A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe lett Fülöp

Szépen gyógyul a borzalmas kínokat átélt kutya!


2017. április 18., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Önzetlenség, szeretet, összefogás - ezt váltotta ki az emberekből Fülöp története. Mutatjuk a legfrissebb híreket a reményt kapott kutyusról!



A Fülöppel történt borzalmak megrázták nem csak az állatbarátokat, hanem a kicsit is jóérzésű embereket is. Elgondolni is szörnyű, min ment át ez az ártatlan állat - egy ember miatt. (Teljes története ide kattintva elérhető.)

 

Örömmel adjuk hírül, hogy Fülöp igazi húsvéti meglepetést tartogatott gondozóinak! Állapota sokat javult ebben a pár napban, már jobb az étvágya is! “Két óránként kap kis adag élelmet, melyet jó esetben illedelmesen leülve vár meg, míg szervírozásra kerül. Ha türelmetlenebb, akkor pedig kiszolgálja magát.“ - írja róla az Állatbarát Alapítvány. És minden esetben, mikor szeretett megmentői megjelennek, boldog farokcsóválással köszönti őket.

 

A húsvétot megelőző szombaton még arról írt az Alapítvány, hogy egyelőre csak nagyon bíznak abban, hogy megindul Fülöp fejéről az ödéma apadása - másnap, húsvét vasárnap már az alábbi látvány fogadta őket reggel:

 

Fülöp fejéről elkezdett visszahúzódni az ödéma
Fülöp fejéről elkezdett visszahúzódni az ödéma
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Fülöp igazi húsvéti csoda! És nem másnak köszönheti ezt, mint az önzetlen segítőinek, és annak a rengeteg önzetlen, segítőkész embernek, akik szorítanak érte, segítik gyógyulását. Fülöp nevében az Állatbarát Alapítvány is megható köszönetet mondott:

 

"Kedves Állatbarátok!

 

Bevalljuk hősiesen, könnyeinkkel küszködve írtuk a mostani posztunkat.... a támogatók listáját.

 

Csodálatos és példaértékű az az összefogás, az az önzetlenség, az a segíteni akarás, ahogyan ezrek álltak egy emberként a megkínzott Fülöp kutyus mellé. Fülöp mára valóban egy jelkép lett. Sajnos az emberi kegyetlenség jelképe is, de olvasva az üzeneteket, kommenteket, az utalások közleményeit, látva azt a megmozdulást, amit szőrnyű sorsa elindított:

 

az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe is !

 

Ez a testileg és lelkileg megkínzott kutyus nem csak a felelőtlen állattartásra, az emberi gonoszságra és brutalitásra hívta fel a figyelmet. Hanem arra is, hogy az emberek többsége igenis EMBER, jóérzésű, jólelkű EMBER! Köszönjük Nektek, hogy ezt a hitet visszaadjátok nekünk nap mint nap. Kérünk Benneteket, hogy ahogy bennünk tartjátok a hitet, ahogy Fülöp kutyát támogatjátok, ugyan így tegyétek ezt minden rászorulóval!! Rengeteg testileg vagy akár lelkileg megkínzott állat vár segítségre. Olyan élőlények akik nem tudnak kiállni magukért! Álljatok ki értük és segítsétek az értük küzdő állatvédőket! [...]"

(A teljes poszt ide kattintva olvasható.)


Mielőbbi gyógyulást kívánunk mi is Fülöpnek!

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, ebpercek.hu, Állatbarát Alapítvány/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Meglepetésnapot szerveztek a gazdikereső ebeknek Hírek - Címlapon
Meglepetésnapot szerveztek a gazdikereső ebeknek
Miként biztosíthatod kutyádnak napi mozgásigényét 30 perc alatt? Hírek - Címlapon
Miként biztosíthatod kutyádnak napi mozgásigényét 30 perc alatt?