A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy emberként követeli az ország az állatkínzó nő elítélését

2019. augusztus 10., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédő szervezetek karöltve dolgoznak az ügyön, míg a civilek által indított petíció már több mint 150 ezer aláírásnál jár. A rendőrség azonban állatkínzás vétsége miatt nyomoz, ami sajnos azt vetíti előre, hogy ezúttal sem biztos a letöltendő ítélet.



Egy emberként hördült fel az ország a balotaszállási nő kegyetlenségén. A kutyáját az autó mögé kötő nőről még a nemzetközi sajtó is beszámolt, hasonlóan teljes felháborodással. Az országban a történtek után olyan összefogás kezd körvonalazódni, mint néhány éve Fülöp kutya tragédiája után. 

 

Az állatvédő szervezetek karöltve közleményt adtak ki, mi szerint követelik “az ügyészség eljárása során vegye figyelembe az állatok védelméről szóló törvény preambulumát, valamint teljes mértékben a büntetés céljaira és a kiszabás szempontjaira vonatkozó Btk. előírások érvényesülését.”

Kérik továbbá a bíróságoktól, “hogy a büntetés kiszabása során a büntetés céljára és a büntetéskiszabási szempontokra figyelemmel szabja ki a szigorú büntetést, ami véleményünk szerint csak letöltendő szabadságvesztés (vagy elzárás) lehet! Az állatkínzás bűncselekménnyé nyilvánítása óta hozott enyhe ítéletek ugyanis a tapasztalatok alapján nem felelnek meg a Btk.-ban előírt büntetéskiszabási elveknek, nem alkalmasak az általános prevenció, mint cél, érvényesítéséhez.”

 

 

 

 

 

A közleményt 105 állatvédő szervezet írta alá! A közleményben rámutatnak arra is, hogy 16 éve, 2003-ban ugyanilyen módon kínoztak halálra biztonsági őrök egy kutyát. Akkor az állatvédők összefogással közel 400.000 aláírást gyűjtöttek össze az üggyel kapcsolatban. 2004 áprilisában az Országgyűlés bűncselekménnyé nyilvánította az állatkínzást - a meghozott ítéletek azóta azonban messze elmaradnak a kiszabható maximumoktól. 

 

Magyarországon az állatkínzásnak van alap és minősített esete, azaz vétség és bűntett - mutat rá az Állatmentő Szolgálat Alapítvány a Facebook-oldalán. A rendőrség az esetről kiadott közleménye arról szól, hogy miután előállították a 68 éves balotaszállási nőt, gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

 

 

 

A civil állatbarátok sem tétlenkednek: egy petíció indult útjára, melyben követelik a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását a balotaszállási nőre. A petíciót néhány nap alatt több mint 150.000 állatbarát írta alá. (A petíció ide kattintva érhető el.) 

 

 

A tragédia helyszínén egyébként nagy a forgalom: a hírek szerint sokan járnak arra, hogy megnézzék maguknak a tanyát, ahol a nő él. A településen állandóan járőröznek a rendőrök is, hiszen komoly lincshangulat alakult ki - a nő el is hagyta a tanyát, feltehetően félt az önbíráskodóktól.



 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után
A megrázó katasztrófa után az emberek nemcsak egymásnak, de az elveszett és talált házikedvenceknek is igyekeznek segíteni.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatkínzót fogtak Budapesten: megvan a körözött férfi, aki kutyákat bántalmazott Állatkínzót fogtak Budapesten: megvan a körözött férfi, aki kutyákat bántalmazott
Az összefogás ereje: épp a Párizsba tartó vonatra igyekezett a körözött állatkínzó férfi, amikor sikerült elfogni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bányatavak - csak a kijelölt helyen fürödj! Hírek - Címlapon
Bányatavak - csak a kijelölt helyen fürödj!
A legkedveltebb kutyás vízi sportok Hírek - Címlapon
A legkedveltebb kutyás vízi sportok