A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat

2016. január 08., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
New York kormányzója hatalmas kitüntetésben részesítette segítő- és szolgálati kutyáit - áldozatos munkájukat már hivatalosan is elismerik! Tudj meg többet!

BényeLak 2019/01

hirdetés (X)Két héttel ezelőtt, 2015. karácsonyán New York kormányzója, Andrew Cuomo aláírta a törvényt, melyben a segítőkutyák "az állam hivatalosan elismert kutyája" címet kapják.

 

A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
Fotó: photos.al.com

 

A segítőkutyák hosszadalmas és meglehetősen szigorú kiképzésen esnek át. Összetett feladatok kivitelezését sajátítják el, melyekkel a fogyatékkal élő személyeknek segítenek eligazodni a mindennapi életben. Odaadóan vezetik látássérült gazdájukat, kiváló hallásukkal figyelmeztetik a csend fogságában élő szeretteiket a számukra fontos eseményekre. Az önállóság érzetét és a függetlenség reményét adják vissza mozgássérült embertársuknak.

 

Előre jelzik a közeledő rohamokat betegséggel küzdő gazdájuknak (ld. Gimely az epilepszia rohamjelző kutya), míg mások jelenlétükkel oldják a poszt-traumás stressz hatásait. Fajtától függetlenül bármely kutya képes lehet ellátni-e feladatokat, ha megfelelően teljesíti az előírt vizsgákat.  

 

Hűséges társaink emberek ezreinek életét vigyázzák, őrzik és mentik meg nap, mint nap, így a döntés milliók szemébe csalt könnyeket a bejelentés reggelén és azóta is. Lehet még ennél jobb a helyzet? Igen!

 

Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Fotó: joyadog.blogspot.com

 

2016. elején New York vezetői kibővítették a törvényt, így mostantól kezdve már a szolgálati kutyákat is megilleti a kitüntetés! Az állam elismerését fejezi ki minden munkakutya iránt, aki életét önzetlenül gazdája életének védelmére áldozza.

 

A „munkakutya” kifejezés feladatok széles körét foglalja magában: ide tartoznak a katonakutyák, a rendőrkutyák, a kutató-mentő kutyák (ld. Bretagne, 9/11 utolsó túlélője), a személyi kereső és nyomkövető kutyák, a terápiás kutyák, a börtönlátogató kutyák és azok a négylábú segítők is, akik érzelmi problémákkal küzdő gazdájuk mindennapjait teszik könnyebbé.

 

Cuomo kormányzó kijelentette:

 

Minden egyes nap, ezek a munkakutyák megvédik embereinket, biztonságot nyújtanak nekik, barátságukkal és szeretetükkel halmozzák el New York lakóit, akiknek segítségre van szükségük. Ezek az odaadó társállatok New York lelkét testesítik meg – keményen dolgoznak, hűségesek és szolgálatra készek.

 

A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
Fotó: militaryphotos.deviantart.com

 

Kutyabarátok százezrei fogadták kitörő örömmel a hírt. A munkakutyák ugyanúgy megérdemlik az elismerést, mint a segítőkutyák, hiszen segítenek nekünk meggyógyulni, segítenek nekünk megtartani függetlenségünket, velünk együtt küzdenek a bűnözés ellen, és néha életüket adják értünk – azért, hogy mi tovább élhessünk.

 

Mancsokat fel New York vezetőinek e nagyszerű lépésért! Hűséges társaink megérdemlik a tiszteletet és a megbecsülést! 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: specials.myajc.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros
Sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által újonnan bevezetett mantrailing vizsgát a magyar mantrailinges páros, Janovszky Gergely és kutyája, Zuvan. A vizsga kapcsán kérdeztük Gergelyt.

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!

Közel 30 ezer Forintot kereshetsz kutyák simogatásával óránként Közel 30 ezer Forintot kereshetsz kutyák simogatásával óránként
Legalábbis ha Te nyered el a texasi cég által hirdetett álomállást. Mit mondjunk, óriási a túljelentkezés! :)

Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén
Videón szemlélteti a fiatal agysérült nő, hogyan segít neki rohamjelző kutyája, mikor elveszti eszméletét. A labrador-keverék életmentő segítséget jelent számára!

5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád 5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád
Nem titkolhatunk el semmit előlük: kutyáink hihetetlenül empatikusak. Minden apró rezzenésünket, változást megéreznek rajtunk.

Így gyógyítanak minket kutyáink! Így gyógyítanak minket kutyáink!
Mindennapi társaink, barátaink, lelkünk gyógyítói a kutyák. Nem is gondolnánk azonban, mi mindenben tudják még segíteni gazdáikat kifinomult szaglásuk segítségével! Életünket menthetik meg - ideje hát jobban becsülni ezeket a csodálatos állatokat!

2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia 2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia
Betiltják Kaliforniában az állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumokat. A törvény 2020 januárjában lép életbe, onnantól komoly büntetésre számíthatnak a tesztelő cégek.

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával Hírek - Címlapon
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben! Hírek - Címlapon
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben!