A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meglepetésnapot szerveztek a gazdikereső ebeknek

A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány nyílt napján jártunk


2017. április 19., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Remekül érezték magukat a négylábú mentvények a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány nyílt napján: ismerkedtek, puszit osztottak, és élvezték a sétát, a látogatók figyelmét! Bach Zsókával, az alapítvány vezetőjével beszélgettünk.



Stílusosan tappancs formájú süteménnyel és mennyei illatú bográcsgyulyással is várták az állatbarátokat április 8-án Pécsett. A barátságos fogadtatásnak köszönhetően szinte otthon éreztük magunkat, és nagy izgalommal vártuk, hogy megismerkedhessünk a kutyusokkal. Az érzés kölcsönös volt: a gazdikeresők legalább olyan lelkesedéssel figyelték, vajon kit “sodor” hozzájuk az élet aznap.

 

Freya barátkozik
Freya barátkozik
Fotó: Maurer Lilla


Freya, a fiatal keverék kicsi kora óta várja álomgazdiját, pedig rengeteg szeretettel áldotta meg az élet, aligha találni nála kedvesebb kutyát. Míg alázatosan bújt látogatóihoz, jómagam Picúrt, a 7 éves kis keveréket vehettem karjaimba. Némileg megszeppenten bújt hozzám, de a halk szó és a kedves bátorítás hatására egyre magabiztosabban lépdelt mellettem, mikor elindultunk felfedezni a környéket. A közeli réten alig látott ki a magas fűből, ezért leültem, és "Őkisasszonysága" kérdés-kérés nélkül mászott fel az ölembe. Onnan kémlelte a messzi távolt, és hatalmasakat szippantott a friss tavaszi levegőből. Békésen elmerültünk a meghitt pillanatban.

 

Picúr, a keverék kislány
Picúr, a keverék kislány
Fotó: Maurer Lilla


Visszatérve – nehezen bár, de – elbúcsúztam tőle, és kis időt eltöltöttem még a többi gazdikeresővel is, akikről néhány érdekességet is megtudhattam. Patti, az egy év körüli terrier jellegű kan kutyus például onnan kapta a nevét, hogy folyton pattog - egy vérbeli akrobata veszett el benne! Csini és Csili-Vili, a szálkásszőrű szépségek pedig testvérek, akik születésükkor kerültek az alapítvány gondozásába közel egy évvel ezelőtt. Mindketten kedves, hálás természetű kutyusok, és nagyon várják már, hogy végre rájuk is felfigyeljen valaki, aki életük végig szeretettel gondoskodik majd róluk.

 

Csini és Patti is szerető gazdira vár a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondozásában
Csini és Patti is szerető gazdira vár az alapítvány gondozásában
Fotó: Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány/Facebook

 

Végére járt már a program, mikor pár perc erejéig sikerült “elkapnom” az alapítvány vezetőjét egy rövid interjúra. Ezúton is köszönöm, Zsóka!

 

– Évente több alkalommal is tartotok nyílt napot?
– A tavasz beköszöntével havonta minimum egyszer szeretnénk nyílt napot tartani, mivel az egyik tagunk felajánlotta a bérelt területét erre a célra.

 

– Hogyan értékelnéd a szombati napot? Volt, aki végül egy új családtaggal tért haza?
– A szombati napunkat eredményesnek mondanám, hisz Artúr kutyánk gazdihoz költözött, Zsuzsit és Szuszit pedig szeretnék örökbe fogadni. Meny és Bizsu iránt is nagy volt az érdeklődés. De mivel az összes kutyánk egész nap sétálhatott, így mindenképpen sikeres volt a szombati napunk.

 

Dalton is nagyon örült a sétának, szeretgetésnek
Dalton is nagyon örült a sétának, szeretgetésnek
Fotó: Nagy Klementina


– Hány kutya van jelenleg az alapítvány gondozásában?
– Az alapítványunk jelenleg közel 30 macskáról, és ötven kutyáról gondoskodik (ez a szám sajnos van, hogy óráról-órára nő). De ebben az olyan kutyák nincsenek benne, akiket megtalálnak, befogadnak, és így kérnek tőlünk segítséget a gazdikeresésben.

 

– Úgy tudom, alapítványotok egészen fiatal még. Mikor alakultatok meg?
– Alapítványunk 2016. év júniusában lett bejegyezve, de a csapatunk már öt éve együtt dolgozik. Akkoriban Pécs Környéki Állatmentők néven működtünk, sokszor ugyanekkora állatlétszámmal, sőt volt, hogy több, mint 70 kutyát és macskát gondoztunk.

 

Artúr, a fekete keverék kölyök a szombati nyílt nap alkalmával költözött gazdihoz
Artúr, a fekete keverék kölyök a szombati nyílt nap alkalmával költözött gazdihoz
Fotó: Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány/Facebook


– Mi az, amire a legnagyobb szükségetek van?
– Alapítványunk, mint minden civil szervezet, örökös pénzhiánnyal küszködik, ezért szoktunk licitre feltenni tárgyakat, ami egy nagy segítség. Sokan havonta beállítanak egy utalást. Újabban virtuálisan is örökbe lehet fogadni a kutyáinkat, a befolyt összeget az ivartalanításukra fordítjuk.
Mi nagyon szívesen fogadunk tápot, konzervet, takarókat, huzatokat, lábosokat, vödröket és mindent, amit fel tudunk használni a mentettjeink részére.

 

– Mikor és hol találkozhatnak Veletek legközelebb az érdeklődők?
– Legközelebb a Zsolnay-negyedben található Planetárium vendégei leszünk 2017.04.22-én, ahol több kutyánkkal és néhány cicánkkal is találkozhatnak az érdeklődők.
Ezután pedig 2017.04.29-én és 30-án a Pécsi Expó Centerben megrendezésre kerülő Kutyavilág Expo - Állatvédelmi Konferencia, Kiállítás és Vásáron leszünk jelen, ott már csak pár kutyánkkal.

 

Az alapítvány egyik legújabb mentvénye, a sérült Rexi is megszépült a nyílt napon
Az alapítvány egyik legújabb mentvénye, a sérült Rexi is megszépült a nyílt napon
Fotó: Maurer Lilla


– Köszönöm a beszélgetést! Sikeres mentéseket és csodás gazdikat kívánok a kutyáknak és cicáknak is!
– Köszönjük szépen! Nekünk is az a legnagyobb vágyunk, hogy minden védencünk mielőbb szerető családba költözhessen! Keressétek őket Facebook-oldalunkon, és ismerkedjetek meg velük személyesen is!

 

További információ: Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány
Facebook: www.facebook.com/PecsKornyekiAllatmentok/

Forrás: Ebpercek.hu, Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Stockholmi terrortámadás: szívszorítóan búcsúznak a négylábú áldozattól Hírek - Címlapon
Stockholmi terrortámadás: szívszorítóan búcsúznak a négylábú áldozattól
Az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe lett Fülöp Hírek - Címlapon
Az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe lett Fülöp