A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Cseppekkel a paraziták ellen

2015. május 19., 12:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




A felelősségteljes kutyatartó számára nem lehet kérdés a paraziták elleni küzdelem.A módszerek szerteágazóak a nyakörvektől, az ultrahangos készülékeken át,a cseppekig ezernyi megoldás kínálja magát. Sokan döntenek a spotonok mellett. Érdemes azonban pár dologra odafigyelni, a hatékonyság érdekében!



Általánosságban elmondható a spotonokról, hogy egy hónapon keresztül védenek kullancsokkal szemben, s egy, vagy kettő hónapig tartják távol a bolhákat. Vannak olyan készítmények, amelyek a szúnyogok, atkák, legyek népes családját is távol tartják. Ezek az információk elsőre is szembetűnőek, a dobozon elolvashatóak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan tényleg csak eddig jutnak el a tanulmányozásban, és már cseppentik is az anyagot, pedig van pár aranyszabály, amiket fontos szemünk, és ebünk előtt tartani.

 

Fürdetés után legalább 48 óra teljen el, és csak úgy helyezzük rá az anyagot kutyánk szőrére. A „hogyan” sem mindegy. Érdemes több helyre elosztani a folyadékot, és a fejtől, egészen a farokig a szőrt visszafele fésülve a bőrre juttatni. Elterjedt vélemény, hogy a „hadművelet” után már védett is a kutya, pedig jobb, hogyha megjegyezzük a bűvös minimum 48-as számot, de a még biztosabb a 72 óra! Addig nincsen simogatás, vízben fürdés, esőn ázás, mert pillanatok alatt kárba veszhet az értékes védelem.

 

A csepp használata után 48 óráig tilos a kutya vízbe menetele!
A csepp használata után 48 óráig tilos a kutya vízbe menetele!
Kép: www.goodwp.com

 

Becsöpögtetés után a kutyusunk szőre elszíneződhet, illetve az „illat” is elszabadulhat, de ez legkésőbb két nap alatt rendeződik. Addig mi se piszkáljuk az érintett területeket, s irányítsuk úgy a sétáinkat, hogy még csak a víz kísértése se merüljön fel. Ha mindezeket megtettük kedvencünkért, akkor fellélegezhetünk, aktivizálódott a védelem.

 

Persze azt sohase felejtsük el, hogy 100%-os megoldás nem létezik, emiatt mindig nézzük át négylábúnkat a kiadós sétákat követően, jobb félni, mint megijedni alapon!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Adó 1% - Utolsó esély a nyilatkozásra! Hírek - Címlapon
Adó 1% - Utolsó esély a nyilatkozásra!
Nevelőgazdi kerestetik! Hírek - Címlapon
Nevelőgazdi kerestetik!