A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életében először pillantotta meg a napot a szaporítótelepről mentett kutya

2017. október 08., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egész életében a pincébe zárva élt az apró uszkár. Nem ismerte a napfényt, a friss levegő illatát, az emberi érintést…Hosszú éveken át élhetett a mamakutya elképzelhetetlen körülmények között az észak-karolinai kölyökgyárban. Egyetlen feladatot szántak neki: újabb és újabb almoknak kellett életet adnia, bármilyen áron. A szívtelen szaporítókat nem érdekelte magánya, fájdalma: egy szűk, rácsos aljzatú ketrecbe zárva tartották a nap 24 órájában egy sötét pincében... A bejelentésre kiérkező állatmentőket elborzasztották a telepen uralkodó állapotok, ám ahogy meglátták a kicsi kutyát, alig tudták visszatartani könnyeiket:

 

 „Emlékszem, mennyire aprónak és törékenynek tűnt a kezeimben. Közel húztam magamhoz, ő pedig odabújt hozzám.” – idézte fel a szabadság első pillanatait egyik megmentője.

 

Éveken át egy sötét pincében, ketrecbe zárva élt a kutya
Éveken át egy sötét pincében, ketrecbe zárva élt a kutya
Fotó: Facebook/Humane Society of the United States

 

Hosszú napnak néztek elébe a Humane Society of the United States (HSUS) önkéntesei: közel 150 kutya, macska és néhány kecske is várta, hogy végre elhagyhassa mindennapos szenvedése helyszínét. Pusztán a haszonért tartották és szaporították őket, figyelmen kívül hagyva alapvető szükségleteiket, többségük súlyosan beteg és alultáplált volt. Azonnal elszállították őket a közeli állatklinikára, megelőzve ezzel a további tragédiát. 

 

Ekkor vett új fordulatot az aprócska uszkár története: felfigyelt rá az egyik munkatárs - elég volt egy pillantás, hogy tudja, sorsuk örökre összefonódott:

 

„B.B. a sarokban húzta meg magát. Szánalomra méltón nézett ki, halálra volt rémülve. Nem evett, nem ivott, szörnyű érzés volt látni. Azt gondoltam magamban akkor, őt hazaviszem.”

 

Szorosan hozzábújt megmentőjéhez a kis uszkár
Szorosan hozzábújt megmentőjéhez a kis uszkár
Fotó: HSUS

 

Új otthonában rengeteget segített neki két kutyatársa jelenléte. Másfél hétig tartott, mire kicsit is sikerült kipihennie az átélt borzalmakat. Ám hetekbe tellett még, mire mélységes félelme oldódni kezdett. A ketrecen kívül szinte semmit sem ismert: nem tudta, mihez kezdjen a házban, hogyan közlekedjen a padlón, még a szőnyegre sem merte rátenni mancsát. A kertbe sem mert kimenni, hiszen sohasem érezte a puha fű tapintását a tappancsai alatt. Végtelenül elveszettnek tűnt az ingerek tengerében:

 

 

 

"Nagyon félt mindentől, ijedten pislogott körbe, s ahogy letettem, körbe-körbe sétált. Nem merte elhagyni a szobát. Rettegett a szőnyegtől, ismeretlen volt számára. Mikor kivittem, egyre csak hunyorgott a napfénytől, hiszen egyáltalán nem szokott hozzá. Megrémítette a fű is, fogalma sem volt, mi lehet az." - idézte fel az első napokat B.B. gazdája, Brenda Tortoreo.

 

A szaporítótól mentett kutya minden vágya, hogy gazdája közelében lehessen
A szaporítótól mentett kutya minden vágya, hogy gazdája közelében lehessen
Fotó: HSUS

 

Szép lassan megtanult bízni gazdájában, rájött, hogy biztonságban van és ezen a helyen szeretet veszi körbe. Kedvére mozoghat szabadon a házban és kertben is, így lépésről-lépésre felfedezte tágas életterét. Elfoglalta a puha fekhelyeket és a több tucatnyi plüssjátéknak is hihetetlenül örült. Néha már kutyapajtásaival is játszik, egész ügyesen halad az önfeledt, boldog kutyává válás útján:

 

 „Nagyon szeret a házban szaladgálni, és rengeteget eszik! Mikor elhoztuk, csupán 1,5 kg volt, mostanra elérte az ötöt is. Imádja a mancsa alatt a puha füvet és boldogan játszik a kutyáinkkal is.” - írja az ebpercek.hu.

 

A kis uszkár nagyon szereti plüssjátékait
A kis uszkár nagyon szereti plüssjátékait
Fotó: HSUS

 

B.B. mára már boldog kiskutya lett, imád a gazdi ölében üldögélni. Ha lehetne, egész nap a karjaiban pihenne, nagyon vágyik a közelségére, szeretetére, hisz ezekből korábban semmit sem tapasztalhatott meg. S hogy a gazdi mit gondol kedvence hirtelen jött hírnevéről? 

 

"Úgy éreztem, ő mindenkinél jobban megérdemli mindezt. Az izgalom és a boldogság érzése járt át - szerettem volna, hogy a kölyökgyárakban folyamatosan elletett szukák és kiskutyáik története minél többekhez eljuthasson B.B által. Szeretném, ha az emberek is bátorságot nyernének, hogy felemeljék a hangjukat a szaporítók ellen."

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu, humanesociety.org
Indexkép forrás: humanesociety.org
Cikk első megjelenése: 2017. június 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Világbajnoki dobogón a Magyar Agility Válogatott Hírek - Címlapon
Világbajnoki dobogón a Magyar Agility Válogatott
Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák Hírek - Címlapon
Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák