A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Elítéltek mentették meg a hallássérült kutyákat az erdőtűztől

2016. augusztus 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Útjába került egy kutyamenhely is a hatalmas erdőtűznek, mely Kaliforniában tombolt.Emberek tömegét kellett kitelepíteni a hatalmas erdőtűz miatt, mely a Los Angelestől északra fekvő területeken tombolt Kaliforniában. Egy nagy menhely is a tűz feltételezett útjába esett - itt 45 hallássérült kutyáról gondoskodtak az önkéntesek nap mint nap.

 

Az önkéntesek megpróbáltak másik menhelyet keríteni, ahova ideiglenesen elhelyezhetik a kutyákat, ám sehol nem volt elegendő férőhely egy ekkora falkának. A kutyusok szétválasztása azonban szóba sem jöhetett, hiszen igen közel álltak egymáshoz.

 

A rabok nagy szeretettel fogadták a kutyákat
A rabok nagy szeretettel fogadták a kutyákat
Fotó: California Department of Corrections and Rehabilitation

 

A kutyák szerencséjére a közelben egy olyan börtön van, melybe gyakran szerveznek kutyás programokat a Paws for Life nevű akció keretében (ehhez hasonló program hazánkban is működik: az Életre ítélve Cella Programról ide kattintva olvashatsz bővebben.) A program keretében a rabok foglalkoznak a menhelyi hallássérült kutyákkal, tanítják őket, hogy könnyebbé tegyék örökbeadásukat és az új, gazdis életüket.

 

A siket állatokkal 14 rab foglalkozott, egyikük azt mondta, hogy "amikor megérkeztek a kutyák nagyon nyugtalanok voltak, ezért amíg meg nem szokták az új helyüket annyi időt töltöttünk velük, amennyi csak tudtunk, hogy érezzék, hogy szeretjük őket és biztonságos helyen vannak." - írja az index.hu.

 

A hallássérült kutyák a börtönben biztonságban lehettek
A hallássérült kutyák a börtönben biztonságban lehettek
Fotó: California Department of Corrections and Rehabilitation

 

Az elítéltek nagy lelkesedéssel segítettek a kutyákon, és mindent megtettek azért, hogy a négylábúak jól érezzék magukat átmeneti szállásukon. És ami még nagyobb szó: rendkívül hálásak azért a szeretetért, amivel a kutyák meghálálták a gondoskodásukat: “Előítélet nélkül néztek ránk, ez a legnagyobb köszönet."

 

A menhelyet szerencsére az erdőtűz elkerülte, ám azóta is folyamatosan csapnak fel lángok különböző területeken a szárazság sújtotta államban.

 

 

Forrás: index.hu
Indexkép forrás: California Department of Corrections and Rehabilitation

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyanevelés kulisszái mögött I. - Ésszel, erővel, vagy mindkettővel - de hogyan? A kutyanevelés kulisszái mögött I. - Ésszel, erővel, vagy mindkettővel - de hogyan?
Mindig megtiszteltetés egy szakmában olyanok után dolgozni, akiket jó évtizeddel korábban távolról néztünk. Akik mozgását figyeltük a kutyák között, ittuk elhangzott szavait. Az idő múlásával egyre több tapasztalatra teszünk szert.

Letöltendőt kapott állatkínzás miatt egy mohácsi férfi Letöltendőt kapott állatkínzás miatt egy mohácsi férfi
8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a mohácsi férfit, aki baltával bántalmazott két kutyát.

Lángoló házba rohant be a férfi, hogy kimentse kutyáját Lángoló házba rohant be a férfi, hogy kimentse kutyáját
Mit tennél meg szeretett családtagjaidért? És a négylábú barátodért? Sokunk számára nem kérdés: ugyanazt választanánk, mint a San Diegoi férfi, aki életét is kockára tette, hogy kutyája életét megmentse.

Folti története, avagy hogyan lesz egy megunt, antiszociális állatból jó kutya Folti története, avagy hogyan lesz egy megunt, antiszociális állatból jó kutya
Foltost tavaly Húsvétkor mentette a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület egy bejelentést követően. "Gazdája" úgy gondolta, hogy teljesen normális költözéskor a kutyát utcára rugdosni és sorsára hagyni... Pintér Attila írása.

Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell! Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell!
Szemünk előtt a kép: a kutya parancsra ugrik át az akadályon, felkapja a labdát, majd szájában tartva visszafut hozzánk. Elénk ül és szinte mondani sem kell semmit, máris kezünkbe adja féltett kincsét. Nagyon sok gazdi első kérdése, mennyi idő, ameddig a kutya megtanulja az alapengedelmességet?

Tűz pusztított a veszprémi állatmenhelyen Tűz pusztított a veszprémi állatmenhelyen
Valószínűleg egy zárlat okozhatta a tüzet a Vackoló Állatvédő Egyesület menhelyén.

Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből
Az elmúlt évek legsúlyosabb erdőtüze tombol Kaliforniában. A tűznek rengetegen estek áldozatául, emberek és állatok egyaránt.

Tomboló tűz Kaliforniában – az állatok is bajban vannak Tomboló tűz Kaliforniában – az állatok is bajban vannak
240 ezer hektáron pusztít a kalifornai erdőtűz, mely sajnos egyre több áldozatot visz magával. Ez alól az állatok sem kivételek, sokuk otthonaikban vagy az erdőkben keresnének menedéket a halálos tűzvész elől, ám ott sincsenek biztonságban. A háziállatoknak kizárólag az ember nyújthat segítséget...

Ki a legengedelmesebb házikedvenc? Ki a legengedelmesebb házikedvenc?
Kiderült, melyik négylábú a legügyesebb az engedelmességi feladatok teljesítésében a szolnoki házikedvencek körében. Különleges versenyt tartott ennek kiderítésére a TopDogs csapata. A rendhagyó verseny ráadásul jótékony célt szolgált: a befolyt összeggel a Szolnoki Állatotthon árváit támogatták.

Tűzvész Görögországban - az állatokat is menekítik Tűzvész Görögországban - az állatokat is menekítik
Az óriási tűzvész már rengeteg halálos áldozatot követelt emberek és állatok közt egyaránt. Folyamatosan zajlanak a mentések.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Vizslatúra Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Újabb kegyetlen kutyagyilkosság Hírek - Címlapon
Újabb kegyetlen kutyagyilkosság
Vujity Tvrtko az állatvédelmi törvények szigorításáért kampányol Hírek - Címlapon
Vujity Tvrtko az állatvédelmi törvények szigorításáért kampányol