A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai

2021. július 10., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Alig szellőző szerszámosládában utaztattak két kölyökkutyát. Egy másik esetben 5 kölyök került elő egy autóból. Mind túl fiatal még, nem rendelkeztek oltásokkal, se chippel. Hála a pénzügyőrök ellenőrzéseinek, mindegyik kiskutya már jó kezekben lehet!



 

 

Az M1-es autópályán fedezték fel a pénzügyőrök a két cane corso jellegű kiskutyát egy furgon ellenőrzésekor. A két kölyök a jármű után kötött utánfutóban, egy szerszámosládában volt - ezen néhány keskeny nyílás volt csak, amik nagy részét azonban a többi rakomány elzárta. A láda így rendkívül levegőtlen volt. A kölykök ráadásul chip, egészségügyi könyvek és oltások nélkül utaztak. A hatósági állatorvos szerint a kutyák mindössze 4-5 hetesek, és a szállítási körülmények miatt életveszélyes állapotba kerültek. A rendőrség állatkínzás bűntette miatt indított eljárást. 

 

A másik ellenőrzésen szintén 4-5 hetes kölyköket találtak a NAV munkatársai: három bichon jellegű és két tacskó-csivava keverék kiskutyát. Az oltások, a chip ez esetben is hiányzott, egészségügyi állapotuk sem volt megfelelő, ezért a piciket elkobozták. 

 

A kiskutyák két alapítványhoz kerültek, így már szakértő, jó kezekben vannak!

 

 

 

 


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól
Meghamisított adatokkal szállított kölyökkutyákat egy bolgár férfi, akit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha kutyával barátkozik! Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha kutyával barátkozik!
Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata Hírek - Címlapon
Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata