A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így ünnepelték a 9/11 utolsó élő kutató-mentőkutyáját!

2015. szeptember 11., 11:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




2001. szeptember 11-én Bretagne, a golden retriever csak 2 éves volt. Aznap reggel texasi otthonában a mentőkutya riasztásra ébredt gazdájával - bekövetkezett, amire senki sem számított. Ők mindent félretéve elindultak legelső közös bevetésükre. Álmukban sem gondolták, mi vár rájuk a helyszínen.



Bretagne még csak két éves volt, ez volt az első mentése
Bretagne még csak két éves volt, ez volt az első mentése
Fotó: barkpost.com

 

14 évvel ezelőtt a Texas Task Force 1 katasztrófahelyzetekre specializálódott csapatának tagjaként Bretagne és gazdája, egyben vezetője, Denise Corliss különösen nehéz bevetésre indultak. Közel 100 kereső- és mentőkutyához csatlakoztak azon a bizonyos napon, amikor New Yorkban a Világkereskedelmi Központot támadás érte. Amikor megérkeztek a helyszínre, Denise nem hitt a szemének, annyira sokkolta a látvány… Bretagne csillogó szemeiből azonban erőt és bátorságot merített - a fiatal kutya mentésre készen állt.

 

2001. 09. 11. Bretagne is ott volt a mentőcsapatok között
2001. 09. 11. Bretagne is ott volt a mentőcsapatok között
Fotó: enron-online.com

 

Az épületek romjai közt rekedt emberek felkutatásán dolgoztak hosszú napokon keresztül, s számos életet mentettek meg társaikkal egyetemben. Bretagne nyugalma, kedvessége és kitartása minden jelenlévőnek, a túlélőknek és a kutatócsapatnak egyaránt segített feldolgozni az átélt borzalmakat. Mosolyt és melegséget csaltak arcukra, amely akkor mindennél többet jelentett számukra.

 

Gazdájával ezt követően több mentőakcióban vettek részt (pl. a 2005-ös Rita Hurrikán), kapcsolatuk hihetetlenül szoros, a kettejük között lévő lélekkötelék eltéphetetlen. Bretagne 2008 óta nem teljesít aktív szolgálatot, az elmúlt években mintegy “kereső- és mentőkutya-nagyköveti” szerepet betöltve számtalan oktatási intézményekbe látogattak el, ahol szeretetteljes lénye mindenkire maradandó hatást gyakorolt.

 

Bretagne nyugdíjazása után iskolákba, óvodákba látogat
Bretagne nyugdíjazása után iskolákba, óvodákba látogat
Fotó: barkpost.com


Keserédes, mégis mesébe illő történetét hallva a BarkPost online kutyás magazin munkatársai azonnal ötletelni kezdtek, hogy 16. születésnapja közeledtével hatalmas meglepetésben részesítsék a már nyugdíjas napjait élő négylábút. Együttes erővel megszervezték számára élete talán legnagyobb ünnepét. Bretagne ma is Texasban él, így a repülőút után kényelmes limuzinnal utazhatott el élete legnagyobb feladatának egykori helyszínére. Luxus körülmények között szállhatott meg gazdáival egy kutyabarát hotelben, lakosztályukból fantasztikus ajándékokkal körülvéve élvezhették a csodálatos kilátást. Finomabbnál finomabb falatokkal látták el Bretagne-t, s még igazi születésnapi tortát is készítettek számára.

 

Bretagne szülinapi partiján
Bretagne szülinapi partiján
Fotó: barkpost.com

 

A mentőkutya születésnapját különlegesen ünnepelték
A mentőkutya születésnapját különlegesen ünnepelték
Fotó: abc7.com

 

A Bretagne nevével feliratozott köszönőüzeneteket hatalmas táblákon vetítették ki New York utcáin, hogy mindenki lássa, tudja: itt ma egy igazi hőst ünnepelnek! A Hudson River Parkban tett séta során kölyökkorát újraélve játszott és labdázott a szökőkútban. A helyi kutyás közösség is tiszteletét fejezte ki a kutya és gazdája felé, átadták nekik a “park csontját”, amely jelképesen egyet jelent a város kulcsával. Visszaérve a szállodába újabb ajándékok várták őket, melyet Bretagne lelkesen végigszaglászott, s a végén kiválasztotta a számára legkedvesebbet: egy tasak ízletes jutalomfalatot. Gazdái pedig meghatódva fogadták az oklevelet, mely arról tájékoztatta őket, hogy a 9/11 Emlékmű és Múzeumban egy, a nevükkel jelzett térkő formájában emléket állítottak Bretagne, Denise és a texasi mentőcsapat tiszteletére.

 

 

 

 

Az „Örömkutya Nap” szervezői és résztvevői nemcsak Bretagne, hanem mindazon kutyák és gazdáik felé is hálájukat és nagyrabecsülésüket fejezték ki, akik 2001. szeptember 11-én fáradhatatlanul, erejüket nem kímélve kutatták fel a katasztrófa túlélőit.

 
Bretagne és gazdája
Bretagne és gazdája - sokak szívét megérintették
Fotó: abc7.com

 

Bretagne jobbnál jobb ajándékok között válogathatott
Bretagne jobbnál jobb ajándékok között válogathatott
Fotó: abc7.com
 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: barkpost.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz! Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Guinness-rekorder Beagle! Hírek - Címlapon
A Guinness-rekorder Beagle!
Vakvezető ABC – I, mint ivartalanítás Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – I, mint ivartalanítás