A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak

2024. július 15., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.



Megdöbbentő jelent fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit, ahogy reggel a menhelyre érkeztek, hogy ellássák az állatokat: nyolc rémült weimari vizsla futkozott pánikba esve a menhely udvarán. A kutyák előző nap még nem voltak ott – a kerítésen keresztül dobta be őket az ismeretlen.

 

A nyolc kutya nincs jó állapotban: néhányuk csont és bőr. A kerítésen átzuhanás miatt néhányukon horzsolások, vágások is láthatók – nem beszélve a stresszről és sokkról, amit az egész okozott nekik. Órákba tellett a menhely dolgozóinak, mire a rémült kutyákat meg tudták fogni a menhely udvarán és biztonságba tudták őket helyezni.

 

„Ahelyett, hogy nyitvatartási idő alatt hozták volna ki őket, és kértek volna segítséget, az elkövetők egyszerűen bedobálták őket a kerítésen át, szám szerint nyolcat – idézi a baon.hu Csepcsik Melindát, a Halasi Állatotthon vezetőjét, aki elmondta azt is, hogy az egyik kutya lábáról lejött a bőr és vágási sebeket is találtak rajta. - Feltehetően akkor sérült meg, amikor átdobták a kerítésen. Több métert zuhantak a szerencsétlen kutyák, sokkos állapotban voltak, amikor rájuk találtunk. Abba pedig már bele sem merek gondolni, ha az állatotthon területén szabadon élő macskák között vérengzést csinálnak, vagy hátra mennek az ottani kennelben tartott kutyákhoz és ott történik baj.”

 

A vizslák először karanténba kerülnek, míg megkapják a kötelező oltásokat, féregtelenítő kezelést, valamint át nem esnek az ivartalanításon.

 

A Halasi Állatotthon munkatársai nem szeretnék következmények nélkül hagyni a szívtelen kutya-elhagyást, ezért kérik, hogy a környéken akinek a környezetében, szomszédságában hirtelen eltűntek weimari vizslák, jelentkezzenek az Állatotthonnál. Mindenképp szeretnék felderíteni a kutyák tulajdonosát!

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: baon.hu/Pozsgai Ákos

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Terápiás hatással bír a simogatás a menhelyi kutyákra Terápiás hatással bír a simogatás a menhelyi kutyákra
Számos előnnyel jár, ha a menhelyen élő kutyák kedves önkéntesek társaságában tölthetnek el némi időt, és ezalatt annyi simogatást kapnak, amennyit csak szeretnének.

Brunch a mancsokért Brunch a mancsokért
Az alapítvány tizennégy éve dolgozik az Illatos úti, árva és sérült kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért.

17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját” 17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját”
A tacskóplüss egy picit segített enyhíteni a kedves kisöreg fájdalmát.

Kisállat ivartalanítás támogatása kérhető 2024 év második felében Kisállat ivartalanítás támogatása kérhető 2024 év második felében
Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2024 második felében 300 állat ivartalanítását támogatja. Ennek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Hírek - Címlapon
Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A kutya arckifejezései - Szájtartás és mimika Hírek - Címlapon
A kutya arckifejezései - Szájtartás és mimika