A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kap Diesel, a hős rendőrkutya

2015. december 29., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A francia rendőrkutya a novemberi párizsi terrortámadások során vesztette életét. Hamarosan a legbátrabbaknak járó medállal díjazzák hősiességét!



Diesel bátorságát Újévkor egy különleges díjjal jutalmazzák. A Dickin Medal „tulajdonképpen olyan, mint a legnagyobb brit katonai érdemrend, a Viktória-kereszt állatoknak szóló változata. Olyan állatok kaphatják meg, akik különös bátorságot mutattak katonai szolgálat vagy közbiztonsági feladatok ellátása közben." – írja a faktor.hu

 

A díjat 1943-ban alapította a People’s Dispensary for Sick Animals (PSDA) brit állatvédelmi szervezet. Ezidáig 66 medált osztottak ki: 30 kutya, 3 ló, egy macska, valamint a második világháborúban szolgálatot teljesítő 32 postagalamb kapta meg.

 

Diesel, a francia rendőrkutya hősiességét a Dickin Medal díjjal jutalmazzák
Diesel, a francia rendőrkutya hősiességét a Dickin Medal díjjal jutalmazzák
Fotó: express.co.uk

 

Diesel, a 7 éves belga juhászkutya 2015. november 18-án egy terrorellenes akcióban vesztette életét Párizs Saint-Denis nevű negyedében, ahol a hatóságok a korábbi, 130 áldozat életét követelő robbantások kitervelőjét sejtette. A kutyát előreküldték, hogy felderítse a terepet, amikor lövöldözés tört ki az épületben. Diesel nem élte túl a küldetést. 

 

Halála után a #JeSuisChien hashtag végigsöpört a Twitter-oldalakon, fényképei bejárták az egész világot, milliók gyászolták a négylábú hőst. Több állam kormánya is együttérzését fejezte ki a Franciaországot ért hatalmas veszteség miatt. Oroszország a Dobrynia nevű németjuhász kölyköt küldte utánpótlásként, míg egy amerikai non-profit szervezet egy már kiképzett, felnőtt rendőrkutyát ajándékozott a franciáknak. 

 

Dobrynia, az orosz kölyök, Diesel leendő utódja
Dobrynia, az orosz kölyök, Diesel leendő utódja
Fotó: thetimes.co.uk

 

Forrás: bbc.co.uk, faktor.hu
Indexkép forrás: express.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan óvjuk kutyáinkat Szilveszterkor? Hírek - Címlapon
Hogyan óvjuk kutyáinkat Szilveszterkor?
Balu, az életmentő magyar keresőkutya Hírek - Címlapon
Balu, az életmentő magyar keresőkutya