A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tudod mit jelent, ha sárga szalag van a kutya pórázán?

DINOS és a Yellow Drog Project


2015. november 15., 06:00


Szerző: kiberov


Kategória: Jó tudni!




Már Magyarországon is egyre többször találkozhatunk az utcán olyan kutyával, akinek a pórázán vagy a nyakában sárga szalag van. Mit is jelent ez pontosan?



Szép őszi délután. Egy parkban piknikezel családoddal, gyermeked önfeledten rohangál. Egyszer csak a távolból látsz egy nagyon aranyos kutyát közeledni felétek. Gyermeked már rohanna is hozzá, amikor észreveszed, hogy a kutya pórázára egy sárga szalag van kötve. Ebben a pillanatban mi jár a fejedben?

 

A sárga szalag azért van, hogy jelezze, a kutyának nagyobb térre van szüksége. Ez nem az jelenti, hogy a kutya veszélyes, inkább csak azt jelzi, hogy olyan állapotban van, ami miatt sokkal jobban oda kell rá figyelni.

DINOS ( Dogs In Need Space - hely kell a kutyának) egy olyan kifejezés, amely arra szolgál, hogy emlékeztessen, nem minden kutya szeret, illetve képes kapcsolatba lépni ismeretlen kutyákkal vagy emberekkel. Ez teljesen normális. A DINOS mozgalmat elindítók célja, hogy egyre több kutyatulajdonos és kutyát szerető ember próbáljon meg felelősen közelíteni ehhez a kérdéshez. Soha ne feltételezzük azt, hogy egy idegen kutya megsimogatása engedélykérés nélkül teljesen természetes. Tartsuk tiszteletben a kutya jogait és állapotát is.

Fotó:miningjournal.net

 

Ennek jelzését segíti elő a  DINOS-t kiegészítő  „sárga szalag” kezdeményezés is, ami eredetileg Kanadából indult el. Yellow Dog Project egy nonprofit szervezet, amely mindent megtesz azért, hogy egy újfajta tudatosságot vigyen a kutyatartásba. A projekt célja, hogy megtanítson minket arra, hogyan is közelítsünk meg egy idegen kutyát. A legtöbb kisgyerek és felnőtt is, ahogy meglát egy aranyos kutyust, rögtön megsimogatná. Mivel nem tudhatjuk, hogy milyen állapotban van és hogyan fog reagálni erre, ezért is jó, ha a "sárga szalag" már előre jelzi nekünk, hogy máshogy kell hozzá közelíteni.
Számos oka lehet annak, hogy miért van szüksége kutyánknak arra, hogy nagyobb teret kapjon! 

 

Az okok többek között: 

  • Egészségügyi problémák
  • Időskorú ( vak, degenerativ betegségben szenved)
  • Tréning alatt áll
  • Rehabilitáció alatt áll
  • Félelem a többi kutyával, vagy az emberekkel szemben-emiatt lehet ideges és agresszív is
  • Új családhoz került vagy egy új környezethez kell alkalmazkodnia


Láttál már kutyát sárga szalaggal? Tudtad már a cikk elolvasása előtt, hogy ez mit jelent? Kérlek osszátok meg a cikket, hogy minél több kutyatulajdonos és kutyát szerető ember tudjon róla!

 

 

Forrás: dogsinneedofspace.com
Indexkép forrás: hawaiidoggiebakery.org
Cikk első megjelenése: 2015. január 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában Hírek - Címlapon
Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában
A kutya, aki imádja a Disney filmeket Hírek - Címlapon
A kutya, aki imádja a Disney filmeket