A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Reménytelenségből egy boldog élet felé - Fülöp új esélyt kapott

2017. április 14., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Három nappal ezelőtt érkezett a bejelentés a nyíregyházi Állatbarát Alapítványhoz egy kutyáról, akinek belenőtt a nyakába a zsinór. Fülöp gyógyulásáért szinte egy emberként drukkol azóta is az ország. Friss híreivel jelentkezünk!Borzalmas körülmények között tartották a fiatal németjuhász keveréket, még az állatmentőket is megdöbbentette a látvány, mely a helyszínre érkezve fogadta őket. A kutya rövid láncra kötve kuporgott egy vashordóban, feje felismerhetetlenségig eltorzult a nyaka köré tekert szoros műanyag zsinór miatt. Elképzelhetetlen, milyen kínokat élhetett át ilyen hosszú idő alatt! Azonnal az alapítvány állatorvosához siettek vele, ahol megszabadították a madzagtól, és megkapta a szükséges ellátást.

 

Elképzelhetetlen, milyen kínokat élhetett át a kutya
Elképzelhetetlen, milyen kínokat élhetett át a kutya
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

 „Állatotthonunkba érkezésekor rettentő zavart, ijedt volt, bár a lábán állt, de nagyon bizonytalan mozgással. Ennek ellenére hálásan fogadta a simogatást. Azonnal megkezdődött az állatorvosi ellátása altatásban. Megszabadítottuk a lánctól, kötelektől, sebét kezeltük, sokktalanítás, fájdalomcsillapítás történt... A nyaki részek roncsolódását nem is lehet még felmérni az ödéma miatt. Most ez a legfontosabb, hogy az ödéma lassan visszahúzódjon, a hajszálerekbe meginduljon a véráram.. Mi mindent megteszünk Fülöpért és reméljük, neki is van még ereje küzdeni! Az altatásból szépen felébredt és a folyadékot hálásan fogadta, sőt...... mint aki nagyon hosszú ideje nem ivott. - olvashatjuk az Állatbarát Alapítvány bejegyzésében április 11-én.

 

Fülöp minden nap átesik a sebkezelésen
Fülöp minden nap átesik a sebkezelésen
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Fülöp története pillanatok alatt bejárta a hazai sajtót, fényképei rengeteg állatbarátot megindítottak. Egy emberként drukkolunk felépüléséért, bár gyógyulása előreláthatólag hosszú és lassú folyamat lesz. A régóta tartó éhezés miatt gyomra összeszűkült, így csak kis adag élelmet kaphat naponta több alkalommal. Eleinte alig maradt meg benne valami, ám a gondos táplálásnak és a gyógyszereknek köszönhetően fokozatosan csillapodott a hányás:

 

"Speciális élelmet, vitaminokat vásároltunk számára, így most óránként, nagyon kis adagokat kap, hogy újra beinduljon az emésztés. Kicsit levegőzött is, megismerkedett új, átmeneti otthonával. Mind e közben, pedig dugja a kis buci fejét az ölünkbe.... Hihetetlenül kedves, szeretetéhes kutyus." - írták megmentői.

 

Fülöp jó étvággyal eszik
Fülöp jó étvággyal eszik
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Az átélt szörnyűségek miatt Fülöp érthető módon nagyon kimerült, sokat alszik, ugyanakkor nagyon igényli a simogatást és a törődést. Minden nap átesik a szükséges kezeléseken. Biztató jel, hogy jó étvággyal fogyasztja el a kicsi adagokat is, már megmarad benne az étel. A fejét uraló ödéma visszahúzódása hosszú idő után várható. Járása még bizonytalan, de érdeklődő, és nagyon bújik.

 

Csodálatos, hogy ennyi fájdalom és szenvedés után is bizalommal fordul az emberek felé! Hihetetlenül vágyik a szeretetre, melyet oly sokáig nélkülöznie kellett - most azonban már érzi, tudja, hogy biztonságban van, és az állatmentők mindent meg is tesznek, hogy gyógyulását követően olyan gazdihoz kerülhessen, aki szeme fényeként vigyáz majd rá.

 

Fülöp legfrissebb videóját ide kattintva érhetitek el!

 

Fülöp rendkívül hálás, szeretetéhes kutyus
Fülöp rendkívül hálás, szeretetéhes kutyus
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Fülöp érkezését követően sajnos újabb kutyáról érkezett bejelentés az alapítványhoz, akinek belenőtt a nyakába a madzag. Azonnal az állatotthonba szállították a 2 éves keveréket, Darwinnak nevezték el:

 

A bálamadzag, amivel ki volt kötve, teljesen belevágott a nyakába. Bár nem okozott olyan mértékű elváltozást, mint Fülöp esetében, Darwin mégis szörnyű kínokat élt át, ahogy nap nap után dörzsölte a madzag a nyakát, míg teljesen belevágott a húsába, majd ahogy a seb próbált begyógyulni, teljesen körbenőtte a bőre a madzagot.„

 

Darwin, az Állatbarát Alapítvány egyik mentvénye - az ő nyakába is belenőtt a madzag
Darwin, az Állatbarát Alapítvány egyik mentvénye - az ő nyakába is belenőtt a madzag
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Bízunk benne, hogy mindkét kutya felépül és gyógyulásuk után értük is eljön az álomgazdi, aki a lelkükön ejtett sebeket is begyógyítja! 

 


 

Fülöp és Darwin mellett közel 190 kutya és 50 macska van az alapítvány gondozásában. Aki szeretné továbbra is támogatni állatmentő munkájukat, műtéteket és kezeléseket, az alábbi számlaszámon megteheti:

 

Állatbarát Alapítvány
Számlaszám: 68800109-11035240

Adószám: 18791927-1-15 

 

További információ: www.allatbarat.com/

Facebook: Állatbarát Alapítvány Facebook-oldal

 


 

Forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook
Indexkép forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiállítási vagy munkakutya? II. Hírek - Címlapon
Kiállítási vagy munkakutya? II.
Lehetnek a kutyák is cukorbetegek? Hírek - Címlapon
Lehetnek a kutyák is cukorbetegek?