A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László

2023. április 24., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!



 

Kedden az Ankarai Elnöki Palotában nagyszabású ünnepség kerül megrendezésre. A rendezvényen Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan kitüntetésben részesíti majd Lehoczki Lászlót, Dr. Jackovics Pétert – és természetesen Hope-ot is!

 

A kutya kitüntetése különösen nagy megtiszteltetés, hisz a törökök nem igazán kedvelik a kutyákat, tisztátalan állatnak tartják – Hope-ot viszont nem is kutyának, hanem segítőnek tekintik. Hope nagy segítséget jelentett ugyanis számos kutyatársával együtt a tragikus földrengés utáni mentésekben februárban.

 

Hope és Lehoczki László a közelmúltban is járt Törökországban: akkor Mancs törökországi szobrának ünnepélyes felavatásán. A szobor felavatásáról és apropójáról itt írtunk.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi Hírek - Címlapon
Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
Kutyusaink együttérző képességének semmi sem szab határt Hírek - Címlapon
Kutyusaink együttérző képességének semmi sem szab határt