A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!

2016. január 15., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Példátlan összefogás alakult ki a magyar állatvédő szervezetek között a deteki mészáros ügyének kapcsán.Tavaly nyáron a deteki alpolgármester fia egy baseball ütővel vert agyon egy védtelen kiskutyát - az esetről azonban csak az elmúlt napokban került nyilvánosságra egy videófelvétel. Minden kutya- és állatbarát mélyen felháborodott az eseten.

 

A deteki kutyagyilkosságról készült videó összefogásra sarkallta az állatvédő szervezeteket
A deteki kutyagyilkosságról készült videó összefogásra sarkallta az állatvédő szervezeteket
Fotó: yousignanimals.org

       

 

     Az előzményeket részletesen az alábbi cikkeinkben olvashatod:

 

Elfogyott az emberek türelme - szinte minden nap hallani egy-egy újabb védtelen állat bántalmazásáról, a tettesek azonban gyakran megússzák büntetés nélkül, vagy tettükhöz képest igen enyhe ítélettel. Nincs példás büntetés, így nincs visszatartó erő sem. Pedig az állatkínzást igen komolyan kell venni: nem egy kutatás igazolta, hogy aki ilyen cselekményt követ el, azt már csak egy hajszál választja el attól, hogy embertársain is hasonló tettet hajtson végre. Az állatkínzók körében gyakori a családon belüli erőszak, de előfordulhat még a gyilkosság is.

 

Ideje a változásnak! A deteki ügy kapcsán indított petíciót már több mint 34 ezren írták alá. A könyörtelen tett híre külföldre is eljutott, a yousignanimals.org oldalon is indítottak egy hasonló aláírásgyűjtést.

 

Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!
Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!

 

Példátlan összefogás született az állatvédők között is: ezidáig 27 szervezet együttműködésében kerül megszervezésre az a tüntetés, mely az állatkínzás keményebb büntetéséért harcol. A békés demonstrációra február 20-án kerül sor, a felhívást a Facebook-esemény alatt tették közzé:

 


Tisztelt Állatbarátok, Állatvédők, Jóérzésű Emberek!

 

ELJÖTT AZ ÖSSZEFOGÁS IDEJE!

 

A mai nappal tüntetésre hívunk Titeket, amit eddig példátlanul 27 Állatvédelmi szervezet, közös összefogásban hirdet meg! Talán még ekkora összhang nem volt Magyarország állatbarát közösségében!!!

Mint köztudott a napokban nyilvánosságra került egy videó, ahol a deteki alpolgármesternek a fia brutális kegyetlenséggel veri szét baseball ütővel egy kiskutya fejét. Ez a szadista, embernek nem nevezhető fiatalkorú személy a felvételen is láthatóan, élvezettel végezte ki ezt az ártatlan, érző állatot. Most ennyit a szomorú tényekről...

Eddig soha nem vonultunk utcára ekkora egyetértésben, de most úgy érezzük eljött az idő, hogy végre hallassuk hangunkat! Elég volt abból, hogy az ilyen emberek mindig megússzák a példás büntetést!

Követeljük, hogy a deteki mészáros ellen a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki, és a büntetőeljárást ne söpörjék a szőnyeg alá édesanyja befolyása miatt! Emellett követeljük, h minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, ami az állatvédelmi törvényben le van írva, és minden állatkínzó bűnhődjön meg tetteiért.

Itt az idő, hogy mi is a parlament elé vonuljunk és nyomást gyakoroljunk az ítélethozókra!


NE ENGEDJÜK,HOGY AZ ÁLLATKÍNZÓK ELKERÜLJÉK A BÜNTETÉST!!!! EZ EGY A SOK KIOLTOTT ÉLET KÖZÜL, DE MOST LEHET, HOGY ELKEZDŐDIK VÉGRE EGY ÚJ KORSZAK…..VELETEK! EGYÜTT EGY KÖZÖS ÜGYÉRT! EGYÜTT AZ ÁLLATKÍNZÁS ELLEN!!!


 

Forrás: facebook.com, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében
Lezárt határok, kétségbeesés, káosz, segítségre váró emberek mindenhol. A hatalomátvétellel járó változások azonban a gazdátlan állatokat sem kímélik, ám önkéntesek egy elkötelezett csapata mindent kockára téve úgy döntött, hogy őket sem hagyják magukra.

A fukushimai állatok őrangyala: 10 éve gondoskodik a hátrahagyottakról az önzetlen férfi A fukushimai állatok őrangyala: 10 éve gondoskodik a hátrahagyottakról az önzetlen férfi
Hogyan lehetséges életben maradni egy atomkatasztófa sújtotta területen? Naoto Matsamura visszatért a veszélyzónába, és a mai napig szeretettel viseli gondját a magukra maradt kóbor állatoknak. Ők pedig meghálálják önzetlen segítségét.

Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják
"Boldog mosollyal és vidám csóválással hálálják meg a törődést." - Inspiráló történet arról, hogy egyetlen önzetlen cselekedet is a világot jelentheti a hontalan kutyák számára.

Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála
Léleksimogató történet arról, hogy egy apró jócselekedet is szebbé varázsolhatja a gazdátlan ebek életét.

Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
Az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) új szervezeti egységeként január elsején kezdte meg működését az Állatvédelmi Központ, amelynek feladata az edukáció mellett, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem területén dolgozó valamennyi szereplőnek - hangzott el az intézményt bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón.

"Imádom a kutyáimat" - Ariana Grande szíve az árva kutyáké, állatmenhelyet készül nyitni "Imádom a kutyáimat" - Ariana Grande szíve az árva kutyáké, állatmenhelyet készül nyitni
„Küldetésemnek tekintem, hogy minél több hontalan kutyának segíthessek szerető otthonra találni, ahol megbecsülik őket.”

17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan 17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan
„Nemcsak a testi sebeiket, hanem a megtört lelküket is szeretném begyógyítani.” Álmaiban egy olyan menhely szerepel, ahol a hontalan kutyák biztonságban, otthon érezhetik magukat, akár életük végéig.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Nagykanizsa a kulturált állattartásért Hírek - Címlapon
Nagykanizsa a kulturált állattartásért
Leonardo DiCaprio az állatok és a természet védelméért Hírek - Címlapon
Leonardo DiCaprio az állatok és a természet védelméért