A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában

2015. november 17., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Idén is keresi a tévécsatorna a hétköznapok hőseit. A kiválasztott pályázók között két jelölt is van, akik a kutyák segítésének szentelik minden szabadidejüket.



A Süss fel nap! program keretén belül idén olyan (18 éven aluli) fiatalokat mutatnak be, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén tevékenykednek. Munkájuk példakértékű mindannyiunk számára! Szabadidejüket, sőt gyakran a családi nyaralásokat, kirándulásokat is feláldozzák ezért, hogy másokon segítsenek. A pályázat első helyezettje nem kevesebb, mint 1 000 000 Ft-os jutalomban részesül. És bár minden egyes jelölt munkája csodálatos, szavazással fog eldőlni, ki nyeri meg a fődíjat. A TV2 kuratóriumának és a nézők szavazatainak összesített sorrendje fogja megadni az eredményt. A szavazás november 16-án indult, és egészen december 13-ig tart.

 

A Süss fel nap! program idén a hétköznapok fiatal hőseit mutatja be
A Süss fel nap! program idén a hétköznapok fiatal hőseit mutatja be
Fotó: tv2.hu

 

A programban két pályázót is találunk, akik az elesett, elárvult állatok megsegítésén dolgoznak. Boronkay Richárd, az Ebremény Kutyavédők önkéntese és Polgár Fanni, a Kutyatár Egyesület pártfogoltjait segíti.

 

Richárd az Ebremény állatvédők önkéntese közel egy éve állandó segítője a menhelynek. Mindig pontos, megbízható fiú, aki nagyon szereti a kutyákat és az állatok is maximálisan megbíznak benne. Részt vesz a kutyák körüli összes teendőben, legyen szó akár örökbeadásról, sétáltatásról, tanítgatásról. Segít az új önkéntesek betanításában is, megosztva eddig megszerzett tapasztalatait. A menhely munkatársai büszkék rá, hogy ilyen fiatalon elkötelezte magát az állatvédelem mellett. - olvashatjuk a TV2 oldalán.

 

Boronkay Richárd, az Ebremény állatvédők önkéntese
Boronkay Richárd, az Ebremény állatvédők önkéntese
Fotó: Ebremény Kutyavédő Egyesület / Facebook

 

Fannit a kaposvári Kutyatár Egyesület nevezte a programba.
– Nem tudok alkalmasabbat, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül, a jelölésre, mint Fannit – mondta Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület vezetője a sonline.hu-nak. – Fanni most 14 éves és 12 éves kora óta segíti a munkánkat minden nap, legyen hétköznap vagy hétvége. Fanni egy nagyon fontos ügy elkötelezettje: az emberi felelőtlenség négylábú áldozatain segít. Győzelmével nemcsak Ő nyerne, hanem maga az állatvédelem, a felelős állattartás is.

 

Polgár Fanni, a Kutyatár Egyesület önkéntese
Polgár Fanni, a Kutyatár Egyesület önkéntese
Fotó: sonline.hu

 

Érdemes elolvasni a többi jelölt anyagát is, hiszen mindannyian csodálatos munkát végeznek! Ezek a fiatalok már most, pár év alatt többet tettek a világunk szebbé varázsolásáért, mint sok ember egész élete során! Mindannyiukra büszkék lehetünk! Vegyünk példát a hétköznapok (nem is olyan) kis hőseiről!

 

A program jelöltjeinek anyagai elolvashatók az alábbi linken! Ugyanitt lehet leadni a támogató szavazatokat is!

 

 

Forrás: tv2.hu sonline.hu
Indexkép forrás: sonline.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megfázások szezonja Hírek - Címlapon
Megfázások szezonja
Tudod mit jelent, ha sárga szalag van a kutya pórázán? Hírek - Címlapon
Tudod mit jelent, ha sárga szalag van a kutya pórázán?