A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyusaink együttérző képességének semmi sem szab határt

2023. április 24., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




A Dél-Kínában élő Yang sérülést szenvedett a bal lábán, ezért egy ideig csak mankó segítségével tudott járni. Otthonában pedig a jobb lábán ugrálva közlekedett.



 

Nem telt el sok idő, amikor egyszerre csak arra lett figyelmes Yang, hogy husky kutyusa a bal mellső lábára bicegve jár. Először megijedt, hogy a kedvencének valami baja lett, ám ekkor meglátta szamojéd kutyusát kijönni a szobából szintén a bal mellső lábára  bicegve.

És ekkor már szívből felnevetett.

A két kutyus ugyanis csak őt utánozta. Persze azért a biztonság kedvéért kivizsgáltatta mind a kettejüket. De szerencsére valóban csak arról volt szó, hogy mind a ketten imitálták a szeretett gazdi mozgását.

 

 

@discoveryny2

Dogs accurately mimic their injured dad????????

♬ original sound - Discoveryny2

 

 

 

Azt hihetnénk, hogy ez az eset egyedi. Valójában a közösségi oldalakon meglepően sok hasonló szituációról számolnak be a gazdik. És nem csupán kutyusokkal a főszerepben!

 

Az egyik legjobban elterjedt történet Angliában esett meg, amikor is Russell Jones gazdi közel 400 dollárnak megfelelő összeget költött kedvence kivizsgálására a sántítás miatt. A vizsgálatok azonban szerencsére nem találtak Billnél, a kutyusnál semmilyen egészségügyi problémát, ami igazolta volna a bicegést. Russell viszont egy korábbi sérülés miatt hetekig gipszet volt kénytelen viselni. Az esetről szóló írást itt olvashatjátok.

 

 

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Fotó: thedodo.com

 

 

Egy másik kedves sztori Hairy-é a mentett kutyusé, akinek annyira fájt a jobb mellső tappancsa, hogy háromlábon tudott csak közlekedni. Azonban, amikor gazdija azt mondta neki, hogy így sajnos nem tudnak menni sétálni, a kutyus varázslatos módon azonnal meggyógyult.

 

 

 

 

 

Egyesek szerint a kutyusoknál a sérülés színlelése tanult viselkedés, amit időről-időre elővesznek, amikor extra törődést szeretnének kicsikarni. Minél inkább elérik vele a kívánt hatást, annál valószínűbb, hogy megint elő fogják adni a színjátékot.

 

 

Mindig ki kell vizsgáltatni az okot!
Mindig ki kell vizsgáltatni a sántítás okát!
Forrás: orthodog.com

 

 

Többségében vannak azonban információk olyan esetekről, amikor valóban egészségügyi probléma állt a sántítás hátterében. Ezért semmiképpen sem szabad az ilyen jelzéseket félvállról venni. Mivel a kutyusok fájdalomküszöbe elképesztően magas tud lenni – akár sokkal magasabb az emberénél – mindenképpen állatorvosi vizsgálat javasolt az eset szakszerű feltárására a komolyabb problémák elkerülése érdekében.

 

 

 

Forrás: newsflare.com
Indexkép forrás: dogdiscoveries.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Diszplázia? 12 tünet, ami arra utalhat, hogy gond van a kutya csípőjével Diszplázia? 12 tünet, ami arra utalhat, hogy gond van a kutya csípőjével
Sántít, fájdalma van? Nem szívesen lépcsőzik, és nehezen kel fel alvás, pihenés után? A csípődiszplázia tünetei már kölyökkorban is feltűnőek lehetnek, míg más kutyáknál csak évek múltán jelennek meg. Mit kell tudnunk a betegségről?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Hírek - Címlapon
Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
Ehet a kutya uborkát? Hírek - Címlapon
Ehet a kutya uborkát?