A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állati hétvége: ilyen volt az első PetExpo

2016. június 21., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Idén első ízben került megrendezésre a házi kedvencek színe-javát felsorakoztató rendezvény a PetExpo. Ilyennek láttuk mi!



Első alkalommal került megrendezésre a budapesti PetExpo
Első alkalommal került megrendezésre a budapesti PetExpo
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A kétnapos rendezvénynek a budapesti Lurdy ház adott otthont. Az esemény két helyszínen zajlott: a Lurdy rendezvényközpontjában egész nap folyamatos előadásokat hallhatott a közönség, melyekből  a kisállattartásról, különleges fajtákról, kedvenceink egészségéről tudhattunk meg többet. Az előtérben kiállítás és vásár várta az állatbarátokat: macskákban, hüllőkben, színpompás halakban és papagájokban gyönyörködhettek az ide érkezők. De voltak itt csigák, kisebb-nagyobb rágcsálók és vidám görények is.

 

Sokféle kisállattal találkozhattunk a PetExpon
Sokféle kisállattal találkozhattunk a PetExpon
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Jelen voltak kül- és beltéren egyaránt állatorvosok, szakértők, akikkel konzultálni lehetett kedvenceink egészségéről, tartásuk mikéntjéről. A bevásárlóközpont parkolójában már a nagyobbacska állatok kaptak helyet. Díszes állattársaság vonult itt fel: pónik, lámák, szamarak, juhok, lovak – és legjobb barátaink, a kutyák. Sajnos az időjárás nem kedvezett a kültéri eseményeknek: az időjárás az eddigiekkel ellentétben hirtelen forró nyárira fordult, így inkább a strandolni vágyóknak kedvezett. A tűző napsugarak okozta hőséget egy sátornyi párakapu segített átvészelni, az állatoknak pedig pancsoló és friss víz biztosította a felfrissülést.

 

A legügyesebb kutyák bemutatót is tartottak
Sokféle kisállattal találkozhattunk a PetExpon
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Aki viszont a meleg idővel dacolva kilátogatott a helyszínre, különleges programokkal, bemutatókkal találkozhatott. Kutyás és lovas bemutatók követték egymást. A legügyesebb ebek trükkbemutatót tartottak, és a PettBull Állati Bajnokságon versengtek a legjobbnak járó díjért. De nem csak őket jutalmazták: keresték a hétvégén a legszebb és legcsúfabb kutyát is (bár tudjuk, hogy mindegyikük szép)!

 

Barabás Évi kipróbálta, milyen az, amikor egy vakvezető kutya vigyázza lépteit
Barabás Évi kipróbálta, milyen az, amikor egy vakvezető kutya vigyázza lépteit
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A PettBull Állati Bajnokság háziasszonya, a híresen nagy kutyabarát Barabás Évi volt. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány okos vakvezetőivel ő is, majd a bátor jelentkezők is kipróbálhatták, milyen is az, amikor egy négylábúra bízzuk lépteinket, mikor ő lesz a mi szemünk. A kutyás sportok rajongói sem unatkoztak: az agility bemutató után maguk is kipróbálhatták azt! Gyönyörű vadászkutyák is bemutatóztak:  nem csak a fajtákat ismerhettük meg közelebbről, de láthattunk apport-munkát, és rathunt-ot, azaz patkány-keresést is. A Tükör Módszer csapata pedig jól képzett ebeikkel tartott látványos bemutatót.

 

A Tükör Módszer csapatának látványos bemutatója
A Tükör Módszer csapatának látványos bemutatója
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A lovak szerelmeseinek különleges show-val kedveskedtek: Tászler Melinda és Dr. Egyed Anna szabadidomítók bemutatóiban csodálhattuk meg, milyen az, mikor ember és állat tökéletes összhangban dolgozik együtt erőszak, vagy az állat szabadságát korlátozó eszközök felhasználása nélkül.

 

Tászler Melinda és gyönyörű szürke lova
Tászler Melinda és gyönyörű szürke lova
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A rendezvény alatt megismerhették az érdeklődők az állatvédő egyesületek munkáját, és találkozhattak a menhelyek, szervezetek védenceivel is. A kiállítók sorában emellett kutyás felszerelések, használati- és ajándéktárgyak széles választéka volt felfedezhető: színes, vidám labdák a GreenGo Ball-tól, a kutyaimádó látogatók a  Kutyás Cuccok / Bulldog Streetwear színes pólói, párnái, bögréi között válogathattak, de beszerezhettük kedvenc kutyafajtáink képével díszített törölközőket is. Kreatív és hasznos termékeit hozta el a Dog Steps: rámpákat, lépcsőket, és praktikus kutyaitató állmásokat mutatott be. A nyár elengedhetetlen kellékei a kullancsriasztók, melyekkel kedvencünket védhetjük az élősködőktől – ebben segített mindenkinek a Piret Mix nem csupán kullancs, hanem bolha- és egyéb rovarriasztó termékeivel. Az Arion és a PettBull.com, mint minden alkalommal, finomabbnál finomabb falatokkal várta a négylábú vendégeit - a versenyek helyezettjei pedig értékes ajándékokat kaptak tőlük!

 

Nyakas Gábor a gyerekeknek is megtanította, hogyan kell a kutyával viselkedni
Nyakas Gábor a gyerekeknek is megtanította, hogyan kell a kutyával viselkedni
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Mindkét nap zárásaként Nyakas Gábor kutyakiképző előadását hallhattuk: rendkívül haszos információkkal gyarapíthattuk tudásunkat az ebekről és azok viselkedéséről. A helyszínen lehetőség volt arra, hogy a problémás kutyusok gazdijai tanácsot kérjenek a trénertől, hogyan tudják leghatékonyabban és a legkutyabarátabb módon megoldani problémájukat. A legizgalmasabb része az előadásnak mégis talán az volt, mikor Gábor a gyerekeknek tanította meg, hogyan is kell viselkedni a négylábúakkal és mi a teendőjük, ha egy kutya esetleg megtámadja őket az utcán. A gyerekek hihetetlenül bátran viselkedtek az ugató kutyával szemben, profin oldották meg Gábor feladatait!

 

Kutyás birkaterelő bemutató
Kutyás birkaterelő bemutató
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A folytatás várható lesz – mondta kérdésünkre prof. Dr. Juhász Csaba, állatorvos, a PettBull.com ügyvezetője.

Bízunk benne, hogy a főszervezők az esemény tapasztalatait leszűrve, ezeket figyelembe véve szervezik majd a következő PetExpo Kisállat kiállítás-és Vásárt (talán egy másik, kevésbé meleg hónapot választva), és így még fantasztikusabbá varázsolják az állati kavalkádot!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok
Már hét különböző kerületben találtak mérgező, vagy sérülést okozó falatkákat kiszórva, melyek nagy valószínűséggel kutyáknak szántak az elkövetők. Legyünk nagyon óvatosak a kutyasétákon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyájával indult el felfedezni a világot egy 3 éves kisfiú Hírek - Címlapon
Kutyájával indult el felfedezni a világot egy 3 éves kisfiú
Döbbenetes kutyamentés Hírek - Címlapon
Döbbenetes kutyamentés