A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megfázások szezonja

A kutyák is könnyen megfázhatnak


2015. november 18., 06:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
Még nem fagytak ki a baktériumok és vírusok, így azok nyugodtan betegítik meg tömegével az embereket, állatokat. Ahogy mi, úgy a kutyáink is megfertőződhetnek.A legelső tévhit, amit eloszlatunk, az az, hogy az embertől nem tudja elkapni a kutya a vírus- és baktériumfertőzést! Sajnos egymástól annál inkább. Ezenkívül a gyenge immunrendszer, a hajlam, a stressz mind hozzájárul ahhoz, hogy kedvencünk hideg időben megbetegedjen. 

 

Megfázás esetén tartsuk melegen a kutyát
Megfázás esetén tartsuk melegen a kutyát
Fotó: pendervet.com

 

A kutya tünetei nagyon hasonlóak az emberéhez. Ezért ha azt tapasztaljuk, hogy a kutyánk köhög, szemei könnyeznek, tüsszög, s eközben még zöld váladék is távozik orrából, mindemellé nincs kedve semmihez, akkor erős a gyanú, hogy megbetegedett. 

 

Bármilyen furcsa, de C-vitamin adásával a kutyákat nem tudjuk meggyógyítani. Ők ugyanis a jó minőségű táplálékból állítják elő ezt a fajta vitamint maguknak - elsősorban a húsból. Ezért fontos, hogy a betegség alatt túlnyomórészt fehérjedús táplálékot adjunk neki!

 

Ahogy magunkat kezelnénk, úgy segítsünk a kutyánknak is. Az immunrendszer erősítése mellett gondoskodjunk a bő folyadékpótlásról. Takargassuk be meleg pokróccal, csillapítsuk köhögését kifejezetten kutyák számára készült gyógyszerrel.

 

A megfázás súlyosbodása esetén vigyük a kutyát állatorvoshoz
A megfázás súlyosbodása esetén vigyük a kutyát állatorvoshoz
Fotó: multidogblog.com

 

Súlyosabb esetben keressük fel az állatorvost, mert a szövődmények kezelése hosszabb időt vesz igénybe, és az állatot is jobban megviseli!

 


Indexkép forrás: animalgeneral.com
Cikk első megjelenése: 2014. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet
Cukorbetegség szinte bármely életkorban kialakulhat a kutyánál, de a korai felismerésnek és megfelelő kezelésnek köszönhetően szinte teljes életet élhet. Ismerjük fel a tüneteket, hogy segíthessünk neki!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei
Furcsa dudorok a kutya szájában? Kerek vagy levélformájú kinövések végtagjain, talpán? A papillomák többnyire ártalmatlanok, de kellemetlenné is válhatnak, ha túlságosan megnőnek. Mit kell tudnunk róluk?

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A terrorizmus a kutyákat sem kíméli Franciaországban Hírek - Címlapon
A terrorizmus a kutyákat sem kíméli Franciaországban
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában Hírek - Címlapon
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában