A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megfázások szezonja

A kutyák is könnyen megfázhatnak


2015. november 18., 06:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Még nem fagytak ki a baktériumok és vírusok, így azok nyugodtan betegítik meg tömegével az embereket, állatokat. Ahogy mi, úgy a kutyáink is megfertőződhetnek.



A legelső tévhit, amit eloszlatunk, az az, hogy az embertől nem tudja elkapni a kutya a vírus- és baktériumfertőzést! Sajnos egymástól annál inkább. Ezenkívül a gyenge immunrendszer, a hajlam, a stressz mind hozzájárul ahhoz, hogy kedvencünk hideg időben megbetegedjen. 

 

Megfázás esetén tartsuk melegen a kutyát
Megfázás esetén tartsuk melegen a kutyát
Fotó: pendervet.com

 

A kutya tünetei nagyon hasonlóak az emberéhez. Ezért ha azt tapasztaljuk, hogy a kutyánk köhög, szemei könnyeznek, tüsszög, s eközben még zöld váladék is távozik orrából, mindemellé nincs kedve semmihez, akkor erős a gyanú, hogy megbetegedett. 

 

Bármilyen furcsa, de C-vitamin adásával a kutyákat nem tudjuk meggyógyítani. Ők ugyanis a jó minőségű táplálékból állítják elő ezt a fajta vitamint maguknak - elsősorban a húsból. Ezért fontos, hogy a betegség alatt túlnyomórészt fehérjedús táplálékot adjunk neki!

 

Ahogy magunkat kezelnénk, úgy segítsünk a kutyánknak is. Az immunrendszer erősítése mellett gondoskodjunk a bő folyadékpótlásról. Takargassuk be meleg pokróccal, csillapítsuk köhögését kifejezetten kutyák számára készült gyógyszerrel.

 

A megfázás súlyosbodása esetén vigyük a kutyát állatorvoshoz
A megfázás súlyosbodása esetén vigyük a kutyát állatorvoshoz
Fotó: multidogblog.com

 

Súlyosabb esetben keressük fel az állatorvost, mert a szövődmények kezelése hosszabb időt vesz igénybe, és az állatot is jobban megviseli!

 


Indexkép forrás: animalgeneral.com
Cikk első megjelenése: 2014. december 16.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A terrorizmus a kutyákat sem kíméli Franciaországban Hírek - Címlapon
A terrorizmus a kutyákat sem kíméli Franciaországban
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában Hírek - Címlapon
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában