A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nevelőgazdi kerestetik!

Vas és Zala megyéből keresnek kölyöknevelőket


2015. május 18., 22:00


Szerző: RSM


Kategória: Közérdekű
Kölyökkutyát befogadni, szeretni és családtaggá tenni, ez a szokásos módja a gazdává válásnak. A kölyöknevelők azonban csak ideig-óráig vesznek részt a kutya életében, hogy aztán egy nemesebb útra léphessen a kutyus, és vakvezetővé váljon.Kolléganőnk, Horváth Niki cikkei által bepillantást nyerhetnek az olvasóink testközelből a vakvezető kutya mindennapjaiba. Ez a különleges kapcsolat azoknak a kiképzőknek a munkáján is múlik, akik Niki kutyáját még kölyökként felkészítették a különleges élethelyzetre. Niki erről az útról ez első írásaiban már beszélt.

 

Nagy leszek és segítek!
Nagy leszek és segítek!
Fotó: http://content.answcdn.com/

 

A speciális kutyaiskolák gyakorlatában jellemző, hogy a pár hetes, hónapos kölykök nevelőcsaládhoz kerülnek. Ekkor a jelentkező családok befogadják a 2-10 hónapos kutyát, akit teljes értékű tagként kezelnek egészen másfél éves koráig. A befogadóknak nincs más dolguk, "csak" ingergazdag hétköznapokat biztosítani a kutya számára. Minél színesebb az élet, annál biztosabb, hogy minden helyzettel találkozik a tanonc. Ülhet buszon, járhat tömegben, sétálhat viharban, vagy végignézheti az augusztus 20-i tüzijátékot. A lényeg, hogy ne legyen olyan helyzet, amiben félhet a kutya. A sok-sok inger által tanulja majd meg, hogy elboldoguljon a világban, amikor ő lesz a szem.

 

A zajos gyerekkor után a peronon is biztonsággal közlekedik a kutya
A zajos gyerekkor után a peronon is biztonsággal közlekedik a kutya
Fotó: animaltranslation.files.wordpress.com

 

A legnehezebb feladat a nevelők számára, amikor a kamaszkutyát vissza kell adniuk a kiképző iskola számára, a további munkára. Az egy év mindkét félben maradandó nyomokat hagy, és a kialakult szeretetet megőrizve útjára kell engedni a kutyát, hogy beteljesíthesse feladatát. Az az időszak, míg a befogadókkal él a kölyök, biztos alapja lesz a leendő segítő életútnak, és ezt az ajándékot megélni igazán érdemes!

 

A tömegközlekedés gyerekjáték lesz
A tömegközlekedés gyerekjáték lesz
Fotó: vispaireland.files.wordpress.com

 

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakemberei  most Vas és Zala megyében keresnek olyan családokat, akik készek arra, hogy egy nagy karrier előtt álló kölyökkutyát egy éven át családtagként szeressenek. Az iskola megadja a kellő segítséget ebben az időszakban, kéri a szabályok betartását és a folyamatos kapcsolattartást.

Aki érez magában annyi szeretetet, hogy befogadjon, de majd el is tudjon engedni egy kölyköt, az jelentkezzen a [email protected] címen! 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: guidedogs.com.au

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cseppekkel a paraziták ellen Hírek - Címlapon
Cseppekkel a paraziták ellen
(Be)menni vagy nem (be)menni - ez itt a kérdés… Hírek - Címlapon
(Be)menni vagy nem (be)menni - ez itt a kérdés…