munkatársunk, Bartha Zsófia budapesti kutyatartóként pedig így vélekedik az új szabállyal járó problémáról: "A kis méretű kutyafuttatók nem igazán alkalmasak a kutyák lemozgatására. Viszonylag kis testű spánielemmel sem tudnék ahhoz elég időt eltölteni, vagy eleget labdázni egy ekkora területen, hogy kellően kielégítsem a mozgásigényét. Arról nem beszélve, hogy az állandó ingerszegény környezet, ugyanaz a séta útvonal, és a lakótelepek összes kutyájának bezárása egy-egy kis alapterületű kifutóba, még a legbékésebbeket is hamar kihozná a sodrából."

 


Ti hogy vélekedtek az új szabályozásról? Várjuk a hozzászólásaitokat, minden vélemény számít!


 

Ide kattintva pedig eléritek az összes X. kerületi kutyafuttatót.

 

 

Forrás: rtl.hu, hvg.hu, ripost.hu, blikk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Megható kép egy menyasszonyról és segítőkutyájáról Hírek - Címlapon
Megható kép egy menyasszonyról és segítőkutyájáról
Deteki tüntetés - íme az összefoglaló! Hírek - Címlapon
Deteki tüntetés - íme az összefoglaló!