A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat

2016. január 08., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
New York kormányzója hatalmas kitüntetésben részesítette segítő- és szolgálati kutyáit - áldozatos munkájukat már hivatalosan is elismerik! Tudj meg többet!Két héttel ezelőtt, 2015. karácsonyán New York kormányzója, Andrew Cuomo aláírta a törvényt, melyben a segítőkutyák "az állam hivatalosan elismert kutyája" címet kapják.

 

A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
Fotó: photos.al.com

 

A segítőkutyák hosszadalmas és meglehetősen szigorú kiképzésen esnek át. Összetett feladatok kivitelezését sajátítják el, melyekkel a fogyatékkal élő személyeknek segítenek eligazodni a mindennapi életben. Odaadóan vezetik látássérült gazdájukat, kiváló hallásukkal figyelmeztetik a csend fogságában élő szeretteiket a számukra fontos eseményekre. Az önállóság érzetét és a függetlenség reményét adják vissza mozgássérült embertársuknak.

 

Előre jelzik a közeledő rohamokat betegséggel küzdő gazdájuknak (ld. Gimely az epilepszia rohamjelző kutya), míg mások jelenlétükkel oldják a poszt-traumás stressz hatásait. Fajtától függetlenül bármely kutya képes lehet ellátni-e feladatokat, ha megfelelően teljesíti az előírt vizsgákat.  

 

Hűséges társaink emberek ezreinek életét vigyázzák, őrzik és mentik meg nap, mint nap, így a döntés milliók szemébe csalt könnyeket a bejelentés reggelén és azóta is. Lehet még ennél jobb a helyzet? Igen!

 

Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Fotó: joyadog.blogspot.com

 

2016. elején New York vezetői kibővítették a törvényt, így mostantól kezdve már a szolgálati kutyákat is megilleti a kitüntetés! Az állam elismerését fejezi ki minden munkakutya iránt, aki életét önzetlenül gazdája életének védelmére áldozza.

 

A „munkakutya” kifejezés feladatok széles körét foglalja magában: ide tartoznak a katonakutyák, a rendőrkutyák, a kutató-mentő kutyák (ld. Bretagne, 9/11 utolsó túlélője), a személyi kereső és nyomkövető kutyák, a terápiás kutyák, a börtönlátogató kutyák és azok a négylábú segítők is, akik érzelmi problémákkal küzdő gazdájuk mindennapjait teszik könnyebbé.

 

Cuomo kormányzó kijelentette:

 

Minden egyes nap, ezek a munkakutyák megvédik embereinket, biztonságot nyújtanak nekik, barátságukkal és szeretetükkel halmozzák el New York lakóit, akiknek segítségre van szükségük. Ezek az odaadó társállatok New York lelkét testesítik meg – keményen dolgoznak, hűségesek és szolgálatra készek.

 

A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
Fotó: militaryphotos.deviantart.com

 

Kutyabarátok százezrei fogadták kitörő örömmel a hírt. A munkakutyák ugyanúgy megérdemlik az elismerést, mint a segítőkutyák, hiszen segítenek nekünk meggyógyulni, segítenek nekünk megtartani függetlenségünket, velünk együtt küzdenek a bűnözés ellen, és néha életüket adják értünk – azért, hogy mi tovább élhessünk.

 

Mancsokat fel New York vezetőinek e nagyszerű lépésért! Hűséges társaink megérdemlik a tiszteletet és a megbecsülést! 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: specials.myajc.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítséget kérnek a mentőkutyások Segítséget kérnek a mentőkutyások
Életmentő munkájához kér segítséget a Mantrailing Akadémia Alapítvány. Önkénteseik és mentőkutyáik segítségével már sok eltűnt személyt sikeresen felkutattak - megfelelő eszközök nélkül azonban dolguk sokkal nehezebb, értékes perceket veszíthetnek.

Nyugdíjba vonul a hős keresőkutya, aki 12 ember életét mentette meg a mexikói földrengés után Nyugdíjba vonul a hős keresőkutya, aki 12 ember életét mentette meg a mexikói földrengés után
Nyugdíjazták Fridát, a mexikói haditengerészet keresőkutyáját, amelyik 12 embert mentett meg a 2017-es földrengés után - írta a BBC hírportálja.

5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád 5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád
Nem titkolhatunk el semmit előlük: kutyáink hihetetlenül empatikusak. Minden apró rezzenésünket, változást megéreznek rajtunk.

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros
Sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által újonnan bevezetett mantrailing vizsgát a magyar mantrailinges páros, Janovszky Gergely és kutyája, Zuvan. A vizsga kapcsán kérdeztük Gergelyt.

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!

Közel 30 ezer Forintot kereshetsz kutyák simogatásával óránként Közel 30 ezer Forintot kereshetsz kutyák simogatásával óránként
Legalábbis ha Te nyered el a texasi cég által hirdetett álomállást. Mit mondjunk, óriási a túljelentkezés! :)

Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén
Videón szemlélteti a fiatal agysérült nő, hogyan segít neki rohamjelző kutyája, mikor elveszti eszméletét. A labrador-keverék életmentő segítséget jelent számára!

Így gyógyítanak minket kutyáink! Így gyógyítanak minket kutyáink!
Mindennapi társaink, barátaink, lelkünk gyógyítói a kutyák. Nem is gondolnánk azonban, mi mindenben tudják még segíteni gazdáikat kifinomult szaglásuk segítségével! Életünket menthetik meg - ideje hát jobban becsülni ezeket a csodálatos állatokat!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával Hírek - Címlapon
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben! Hírek - Címlapon
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben!