A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat

2016. január 08., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




New York kormányzója hatalmas kitüntetésben részesítette segítő- és szolgálati kutyáit - áldozatos munkájukat már hivatalosan is elismerik! Tudj meg többet!



Két héttel ezelőtt, 2015. karácsonyán New York kormányzója, Andrew Cuomo aláírta a törvényt, melyben a segítőkutyák "az állam hivatalosan elismert kutyája" címet kapják.

 

A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
Fotó: photos.al.com

 

A segítőkutyák hosszadalmas és meglehetősen szigorú kiképzésen esnek át. Összetett feladatok kivitelezését sajátítják el, melyekkel a fogyatékkal élő személyeknek segítenek eligazodni a mindennapi életben. Odaadóan vezetik látássérült gazdájukat, kiváló hallásukkal figyelmeztetik a csend fogságában élő szeretteiket a számukra fontos eseményekre. Az önállóság érzetét és a függetlenség reményét adják vissza mozgássérült embertársuknak.

 

Előre jelzik a közeledő rohamokat betegséggel küzdő gazdájuknak (ld. Gimely az epilepszia rohamjelző kutya), míg mások jelenlétükkel oldják a poszt-traumás stressz hatásait. Fajtától függetlenül bármely kutya képes lehet ellátni-e feladatokat, ha megfelelően teljesíti az előírt vizsgákat.  

 

Hűséges társaink emberek ezreinek életét vigyázzák, őrzik és mentik meg nap, mint nap, így a döntés milliók szemébe csalt könnyeket a bejelentés reggelén és azóta is. Lehet még ennél jobb a helyzet? Igen!

 

Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Fotó: joyadog.blogspot.com

 

2016. elején New York vezetői kibővítették a törvényt, így mostantól kezdve már a szolgálati kutyákat is megilleti a kitüntetés! Az állam elismerését fejezi ki minden munkakutya iránt, aki életét önzetlenül gazdája életének védelmére áldozza.

 

A „munkakutya” kifejezés feladatok széles körét foglalja magában: ide tartoznak a katonakutyák, a rendőrkutyák, a kutató-mentő kutyák (ld. Bretagne, 9/11 utolsó túlélője), a személyi kereső és nyomkövető kutyák, a terápiás kutyák, a börtönlátogató kutyák és azok a négylábú segítők is, akik érzelmi problémákkal küzdő gazdájuk mindennapjait teszik könnyebbé.

 

Cuomo kormányzó kijelentette:

 

Minden egyes nap, ezek a munkakutyák megvédik embereinket, biztonságot nyújtanak nekik, barátságukkal és szeretetükkel halmozzák el New York lakóit, akiknek segítségre van szükségük. Ezek az odaadó társállatok New York lelkét testesítik meg – keményen dolgoznak, hűségesek és szolgálatra készek.

 

A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
Fotó: militaryphotos.deviantart.com

 

Kutyabarátok százezrei fogadták kitörő örömmel a hírt. A munkakutyák ugyanúgy megérdemlik az elismerést, mint a segítőkutyák, hiszen segítenek nekünk meggyógyulni, segítenek nekünk megtartani függetlenségünket, velünk együtt küzdenek a bűnözés ellen, és néha életüket adják értünk – azért, hogy mi tovább élhessünk.

 

Mancsokat fel New York vezetőinek e nagyszerű lépésért! Hűséges társaink megérdemlik a tiszteletet és a megbecsülést! 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: specials.myajc.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával Hírek - Címlapon
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben! Hírek - Címlapon
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben!