A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Guinness-rekorder Beagle!

2015. szeptember 13., 11:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Purin, a SzuperBeagle fanatikus focirajongó – gondolhatnánk a képeit elnézve, hiszen nála ügyesebben aligha kapja el bárki is két manccsal a kapu felé repülő labdákat. A kiskutya ma már két Guinness Rekord cím büszke tulajdonosa!



Purin különleges mutatványával világrekordot döntött, és néhány nappal ezelőtt bekerült a 2016-os Guinness Rekordok Könyvébe. S ha ez még nem lenne elég, nem is egy, hanem két kategóriában is szerepel: a „Kutya által egy perc alatt mancsokkal elkapott legtöbb labda” rekordot például 14 mini-focilabdával állította fel, megdöntve ezzel előző, 11 labdás rekordját. 

 

Purin, a beagle két Guinness Rekord tulajdonosa
Purin, a beagle két Guinness Rekord tulajdonosa
Fotó: facebook.com/purinthesuperbeagle/

 

A 9 éves beagle hölgy ezzel az egyszerű, ám mégis látványos trükkel robbant be a köztudatba Japánban, s tudását szinte nap, mint nap televíziós műsorokban is megcsillogtatja. Gazdája, Makoto Kumagai egy nyitott, tettrekész, ugyanakkor laza, vidám természetű kutyaként jellemezte kedvencét, aki nagyon szereti a pocakját és kis termete ellenére meglehetősen nagy versenyszellemmel lett megáldva. Naponta 15 percet gyakorolnak, a kis kapus lelkesen védi ki a labdákat, a "focimeccs" után pedig gondosan elpakolja azokat a kosárba.

 

 

 

 

A tehetséges kutyus nemcsak a talajon, hanem a labdán is ügyesen mozog. Alig 12 másodperc alatt tette meg a szabályok szerint előírt 10 méteres távot egy hatalmas labdán egyensúlyozva, s ezáltal elnyerte a „Kutya által labdán legrövidebb idő alatt megtett 10 méter” címét is. 

 

Purin a labdán egyensúlyozva új rekordot állított fel
Purin a labdán egyensúlyozva új rekordot állított fel
Fotó: facebook.com/purinthesuperbeagle/

 

Amikor éppen nem a focikapus szerepét ölti magára, a vagány beagle szabadidejében nagy kedvvel hódol hasonlóan izgalmas hobbijainak: a frizbinek, az ugrálókötelezésnek és a gördeszkázásnak:

 

Purin, a beagle gördeszkával is ügyesen mozog
Purin gördeszkával is ügyesen mozog
Fotó: facebook.com/purinthesuperbeagle/

 

A kis beagle imád frizbivel játszani
A kis beagle imád frizbivel játszani
Fotó: facebook.com/purinthesuperbeagle/

 

Ha Purin videóját és fényképeit látva kedvet kaptatok egy kis játékhoz kutyátokkal, mókára fel! Kipróbálhatjátok a kutyák számára készített memóriatesztet, de tanulhattok új trükköket is otthon, ha az időjárás nem kedvez a sétának. S ha négylábú barátod még mindig nem fáradt el, olvasd el további tippeinket, melyeket a hiperaktív kutyák energiáinak levezetésére ajánlunk. 

Forrás: guinnessworldrecords.com
Indexkép forrás: facebook.com/purinthesuperbeagle/
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
A Guinness Világ Rekordok vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal felfüggesztette a Világ Legidősebb Kutyája cím kiadását. Mi történhetett?

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog 3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog
Kutyánk elsődlegesen orra révén fedezi fel a világot, a szaglására alapozó feladatok pedig remekül megdolgoztatják elméjét is. Játékra fel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Remény, a kis vizsla szerető otthonra talált! Hírek - Címlapon
Remény, a kis vizsla szerető otthonra talált!
Így ünnepelték a 9/11 utolsó élő kutató-mentőkutyáját! Hírek - Címlapon
Így ünnepelték a 9/11 utolsó élő kutató-mentőkutyáját!