A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyusaink együttérző képességének semmi sem szab határt

2023. április 24., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
A Dél-Kínában élő Yang sérülést szenvedett a bal lábán, ezért egy ideig csak mankó segítségével tudott járni. Otthonában pedig a jobb lábán ugrálva közlekedett. 

Nem telt el sok idő, amikor egyszerre csak arra lett figyelmes Yang, hogy husky kutyusa a bal mellső lábára bicegve jár. Először megijedt, hogy a kedvencének valami baja lett, ám ekkor meglátta szamojéd kutyusát kijönni a szobából szintén a bal mellső lábára  bicegve.

És ekkor már szívből felnevetett.

A két kutyus ugyanis csak őt utánozta. Persze azért a biztonság kedvéért kivizsgáltatta mind a kettejüket. De szerencsére valóban csak arról volt szó, hogy mind a ketten imitálták a szeretett gazdi mozgását.

 

 

@discoveryny2

Dogs accurately mimic their injured dad????????

♬ original sound - Discoveryny2

 

 

 

Azt hihetnénk, hogy ez az eset egyedi. Valójában a közösségi oldalakon meglepően sok hasonló szituációról számolnak be a gazdik. És nem csupán kutyusokkal a főszerepben!

 

Az egyik legjobban elterjedt történet Angliában esett meg, amikor is Russell Jones gazdi közel 400 dollárnak megfelelő összeget költött kedvence kivizsgálására a sántítás miatt. A vizsgálatok azonban szerencsére nem találtak Billnél, a kutyusnál semmilyen egészségügyi problémát, ami igazolta volna a bicegést. Russell viszont egy korábbi sérülés miatt hetekig gipszet volt kénytelen viselni. Az esetről szóló írást itt olvashatjátok.

 

 

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Fotó: thedodo.com

 

 

Egy másik kedves sztori Hairy-é a mentett kutyusé, akinek annyira fájt a jobb mellső tappancsa, hogy háromlábon tudott csak közlekedni. Azonban, amikor gazdija azt mondta neki, hogy így sajnos nem tudnak menni sétálni, a kutyus varázslatos módon azonnal meggyógyult.

 

 

 

 

 

Egyesek szerint a kutyusoknál a sérülés színlelése tanult viselkedés, amit időről-időre elővesznek, amikor extra törődést szeretnének kicsikarni. Minél inkább elérik vele a kívánt hatást, annál valószínűbb, hogy megint elő fogják adni a színjátékot.

 

 

Mindig ki kell vizsgáltatni az okot!
Mindig ki kell vizsgáltatni a sántítás okát!
Forrás: orthodog.com

 

 

Többségében vannak azonban információk olyan esetekről, amikor valóban egészségügyi probléma állt a sántítás hátterében. Ezért semmiképpen sem szabad az ilyen jelzéseket félvállról venni. Mivel a kutyusok fájdalomküszöbe elképesztően magas tud lenni – akár sokkal magasabb az emberénél – mindenképpen állatorvosi vizsgálat javasolt az eset szakszerű feltárására a komolyabb problémák elkerülése érdekében.

 

 

 

Forrás: newsflare.com
Indexkép forrás: dogdiscoveries.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Segíti a kutyák tanulását, ha dicsérettel és simogatással is jutalmazzuk őket Segíti a kutyák tanulását, ha dicsérettel és simogatással is jutalmazzuk őket
A kutyák tanulási sikerére jó hatással van, ha nemcsak étellel jutalmazzuk őket, hanem dicséretet és simogatást is kapnak a jó teljesítményért - derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak Scientific Reportsban megjelent legújabb kutatásából. Az etológusok az érzelmek, a tanulás és az alvás összefüggéseit vizsgálták. Eredményeik rávilágítanak, hogy a tanítási stílus és az alvás hogyan hat a kutyák viselkedésére és tanulási sikerére.

Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?
Szimatol, fel-alá járkál, köröz, míg végül megtalálja a tökéletes pontot. Művelet közben pedig le nem venné rólunk a szemét. Vagy inkább elbújik? Mit szeretne üzenni kutyánk, amikor ürítés közben ránk néz?

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Hírek - Címlapon
Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
Ehet a kutya uborkát? Hírek - Címlapon
Ehet a kutya uborkát?