A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat

2016. január 08., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




New York kormányzója hatalmas kitüntetésben részesítette segítő- és szolgálati kutyáit - áldozatos munkájukat már hivatalosan is elismerik! Tudj meg többet!



Két héttel ezelőtt, 2015. karácsonyán New York kormányzója, Andrew Cuomo aláírta a törvényt, melyben a segítőkutyák "az állam hivatalosan elismert kutyája" címet kapják.

 

A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
Fotó: photos.al.com

 

A segítőkutyák hosszadalmas és meglehetősen szigorú kiképzésen esnek át. Összetett feladatok kivitelezését sajátítják el, melyekkel a fogyatékkal élő személyeknek segítenek eligazodni a mindennapi életben. Odaadóan vezetik látássérült gazdájukat, kiváló hallásukkal figyelmeztetik a csend fogságában élő szeretteiket a számukra fontos eseményekre. Az önállóság érzetét és a függetlenség reményét adják vissza mozgássérült embertársuknak.

 

Előre jelzik a közeledő rohamokat betegséggel küzdő gazdájuknak (ld. Gimely az epilepszia rohamjelző kutya), míg mások jelenlétükkel oldják a poszt-traumás stressz hatásait. Fajtától függetlenül bármely kutya képes lehet ellátni-e feladatokat, ha megfelelően teljesíti az előírt vizsgákat.  

 

Hűséges társaink emberek ezreinek életét vigyázzák, őrzik és mentik meg nap, mint nap, így a döntés milliók szemébe csalt könnyeket a bejelentés reggelén és azóta is. Lehet még ennél jobb a helyzet? Igen!

 

Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Fotó: joyadog.blogspot.com

 

2016. elején New York vezetői kibővítették a törvényt, így mostantól kezdve már a szolgálati kutyákat is megilleti a kitüntetés! Az állam elismerését fejezi ki minden munkakutya iránt, aki életét önzetlenül gazdája életének védelmére áldozza.

 

A „munkakutya” kifejezés feladatok széles körét foglalja magában: ide tartoznak a katonakutyák, a rendőrkutyák, a kutató-mentő kutyák (ld. Bretagne, 9/11 utolsó túlélője), a személyi kereső és nyomkövető kutyák, a terápiás kutyák, a börtönlátogató kutyák és azok a négylábú segítők is, akik érzelmi problémákkal küzdő gazdájuk mindennapjait teszik könnyebbé.

 

Cuomo kormányzó kijelentette:

 

Minden egyes nap, ezek a munkakutyák megvédik embereinket, biztonságot nyújtanak nekik, barátságukkal és szeretetükkel halmozzák el New York lakóit, akiknek segítségre van szükségük. Ezek az odaadó társállatok New York lelkét testesítik meg – keményen dolgoznak, hűségesek és szolgálatra készek.

 

A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
Fotó: militaryphotos.deviantart.com

 

Kutyabarátok százezrei fogadták kitörő örömmel a hírt. A munkakutyák ugyanúgy megérdemlik az elismerést, mint a segítőkutyák, hiszen segítenek nekünk meggyógyulni, segítenek nekünk megtartani függetlenségünket, velünk együtt küzdenek a bűnözés ellen, és néha életüket adják értünk – azért, hogy mi tovább élhessünk.

 

Mancsokat fel New York vezetőinek e nagyszerű lépésért! Hűséges társaink megérdemlik a tiszteletet és a megbecsülést! 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: specials.myajc.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával Hírek - Címlapon
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben! Hírek - Címlapon
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben!