A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eledel és pénz nélkül maradt egy menhely

2017. július 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A sérült állatok gyógyításával és szerető családhoz juttatásával foglalkozó alapítvány bajban van: pénz és állateledel nélkül maradtak, miután a gyanú szerint az egyik alkalmazott minden mozdítható felszerelést, tápot eltüntetett…Az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány került igen szorult helyzetbe. Az Alapítványt működtető Zachariás Ágica a Baon.hu hírportálnak elmondta, hogy a baj nagy: nincs macskaeleség, a kutyák etetéséhez szükséges eledelt egy másik menhelytől kapták, de csak kölcsön. Az Alapítvány számlája már szinte üres, holott nagy szükség lenne a pénzre: a sérült állatok ellátását, és a bekerülő gazdátlan kutyák és macskák oltásait és ivartalanítását is fedezni kell valamiből.

 

"Betegállományban vagyok, egy műtét miatt. Egy solti fiatalembert alkalmaztam a menhelyre, mivel a fiam egyedül nem győzte ellátni az ottani feladatokat. Amikor felépültem annyira, hogy több hét kihagyás után újra kimentem a telepre, azzal szembesültem, hogy minden eltűnt, ami csak mozdítható volt: tisztítószerek, kéziszerszámok, állattápok." - meséle Ágica a Baon.hu-nak. Az alapítvány nevében azonnal feljelentést is tett, így az ügyben jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

 

Az alapítványnak és a menhelynek hatalmas szüksége van most a segítségre: főként kutya- és macska száraztápokra és konzervekre, szilikonos macskaalomra, tisztító- és fertőtlenítőszerekre van égetően szükségük. Jelenleg 47 kutyus és 30 cica várja a menhelyen szerető gazdiját, akik a hirtelen jött baj ellenére is tiszta, rendezett körülmények között vannak, mindegyikük rendelkezik a szükséges oltásokkal és chippel.

 

Az Alapítvány emellett pénzbeli adományokat is szívesen fogad az alábbi címre:

 

Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány

 

Az Alapítvány rendelkezik egyébként egy Facebook csoporttal is, melyben licitálni lehet a felajánlott tárgyakra az alapítvány javára: a csoport ide kattintva elérhető.


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket Hírek - Címlapon
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket
Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül Hírek - Címlapon
Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül