A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagykanizsa a kulturált állattartásért

Az ebtartók örülnének, ha sokkal több helyen lenne gyűjtőedény


2016. január 15., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




Nagykanizsa – Gondolkodjunk csak el azon, hova került volna több tonnányi kutyaürülék, ha nem lennének szerte a városban gyűjtőedények? - Rajki Zsófia írása.



Jobb esetben nem a cipőnk talpára, vagy a fűcsomók ölelésébe – jöhetne a válasz, hisz a magunk „feleslegét” sem potyogtatjuk csak úgy el, ahol éppen ránk jön a szükség. Ez idáig rendben is van, ám a kutyusoktól nem lehet elvárni a félperces, rutinszerű mozdulatot. Helyettük a gazdik sara, pontosabban feladata (lenne) mindez. Szerencsére a helyi állattartók zöme tisztában van kötelességével. Legalábbis erről árulkodik közel kétezer kiló kutyagumi, ami a megfelelő helyre, azaz a gyűjtőedényekbe került az elmúlt nyolc hónap során. Tavaly május óta ugyanis a város több mint harminc pontján található a kutyapiszok gyűjtésére alkalmas eszköz.

 

Kanizsa önkormányzata az évente befolyó ebrendészeti ­hozzájárulás minden forintját hasznos célra fordítja. - írja a zaol.hu

 

– Idén kisállat­tetem égető épül, a 2014­es bevétel egy részéből pedig, mintegy 2.3 millió forintból kutyaürülék­gyűjtő edényeket helyeztettünk el a város több pontján, illetve a peremkerületeken – mondta Tóth Nándor alpolgármester. – Nem csak a helyben élők komfortérzetének növelése, vagy a környezet tisztaságának megóvása végett. Ezáltal is ösztönözzük az ebtartókat a kulturált, felelős állattartásra.

 

A beruházás jó ötlet volt, a kutyások legalábbis örömmel fogadták a fejlesztést.

 

Nagykanizsán jelentős fejlesztések zajlanak a kulturált állattartásért
Nagykanizsán jelentős fejlesztések zajlanak a kulturált állattartásért
Fotó: Rajki Zsófia

 

– Bárcsak még több gyűjtőedény lenne, különösen a keleti városrészben – jegyezte meg a két és fél éves, Fidó becenévre hallgató beagle kutyus gazdája, Győrfi Éva, aki kedvencével, és több kutyaszerető, ebtartó barátjával közösen gyakran tesz nagy sétákat a városban. – A keleti városrész környékét, annak ellenére, hogy a Zemplén utcában élek, ha tehetem, elkerülöm. Elsősorban azért, mert az ottani kutyafuttatónál – a sok harcias négylábú miatt – rendszeresek az ebek közti összecsapások. Az ürülékgyűjtő pedig éppen azon a placcon van. Inkább elcipeljük a kutyagumit a következőig. Szerencsére mások is hasonlóan cselekszenek – tette hozzá Győrfi Éva.

 

Gondot okoz viszont, mivel s miben szedje össze az ürüléket a gazdi. Hiába helyez ki ugyanis a „melléktermék” begyűjtéséért felelős szolgáltató, e célra zacskókat. Egyes helyeken rövid időn belül hűlt helyük marad – jegyezte meg a kutyás gazdikon túl, a társaság szolgáltatási és értékesítési igazgatója, Molnár­Rodek Bernadett is. 

– Pedig ezek a tasakok másra nem alkalmasak. Azért fekete színűek, hogy elriasztásul hassanak más területen történő felhasználásra – fogalmazott MolnárRodek Bernadett.

 

A zacskó állományt minden edény ürítéskor – télen hetente, tavasztól őszig pedig heti kétszer – pótolják.

 

Nagykanizsa első kutyafuttatója (2014)
Nagykanizsa első kutyafuttatója (2014)
Fotó: Szakony Attila

 

A cég szolgáltatási és értékesítési igazgatójától megtudtuk azt is, a keleti városrészben, a Thúry téren és a Teleki utcai víztoronynál lévő gyűjtő edények kihasználtsága a legnagyobb. A begyűjtés után a kutya melléktermék a megfelelő ártalmatlanító helyre kerül.  

Forrás: Rajki Zsófia (zaol.hu)
Indexkép forrás: Rajki Zsófia (zaol.hu)

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Séta a városban vagy a természetben – Van különbség? Melyiket válasszuk? Séta a városban vagy a természetben – Van különbség? Melyiket válasszuk?
Legtöbben szívesen mozdulunk ki a szabadba, a friss levegő és a zöld tér feldobhatja hangulatunkat. De valóban segít csökkenteni a stresszt kutyánkban is? Érdekes kutatásról olvashattok cikkünkben!

Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
… ez ugyanis feltételezi azt, hogy a gazdinak esze ágában se volt felszedni kutyája után a piszkot, tehát véteni fog a szabályok ellen.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

Újabb kutya halt meg a Budai várban Újabb kutya halt meg a Budai várban
Gino, a lagotto kutyus csütörtökön a várban sétált gazdáival a kutyafuttatásra kijelölt területen, amikor máig érthetetlen okból felugrott a Tóth Árpád sétány külső falára, majd a mélybe zuhant. Súlyos sérülései következtében sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére belehalt a balesetbe. Részvétünk a gazdinak!

Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön - fotón az első tervek Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön - fotón az első tervek
Különleges játék kutyafuttatót és új kutya figurákat is tervezett egy fiatal magyar formatervező mérnök. Szalay Péternek tízezer támogatói szavazatra lenne szüksége ahhoz, hogy megvalósíthassa gyermekkori álmát és igazi LEGO tervező legyen. Fotón mutatjuk a különleges játék látványterveit.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MTI AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Benő igaz története Hírek - Címlapon
Benő igaz története
Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen! Hírek - Címlapon
Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!