A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eledel és pénz nélkül maradt egy menhely

2017. július 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A sérült állatok gyógyításával és szerető családhoz juttatásával foglalkozó alapítvány bajban van: pénz és állateledel nélkül maradtak, miután a gyanú szerint az egyik alkalmazott minden mozdítható felszerelést, tápot eltüntetett…Az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány került igen szorult helyzetbe. Az Alapítványt működtető Zachariás Ágica a Baon.hu hírportálnak elmondta, hogy a baj nagy: nincs macskaeleség, a kutyák etetéséhez szükséges eledelt egy másik menhelytől kapták, de csak kölcsön. Az Alapítvány számlája már szinte üres, holott nagy szükség lenne a pénzre: a sérült állatok ellátását, és a bekerülő gazdátlan kutyák és macskák oltásait és ivartalanítását is fedezni kell valamiből.

 

"Betegállományban vagyok, egy műtét miatt. Egy solti fiatalembert alkalmaztam a menhelyre, mivel a fiam egyedül nem győzte ellátni az ottani feladatokat. Amikor felépültem annyira, hogy több hét kihagyás után újra kimentem a telepre, azzal szembesültem, hogy minden eltűnt, ami csak mozdítható volt: tisztítószerek, kéziszerszámok, állattápok." - meséle Ágica a Baon.hu-nak. Az alapítvány nevében azonnal feljelentést is tett, így az ügyben jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

 

Az alapítványnak és a menhelynek hatalmas szüksége van most a segítségre: főként kutya- és macska száraztápokra és konzervekre, szilikonos macskaalomra, tisztító- és fertőtlenítőszerekre van égetően szükségük. Jelenleg 47 kutyus és 30 cica várja a menhelyen szerető gazdiját, akik a hirtelen jött baj ellenére is tiszta, rendezett körülmények között vannak, mindegyikük rendelkezik a szükséges oltásokkal és chippel.

 

Az Alapítvány emellett pénzbeli adományokat is szívesen fogad az alábbi címre:

 

Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány

 

Az Alapítvány rendelkezik egyébként egy Facebook csoporttal is, melyben licitálni lehet a felajánlott tárgyakra az alapítvány javára: a csoport ide kattintva elérhető.


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket Hírek - Címlapon
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket
Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül Hírek - Címlapon
Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül