A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kap Diesel, a hős rendőrkutya

2015. december 29., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A francia rendőrkutya a novemberi párizsi terrortámadások során vesztette életét. Hamarosan a legbátrabbaknak járó medállal díjazzák hősiességét!



Diesel bátorságát Újévkor egy különleges díjjal jutalmazzák. A Dickin Medal „tulajdonképpen olyan, mint a legnagyobb brit katonai érdemrend, a Viktória-kereszt állatoknak szóló változata. Olyan állatok kaphatják meg, akik különös bátorságot mutattak katonai szolgálat vagy közbiztonsági feladatok ellátása közben." – írja a faktor.hu

 

A díjat 1943-ban alapította a People’s Dispensary for Sick Animals (PSDA) brit állatvédelmi szervezet. Ezidáig 66 medált osztottak ki: 30 kutya, 3 ló, egy macska, valamint a második világháborúban szolgálatot teljesítő 32 postagalamb kapta meg.

 

Diesel, a francia rendőrkutya hősiességét a Dickin Medal díjjal jutalmazzák
Diesel, a francia rendőrkutya hősiességét a Dickin Medal díjjal jutalmazzák
Fotó: express.co.uk

 

Diesel, a 7 éves belga juhászkutya 2015. november 18-án egy terrorellenes akcióban vesztette életét Párizs Saint-Denis nevű negyedében, ahol a hatóságok a korábbi, 130 áldozat életét követelő robbantások kitervelőjét sejtette. A kutyát előreküldték, hogy felderítse a terepet, amikor lövöldözés tört ki az épületben. Diesel nem élte túl a küldetést. 

 

Halála után a #JeSuisChien hashtag végigsöpört a Twitter-oldalakon, fényképei bejárták az egész világot, milliók gyászolták a négylábú hőst. Több állam kormánya is együttérzését fejezte ki a Franciaországot ért hatalmas veszteség miatt. Oroszország a Dobrynia nevű németjuhász kölyköt küldte utánpótlásként, míg egy amerikai non-profit szervezet egy már kiképzett, felnőtt rendőrkutyát ajándékozott a franciáknak. 

 

Dobrynia, az orosz kölyök, Diesel leendő utódja
Dobrynia, az orosz kölyök, Diesel leendő utódja
Fotó: thetimes.co.uk

 

Forrás: bbc.co.uk, faktor.hu
Indexkép forrás: express.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan óvjuk kutyáinkat Szilveszterkor? Hírek - Címlapon
Hogyan óvjuk kutyáinkat Szilveszterkor?
Balu, az életmentő magyar keresőkutya Hírek - Címlapon
Balu, az életmentő magyar keresőkutya