A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb kegyetlen kutyagyilkosság

2016. augusztus 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A tinilány talán még a “deteki mészáros”-t is meghaladó kegyetlenséggel végzett egy kiskutyával - és feltehetően korábban több védtelen állattal is. Égető szükség van az állatvédelmi törvények szigorítására!



Egy 17 éves tinilány által elkövetett borzalmas állatgyilkosságról terjed videó a közösségi médiában. A lány bedrogozta a  mindössze kéthónapos kölyök kutyát, aki a szer hatására súlyos görcsös rohamot kapott. Óriási kínokat kellett átélnie, míg az állatorvos megérkezett - sajnos segíteni nem tudtak rajta, el kellett altatni.

 

A kölyköt azonnal állatorvoshoz szállították
A kölyköt azonnal állatorvoshoz szállították
Fotó: omegahirek.hu

 

A várpalotai lánynak fiatal kora ellenére már több összetűzése és rendőrségi ügye is volt. a nevelőotthonból is szökésben volt,  amikor a kutyust megmérgezte. “Fontos kiemelnem, hogy ezt nem a nevelőotthonban követte el! Szökésben volt, körözés alatt. Csak miután látta, hogy komoly a baj a kutyával akkor vitte fel az otthonba,hogy valaki segítsen rajta!“ - írja Facebook oldalán a kutyus segítségére siető állatvédők egyike, Antal Laura, a Vahúr Állatvédő Egyesület vezetője.

Az állatvédőket a nevelőotthonból értesítették, akik azonnal a helyszínre siettek, hogy mielőbb segítséget kaphasson a kölyök. “Amikor odaértünk, az udvaron ült egy padon a kutyával. Az állatnak rohama volt, önkívületi állapotban vonaglott. A lány azt mondta, hogy egy autó ütötte el és már volt vele állatorvosnál. Ajkai állatvédőkkel közösen vittük el a kiskutyát a rendelőbe, olyan állapotban volt, amihez hasonlót sem láttam soha életemben - mondta Kovácsné Gali Éva, az Alex Állatvédő Egyesület tagja az omegahirek.hu-nak. Az állatvédők azonnal állatorvoshoz vitték a staffordshire terriert, aki azonban már nem tudott segíteni rajta.

 

A kölyök életéért megtettek mindent, de nem sikerült megmenteni
A kölyök életéért megtettek mindent, de nem sikerült megmenteni
Fotó: omegahirek.hu

 

“Várpalotán mindenki ismeri V.-t, hiszen nincs olyan hét, hogy ne legyen valamilyen balhéja – mesélte egy helybéli a Blikk.hu-nak. – Általában a város szélén tengődik, egy drogos bandában. Minden este őrjöngnek, vandálkodnak, retteg tőlük egész Várpalota. Úgy tudni, hogy ezt a kiskutyát is lopta, ahogy a többit is az elmúlt években. Ez a hobbija ugyanis: elviszi mások kis kedvencét és megkínozza. Állítólag nem ez az első eset, hogy drogot vagy valamilyen gyógyszert adtak az állatnak.”

 

Azóta megtörtént a hivatalos feljelentés is, a kiskutya testét lefagyasztották, hogy bizonyítékként bemutathassák - másfelől a boncolás után megmondható, milyen drog, vagy méreg végzett a védtelen állattal.

 

Az esettel kapcsolatban a rendőrség hivatalból megtette a feljelentést, többet azonban a folyamatban lévő ügyről nem mondhatok – fogalmazott szűkszavúan Frankó Mariann, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Blikk.hu kérdésére.


Az állatvédők által készített videó ide kattintva megtekinthető - Csak erős idegzetűeknek! (18+)!

 

 

Forrás: facebook.com, blikk.hu, omegahirek.hu
Indexkép forrás: omegahirek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Mondial Assistance GesmbH Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kölyökkutyával keresztül Európán - Így készülj fel az útra! Hírek - Címlapon
Kölyökkutyával keresztül Európán - Így készülj fel az útra!
Elítéltek mentették meg a hallássérült kutyákat az erdőtűztől Hírek - Címlapon
Elítéltek mentették meg a hallássérült kutyákat az erdőtűztől