A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Autója után kötve vonszolta haza elszökött kutyáját - eljárás indult

2019. augusztus 06., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ha az ember nyomon követ néhány állatvédő szervezet, vagy csoport oldalát a közösségi médiában, azt gondolja, őt bizony már semmi sem lepheti meg, hiszen nap mint nap kapnak nyilvánosságot borzalmas esetek. De sajnos mindig rá kell döbbenni: még ennél is van lejjebb.



Mindössze annyi volt a bűne a nagytestű kutyának, hogy megszökött otthonról. Otthonról, ahol lánccal volt egy mezőgazdasági gép mellé kötve, ami alá behúzódhatott, hiszen háza nem volt… és ki tudja milyen körülmények között volt kényszerű “élni”. A szökésért olyan büntetést talált ki tulajdonosa, ami végül a négylábú életébe került. 

 

A nő (aki mint kiderült, balotaszállási lakos) egy bálamadzaggal kötötte a kutyát az autója lökhárítójához, így indult vele haza. A kutya, más választása nem lévén, egy darabig szaladt az autó után, ám amikor már nem bírta tartani a tempót, elesett. 

A nő nem állt meg.

Hazáig húzta így a vérző lábú állatot, bár volt, aki megállította, és szóváltásba keveredtek - ám érdemben nem tudtak segíteni a kutyán. A szóváltásról azonban feltöltötték a videójukat a közösségi médiába, ami körül azóta is forrnak az indulatok - érthető módon. 

 

Mire a rendőrség egy lakossági bejelentés alapján kiérkezett a helyszínre, a kutya testét a nő már elásta - állítása szerint a kutya akkor már halott volt. 

A rendőrök előállították a 68 éves nőt, akit gyanúsítottként ki is hallgattak állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - ezt már a police.hu közleményében olvashatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben 7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Az utazási betegség létező dolog, de honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk is ezzel küzd?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elkészült Vas megye első kutyastrandja Hírek - Címlapon
Elkészült Vas megye első kutyastrandja
Több mint 100 tacskó bulizott együtt Nyíregyházán Hírek - Címlapon
Több mint 100 tacskó bulizott együtt Nyíregyházán