A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi

2023. április 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
… ez ugyanis feltételezi azt, hogy a gazdinak esze ágában se volt felszedni kutyája után a piszkot, tehát véteni fog a szabályok ellen. 

Mondhatni, a világ szinte minden pontján problémát jelent a felelőtlen gazdák által otthagyott kutyakaki. Időről időre jelennek meg újabb ötletek, hogyan lehetne fellépni a felelőtlen gazdák ellen, akik nemtörődömségükkel nem csak a kutyátlan lakóknak okoznak bosszúságot, de a felelős kutyatartóknak is.

 

Érdekes megközelítést találtak a dél-wales-i Monmouthshire vezetői a közterületen hagyott kutyapiszok problémára. Terveik szerint ugyanis nem azt ellenőriznék, hogy a gazdi összeszedi-e kutyája után a piszkot –ez szinte lehetetlen vállalkozás is lenne, hiszen nem állíthatnak minden egyes kutyasétáltató mellé egy ellenőrt.

 

 

Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
Fotó: bbc.com

 

 

A tanács azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy ellenőrizzék inkább azt, van-e a kutyáját sétáltató gazdinál zacskó, ami alkalmas a kutyapiszok felszedésére. Kérésre a gazdinak ezt be kell mutatnia, ha pedig nincs nála zacsi, pénzbüntetésre számíthat – zacskó nélkül ugyanis nem tudná összeszedni a kutyapiszkot.

 

A tanácstagok pozitívan fogadták a javaslatot, így könnyen lehet, hogy életbe is fog lépni ez a szabály. Ugyanakkor olyan kérdések is felmerültek, hogy mi történik akkor, ha a gazdi épp kifogyott a zacskóból, mert például már a sétája végén jár, kutyája pedig már túl van a „nagy dolgokon”, és a gazdi lelkiismeretesen fel is takarított utána.

 

 

 

Forrás: bbc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására Hírek - Címlapon
Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására
Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Hírek - Címlapon
Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László