A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A terrorizmus a kutyákat sem kíméli Franciaországban

2015. november 18., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Diesel, a hét éves rendőrkutya is áldozatul esett a franciaországi harcokban.



A franciaországi terrortámadások és az azt követő harcok megrázták az egész világot. Szerda hajnalban Saint Denisben, Párizs külvárosában zajlottak harcok, ide vezettek ugyanis a nyomok az egyik körözött személy hollétét illetően. A rendőrök intenzív tűzharc keretében körbekerítettek egy lakást, itt sejtették ugyanis a pénteki merénylet kitervelőjét, Abdelhamid Abbaaoud-ot is. Két terrorista meghalt, ötöt elfogtak - írja az index.hu.

 

Diesel a bevetés előtt
Diesel a bevetés előtt
Fotó: barkpost.com

 

A hajnali rajtaütésben öt rendőr könnyebben megsérült. Az akciónak egy halálos áldozata volt a rendőrség részéről: Diesel, a rendőrkutya. Az állat akkor kapott halálos sebet, amikor a rendőrök előreküldték, hogy mérje fel a veszélyt a lakásban:

A kutyát előre küldték a kommandósok, hogy szaglássza ki: nincs-e bomba a megerősített ajtó közelében, melyet meg akartak rohamozni. A többszörösen kitüntetett juhászkutya meg is kezdte a felderítést, de ekkor egy másik ajtón kilépett egy szőke terroristanő és Kalasnyikov gépkarabéllyal szitává lőtte a kommandósok kutyáját. Később, amikor a több mint száz kommandós elfoglalta a terroristák főhadiszállását, a szőke nő az ablakhoz rohant, és ezt kiáltotta: segítség! Majd felrobbantotta magát - olvashatjuk a tenyek.hu oldalán.

 

A hét éves malinois kutya emlékére a közösségi médiában már elterjedt a  #jesuischien (kutya vagyok) hashtag használata az együttérzést kifejező posztoknál.

 

Diesel a bevetés előtt
Diesel a bevetés előtt
Fotó: standard.co.uk


Az ilyen rendőrségi akciókban és a biztonsági intézkedésekben nagyon fontos a rendőr- és bombakereső kutyák munkája. A tegnapi Olaszország-Románia barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt bombakereső kutyákat is bevetettek a stadionba belépők ellenőrzésénél.

 

Diesel a saint-denis-i akcióban
Diesel a saint-denis-i akcióban
Fotó: uk.anygator.com

 

Diesel, a hős rendőrkutya
Diesel, a hős rendőrkutya
Fotó: twitter.com

 

Diesel, a rendőrkutya kitüntetései
Diesel, a rendőrkutya kitüntetései
Fotó: facebook.com/uniladmag

 

 

Forrás: cnn.com, index.hu, twitter.com/cnni
Indexkép forrás: twitter.com/cnni

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája
A hatalmas német dog mindössze három éves volt.

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így emlékezik a világ Dieselre, a hős rendőrkutyára Hírek - Címlapon
Így emlékezik a világ Dieselre, a hős rendőrkutyára
Megfázások szezonja Hírek - Címlapon
Megfázások szezonja