A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eledel és pénz nélkül maradt egy menhely

2017. július 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A sérült állatok gyógyításával és szerető családhoz juttatásával foglalkozó alapítvány bajban van: pénz és állateledel nélkül maradtak, miután a gyanú szerint az egyik alkalmazott minden mozdítható felszerelést, tápot eltüntetett…



Az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány került igen szorult helyzetbe. Az Alapítványt működtető Zachariás Ágica a Baon.hu hírportálnak elmondta, hogy a baj nagy: nincs macskaeleség, a kutyák etetéséhez szükséges eledelt egy másik menhelytől kapták, de csak kölcsön. Az Alapítvány számlája már szinte üres, holott nagy szükség lenne a pénzre: a sérült állatok ellátását, és a bekerülő gazdátlan kutyák és macskák oltásait és ivartalanítását is fedezni kell valamiből.

 

"Betegállományban vagyok, egy műtét miatt. Egy solti fiatalembert alkalmaztam a menhelyre, mivel a fiam egyedül nem győzte ellátni az ottani feladatokat. Amikor felépültem annyira, hogy több hét kihagyás után újra kimentem a telepre, azzal szembesültem, hogy minden eltűnt, ami csak mozdítható volt: tisztítószerek, kéziszerszámok, állattápok." - meséle Ágica a Baon.hu-nak. Az alapítvány nevében azonnal feljelentést is tett, így az ügyben jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

 

Az alapítványnak és a menhelynek hatalmas szüksége van most a segítségre: főként kutya- és macska száraztápokra és konzervekre, szilikonos macskaalomra, tisztító- és fertőtlenítőszerekre van égetően szükségük. Jelenleg 47 kutyus és 30 cica várja a menhelyen szerető gazdiját, akik a hirtelen jött baj ellenére is tiszta, rendezett körülmények között vannak, mindegyikük rendelkezik a szükséges oltásokkal és chippel.

 

Az Alapítvány emellett pénzbeli adományokat is szívesen fogad az alábbi címre:

 

Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány

 

Az Alapítvány rendelkezik egyébként egy Facebook csoporttal is, melyben licitálni lehet a felajánlott tárgyakra az alapítvány javára: a csoport ide kattintva elérhető.


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket Hírek - Címlapon
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket
Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül Hírek - Címlapon
Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül