A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tudod mit jelent, ha sárga szalag van a kutya pórázán?

DINOS és a Yellow Drog Project


2015. november 15., 06:00


Szerző: kiberov


Kategória: Jó tudni!
Már Magyarországon is egyre többször találkozhatunk az utcán olyan kutyával, akinek a pórázán vagy a nyakában sárga szalag van. Mit is jelent ez pontosan?Szép őszi délután. Egy parkban piknikezel családoddal, gyermeked önfeledten rohangál. Egyszer csak a távolból látsz egy nagyon aranyos kutyát közeledni felétek. Gyermeked már rohanna is hozzá, amikor észreveszed, hogy a kutya pórázára egy sárga szalag van kötve. Ebben a pillanatban mi jár a fejedben?

 

A sárga szalag azért van, hogy jelezze, a kutyának nagyobb térre van szüksége. Ez nem az jelenti, hogy a kutya veszélyes, inkább csak azt jelzi, hogy olyan állapotban van, ami miatt sokkal jobban oda kell rá figyelni.

DINOS ( Dogs In Need Space - hely kell a kutyának) egy olyan kifejezés, amely arra szolgál, hogy emlékeztessen, nem minden kutya szeret, illetve képes kapcsolatba lépni ismeretlen kutyákkal vagy emberekkel. Ez teljesen normális. A DINOS mozgalmat elindítók célja, hogy egyre több kutyatulajdonos és kutyát szerető ember próbáljon meg felelősen közelíteni ehhez a kérdéshez. Soha ne feltételezzük azt, hogy egy idegen kutya megsimogatása engedélykérés nélkül teljesen természetes. Tartsuk tiszteletben a kutya jogait és állapotát is.

Fotó:miningjournal.net

 

Ennek jelzését segíti elő a  DINOS-t kiegészítő  „sárga szalag” kezdeményezés is, ami eredetileg Kanadából indult el. Yellow Dog Project egy nonprofit szervezet, amely mindent megtesz azért, hogy egy újfajta tudatosságot vigyen a kutyatartásba. A projekt célja, hogy megtanítson minket arra, hogyan is közelítsünk meg egy idegen kutyát. A legtöbb kisgyerek és felnőtt is, ahogy meglát egy aranyos kutyust, rögtön megsimogatná. Mivel nem tudhatjuk, hogy milyen állapotban van és hogyan fog reagálni erre, ezért is jó, ha a "sárga szalag" már előre jelzi nekünk, hogy máshogy kell hozzá közelíteni.
Számos oka lehet annak, hogy miért van szüksége kutyánknak arra, hogy nagyobb teret kapjon! 

 

Az okok többek között: 

  • Egészségügyi problémák
  • Időskorú ( vak, degenerativ betegségben szenved)
  • Tréning alatt áll
  • Rehabilitáció alatt áll
  • Félelem a többi kutyával, vagy az emberekkel szemben-emiatt lehet ideges és agresszív is
  • Új családhoz került vagy egy új környezethez kell alkalmazkodnia


Láttál már kutyát sárga szalaggal? Tudtad már a cikk elolvasása előtt, hogy ez mit jelent? Kérlek osszátok meg a cikket, hogy minél több kutyatulajdonos és kutyát szerető ember tudjon róla!

 

 

Forrás: dogsinneedofspace.com
Indexkép forrás: hawaiidoggiebakery.org
Cikk első megjelenése: 2015. január 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Segíti a kutyák tanulását, ha dicsérettel és simogatással is jutalmazzuk őket Segíti a kutyák tanulását, ha dicsérettel és simogatással is jutalmazzuk őket
A kutyák tanulási sikerére jó hatással van, ha nemcsak étellel jutalmazzuk őket, hanem dicséretet és simogatást is kapnak a jó teljesítményért - derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak Scientific Reportsban megjelent legújabb kutatásából. Az etológusok az érzelmek, a tanulás és az alvás összefüggéseit vizsgálták. Eredményeik rávilágítanak, hogy a tanítási stílus és az alvás hogyan hat a kutyák viselkedésére és tanulási sikerére.

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei
Furcsa dudorok a kutya szájában? Kerek vagy levélformájú kinövések végtagjain, talpán? A papillomák többnyire ártalmatlanok, de kellemetlenné is válhatnak, ha túlságosan megnőnek. Mit kell tudnunk róluk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában Hírek - Címlapon
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában
A kutya, aki imádja a Disney filmeket Hírek - Címlapon
A kutya, aki imádja a Disney filmeket