A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben!

2016. január 07., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az elmúlt napok havazása és az ónos eső életveszélyessé tette a pécsi erdőket: fel kellett függeszteni a parkerdei területek látogathatóságát!Jég, hó, ónos eső... a téli időjárás veszélyessé tette az erdőket - egy időre tanácsos más  utakon sétára indulnunk kedvencünkkel!

 

A hó és jég súlyától leszakadt ágak hevernek az ösvényen
A hó és jég súlyától leszakadt ágak hevernek az ösvényen
Fotó: pecsma.hu

 

Az alábbi felhívást olvashatjuk a pécsi Biokom Kft. Facebook oldalán

 

Nem lehet látogatni a városi parkerdőket az időjárás miatt!

A rendkívüli időjárás nem csak a városban való közlekedést nehezítette meg, hanem a pécsi parkerdőkben is veszélyes helyzetet idézett elő. A Mecseki és a Malomvölgyi parkerdő területein a turistautak jég- és hóborítottá váltak, a fák ágaira jég- és hótakaró rakódott, a hidak és az átereszek is csúszóssá váltak. A parkerdei játszó- és tornaszereket, az épített műtárgyakat kivétel nélkül hó és jég borítja. A kialakult balesetveszélyes helyzet miatt a BIOKOM Nkft. kénytelen felfüggeszteni a parkerdei területek látogathatóságát.
Természetesen a TV-torony irányából, a sí- és szánkópálya elérhető. A lezárás egyik pályára sem vonatkozik, tehát megfelelő hóvastagság esetén ezeken a pályákon a síelés és a szánkózás továbbra is végezhető!
A lezárást a jegesedés megszűnéséig kell fenntartani. Az előrejelzés a hétvégére felmelegedést jósol, így előreláthatólag vasárnaptól ismét látogathatókká válnak a parkerdei területek.
A fenntartó BIOKOM Nonprofit Kft. erdőgazdálkodásban dolgozó szakemberei az olvadásig nem tudják a letört ágakat, farészeket eltávolítani, mert jelenleg életveszélyes lehet a motorfűrésszel történő munkavégzés. Az időjárási helyzet normalizálódása után folytatódnak a parkerdei fenntartással összefüggő munkálatok is.

Köszönjük a természetjárók megértését és együttműködését!

BIOKOM Nonprofit Kft.

 

Zord viszonyok a parkerdőben
Zord viszonyok a parkerdőben
Fotó: pecsma.hu

 

A lezárást a jegesedés megszűnéséig kell fenntartani. Az előrejelzés a hétvégére felmelegedést jósol, így előreláthatólag vasárnaptól ismét látogathatókká válnak a parkerdei területek. - írja a pecsma.hu

 

 

Az érintett parkerdei területek részletezve:

  • Nyugat Mecsek területrész: Égervölgy – Égerközéptető – Égertető – Mecsekszentkút - Kismélyvölgy – Remeterét – Sóshegyi kilátó – Lapistető – Tubestető – János-kilátó.
  • Közép Mecsek területrész: Irma út – Tettye-tető – Mecsek-kapu – Felszabadulási emlékmű környék – Mandulás környék (tornapálya) – Állatkert környék – Szaniszló pihenő – Dömörkapu – Bertalan szikla – Flóra pihenő – Szánkópálya nyomvonal (határút) környéke – Misina tető – Tubes gerinc út és környéke – Rotary teljes körút.
  • Malomvölgyi területrész: I. és II. tavak körüli sétautak – Tűzrakó területek – Sportpályák – Parkolok- Erdei sorompók - Kiemelt fontosságú műtárgyak és parkerdei berendezések – Bérleményes épületek - Feltáró utak – Tűzpászták – Erdősített területek.

 

Ilyen körülmények között veszélyes lenne a parkerdő látogatása
Ilyen körülmények között veszélyes lenne a parkerdő látogatása
Fotó: pecsma.hu

Forrás: facebook.com/biokom, pecsma.hu
Indexkép forrás: trust.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!
Megmutatja magát a közelgő tél - a havazás mellett több helyen is ónos esőre kell számítani. A veszélyes időjárás miatt fokozottan figyeljünk saját és kutyáink biztonságára is!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat Hírek - Címlapon
New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat
Menhelyről lopott kutya - megtalálták Zeppelint! Hírek - Címlapon
Menhelyről lopott kutya - megtalálták Zeppelint!