A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életében először pillantotta meg a napot a szaporítótelepről mentett kutya

2017. október 08., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Egész életében a pincébe zárva élt az apró uszkár. Nem ismerte a napfényt, a friss levegő illatát, az emberi érintést…



Hosszú éveken át élhetett a mamakutya elképzelhetetlen körülmények között az észak-karolinai kölyökgyárban. Egyetlen feladatot szántak neki: újabb és újabb almoknak kellett életet adnia, bármilyen áron. A szívtelen szaporítókat nem érdekelte magánya, fájdalma: egy szűk, rácsos aljzatú ketrecbe zárva tartották a nap 24 órájában egy sötét pincében... A bejelentésre kiérkező állatmentőket elborzasztották a telepen uralkodó állapotok, ám ahogy meglátták a kicsi kutyát, alig tudták visszatartani könnyeiket:

 

 „Emlékszem, mennyire aprónak és törékenynek tűnt a kezeimben. Közel húztam magamhoz, ő pedig odabújt hozzám.” – idézte fel a szabadság első pillanatait egyik megmentője.

 

Éveken át egy sötét pincében, ketrecbe zárva élt a kutya
Éveken át egy sötét pincében, ketrecbe zárva élt a kutya
Fotó: Facebook/Humane Society of the United States

 

Hosszú napnak néztek elébe a Humane Society of the United States (HSUS) önkéntesei: közel 150 kutya, macska és néhány kecske is várta, hogy végre elhagyhassa mindennapos szenvedése helyszínét. Pusztán a haszonért tartották és szaporították őket, figyelmen kívül hagyva alapvető szükségleteiket, többségük súlyosan beteg és alultáplált volt. Azonnal elszállították őket a közeli állatklinikára, megelőzve ezzel a további tragédiát. 

 

Ekkor vett új fordulatot az aprócska uszkár története: felfigyelt rá az egyik munkatárs - elég volt egy pillantás, hogy tudja, sorsuk örökre összefonódott:

 

„B.B. a sarokban húzta meg magát. Szánalomra méltón nézett ki, halálra volt rémülve. Nem evett, nem ivott, szörnyű érzés volt látni. Azt gondoltam magamban akkor, őt hazaviszem.”

 

Szorosan hozzábújt megmentőjéhez a kis uszkár
Szorosan hozzábújt megmentőjéhez a kis uszkár
Fotó: HSUS

 

Új otthonában rengeteget segített neki két kutyatársa jelenléte. Másfél hétig tartott, mire kicsit is sikerült kipihennie az átélt borzalmakat. Ám hetekbe tellett még, mire mélységes félelme oldódni kezdett. A ketrecen kívül szinte semmit sem ismert: nem tudta, mihez kezdjen a házban, hogyan közlekedjen a padlón, még a szőnyegre sem merte rátenni mancsát. A kertbe sem mert kimenni, hiszen sohasem érezte a puha fű tapintását a tappancsai alatt. Végtelenül elveszettnek tűnt az ingerek tengerében:

 

 

 

"Nagyon félt mindentől, ijedten pislogott körbe, s ahogy letettem, körbe-körbe sétált. Nem merte elhagyni a szobát. Rettegett a szőnyegtől, ismeretlen volt számára. Mikor kivittem, egyre csak hunyorgott a napfénytől, hiszen egyáltalán nem szokott hozzá. Megrémítette a fű is, fogalma sem volt, mi lehet az." - idézte fel az első napokat B.B. gazdája, Brenda Tortoreo.

 

A szaporítótól mentett kutya minden vágya, hogy gazdája közelében lehessen
A szaporítótól mentett kutya minden vágya, hogy gazdája közelében lehessen
Fotó: HSUS

 

Szép lassan megtanult bízni gazdájában, rájött, hogy biztonságban van és ezen a helyen szeretet veszi körbe. Kedvére mozoghat szabadon a házban és kertben is, így lépésről-lépésre felfedezte tágas életterét. Elfoglalta a puha fekhelyeket és a több tucatnyi plüssjátéknak is hihetetlenül örült. Néha már kutyapajtásaival is játszik, egész ügyesen halad az önfeledt, boldog kutyává válás útján:

 

 „Nagyon szeret a házban szaladgálni, és rengeteget eszik! Mikor elhoztuk, csupán 1,5 kg volt, mostanra elérte az ötöt is. Imádja a mancsa alatt a puha füvet és boldogan játszik a kutyáinkkal is.” - írja az ebpercek.hu.

 

A kis uszkár nagyon szereti plüssjátékait
A kis uszkár nagyon szereti plüssjátékait
Fotó: HSUS

 

B.B. mára már boldog kiskutya lett, imád a gazdi ölében üldögélni. Ha lehetne, egész nap a karjaiban pihenne, nagyon vágyik a közelségére, szeretetére, hisz ezekből korábban semmit sem tapasztalhatott meg. S hogy a gazdi mit gondol kedvence hirtelen jött hírnevéről? 

 

"Úgy éreztem, ő mindenkinél jobban megérdemli mindezt. Az izgalom és a boldogság érzése járt át - szerettem volna, hogy a kölyökgyárakban folyamatosan elletett szukák és kiskutyáik története minél többekhez eljuthasson B.B által. Szeretném, ha az emberek is bátorságot nyernének, hogy felemeljék a hangjukat a szaporítók ellen."

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu, humanesociety.org
Indexkép forrás: humanesociety.org
Cikk első megjelenése: 2017. június 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Világbajnoki dobogón a Magyar Agility Válogatott Hírek - Címlapon
Világbajnoki dobogón a Magyar Agility Válogatott
Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák Hírek - Címlapon
Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák