A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat

2016. január 08., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
New York kormányzója hatalmas kitüntetésben részesítette segítő- és szolgálati kutyáit - áldozatos munkájukat már hivatalosan is elismerik! Tudj meg többet!Két héttel ezelőtt, 2015. karácsonyán New York kormányzója, Andrew Cuomo aláírta a törvényt, melyben a segítőkutyák "az állam hivatalosan elismert kutyája" címet kapják.

 

A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
A terápiás kutyák segítsége felbecsülhetetlen a betegek számára
Fotó: photos.al.com

 

A segítőkutyák hosszadalmas és meglehetősen szigorú kiképzésen esnek át. Összetett feladatok kivitelezését sajátítják el, melyekkel a fogyatékkal élő személyeknek segítenek eligazodni a mindennapi életben. Odaadóan vezetik látássérült gazdájukat, kiváló hallásukkal figyelmeztetik a csend fogságában élő szeretteiket a számukra fontos eseményekre. Az önállóság érzetét és a függetlenség reményét adják vissza mozgássérült embertársuknak.

 

Előre jelzik a közeledő rohamokat betegséggel küzdő gazdájuknak (ld. Gimely az epilepszia rohamjelző kutya), míg mások jelenlétükkel oldják a poszt-traumás stressz hatásait. Fajtától függetlenül bármely kutya képes lehet ellátni-e feladatokat, ha megfelelően teljesíti az előírt vizsgákat.  

 

Hűséges társaink emberek ezreinek életét vigyázzák, őrzik és mentik meg nap, mint nap, így a döntés milliók szemébe csalt könnyeket a bejelentés reggelén és azóta is. Lehet még ennél jobb a helyzet? Igen!

 

Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Egy mozgássérült-segítő kutya gazdája mindennapjait könnyíti meg
Fotó: joyadog.blogspot.com

 

2016. elején New York vezetői kibővítették a törvényt, így mostantól kezdve már a szolgálati kutyákat is megilleti a kitüntetés! Az állam elismerését fejezi ki minden munkakutya iránt, aki életét önzetlenül gazdája életének védelmére áldozza.

 

A „munkakutya” kifejezés feladatok széles körét foglalja magában: ide tartoznak a katonakutyák, a rendőrkutyák, a kutató-mentő kutyák (ld. Bretagne, 9/11 utolsó túlélője), a személyi kereső és nyomkövető kutyák, a terápiás kutyák, a börtönlátogató kutyák és azok a négylábú segítők is, akik érzelmi problémákkal küzdő gazdájuk mindennapjait teszik könnyebbé.

 

Cuomo kormányzó kijelentette:

 

Minden egyes nap, ezek a munkakutyák megvédik embereinket, biztonságot nyújtanak nekik, barátságukkal és szeretetükkel halmozzák el New York lakóit, akiknek segítségre van szükségük. Ezek az odaadó társállatok New York lelkét testesítik meg – keményen dolgoznak, hűségesek és szolgálatra készek.

 

A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
A szolgálati kutyák akár életük árán is megvédik gazdájukat
Fotó: militaryphotos.deviantart.com

 

Kutyabarátok százezrei fogadták kitörő örömmel a hírt. A munkakutyák ugyanúgy megérdemlik az elismerést, mint a segítőkutyák, hiszen segítenek nekünk meggyógyulni, segítenek nekünk megtartani függetlenségünket, velünk együtt küzdenek a bűnözés ellen, és néha életüket adják értünk – azért, hogy mi tovább élhessünk.

 

Mancsokat fel New York vezetőinek e nagyszerű lépésért! Hűséges társaink megérdemlik a tiszteletet és a megbecsülést! 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: specials.myajc.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Tarol a neten Karma, az ország egyik legjobb romkutató kutyájának videója Tarol a neten Karma, az ország egyik legjobb romkutató kutyájának videója
A világbajnokságon ezüstérmes belga juhásszal készült vidám videó robbantotta fel a netet: a szorgalmas keresőkutyát nem lehet nem imádni!

5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád 5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád
Nem titkolhatunk el semmit előlük: kutyáink hihetetlenül empatikusak. Minden apró rezzenésünket, változást megéreznek rajtunk.

Munkába állt az első magyar gluténjelző kutya – egy kislányra vigyáz Gofree Munkába állt az első magyar gluténjelző kutya – egy kislányra vigyáz Gofree
Szolgálatba állt az első magyar gluténjelző kutya: a Gofree névre hallgató eb egy 11 éves, cöliákiás (gluténérzékeny) kislány életét segíti - közölte a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület kedden az MTI-vel.

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban
Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.

Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája! Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája!
Zen, a magyar mentőkutya bizonyult a legjobbnak a 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon. Remek teljesítményével bizonyította, a magyar mentőkutyák bizony a világ élvonalába tartoznak!

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Segítséget kérnek a mentőkutyások Segítséget kérnek a mentőkutyások
Életmentő munkájához kér segítséget a Mantrailing Akadémia Alapítvány. Önkénteseik és mentőkutyáik segítségével már sok eltűnt személyt sikeresen felkutattak - megfelelő eszközök nélkül azonban dolguk sokkal nehezebb, értékes perceket veszíthetnek.

Nyugdíjba vonul a hős keresőkutya, aki 12 ember életét mentette meg a mexikói földrengés után Nyugdíjba vonul a hős keresőkutya, aki 12 ember életét mentette meg a mexikói földrengés után
Nyugdíjazták Fridát, a mexikói haditengerészet keresőkutyáját, amelyik 12 embert mentett meg a 2017-es földrengés után - írta a BBC hírportálja.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com Vizslatúra Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával Hírek - Címlapon
A tartós kikötés tilalma nem egyenlő a láncon tartás abszolút tilalmával
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben! Hírek - Címlapon
Életveszélyes téli erdő - erdőlátogatási tilalom Pécs parkerdeiben!