A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár

2021. január 21., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Olyannyira együtt érzett lesérült gazdijával az agár, hogy lemásolta járását: "szimpátiasántításba" kezdett.



Egy kutatás szerint jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal. Történetünk alapján úgy tűnik, fordítva is igaz: kedvenceink kivételesen empatikusak irányunkban.

 

Amikor Russell Jones tavaly nyáron balesetet szenvedett, és eltörött a bokája, rengeteg támogatást, bátorító szót kapott családja és barátai részéről. Arra azonban álmában sem gondolt volna, hogy szerettei közül ki fogja leginkább átérezni a problémáját.

 

Imádott kutyája, a mozgást nagyon is kedvelő, játékos agár viselkedése szinte egyik napról a másikra megváltozott. Ahogy észrevette a begipszelt lába miatt nehézkesen közlekedő gazdiját, ő maga is sántikálva kezdett el járni. Aggódtak, hogy talán az ő lába is megsérült, ezért elvitték az állatklinikára.

 

A család kedvence Bill, az empatikus agár
A család kedvence Bill, az empatikus agár
Fotó: Facebook/Russell Jones

 

Legnagyobb meglepetésükre a vizsgálatok semmilyen elváltozást nem mutattak ki. A jó hír viszont alaposan gondolkodóba ejtette a gazdikat. Miért sántít Bill, ha egészséges?

 

Furcsának találták azt is, hogy a rendelőbe érve nyoma sem volt a sántításnak, ám ahogy kiléptek az ajtón, és újra a mankóra támaszkodó gazdija mellett lépkedett, ismét emelgetni kezdte mellső mancsát. Gyanakvásuk egyre csak nőtt, mikor felfigyeltek arra, hogy az agár teljesen normálisan jár-kel, ugrándozik és szaladgál a kertben, amikor „apa” nincs a látóterében.

 

Feltehetően gazdija iránti aggodalmát és törődését igyekezett a maga empatikus módján kimutatni. Vagyis hozzá hasonlóan sántikálni kezdett:

 

 

„300 dolláromba kerültek a vizsgálatok és a röntgen, mire kiderült, hogy semmi baja sincs. Csak együtt érez velem. Annyira szeretem! – fűzte hozzá a közösségi médiára feltöltött videóhoz Jones, aki inkább mulattatónak és kedvesnek találta a dolgot.

 

Bár nem kis összegbe került a családnak az agár Oscar-díjas alakítása, megnyugodhattak, hogy kedvencükkel minden rendben van. Újfent megbizonyosodhattak arról is, mennyire szereti őket; az érzés pedig kölcsönös.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Russell Jones

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

A kutya arckifejezései - Miről árulkodik a tekintet? A kutya arckifejezései - Miről árulkodik a tekintet?
A szem a lélek tükre, hiszen megannyi érzelmet közvetít. Kutyánk hangulata is leolvasható róla egy kis odafigyeléssel, és ki ne szeretné jobban megérteni kedvencét? Ehhez kínálunk most egy kis segítséget.

Mit árul el a kutya farka? Mit árul el a kutya farka?
Hosszú, rövid, sima, zászlós, kunkori – minden kutyának más a farka, néhány kivételtől eltekintve azonban mindegyiküknek van. Tisztában vagyunk-e vele, milyen célt szolgál a farok és milyen üzenetet hordoz a csóválás?

Miért szagol be a kutya a lábaink közé? Miért szagol be a kutya a lábaink közé?
Kínos, zavarba ejtő, mulatságos... Egy biztos: nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha kutyánk orra éppen érzékeny testrészeinkre téved. Mi teszi olyan érdekessé számára, és mit tehetünk, ha túlzásba viszi a szimatolást?

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Miért ül rám a kutyám? Miért ül rám a kutyám?
Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretik dédelgetni kutyájukat, örömmel tölthet el, ha kedvenced időnként az öledben kucorodik össze. De mit is jelent ez a viselkedés valójában?

A kutyáknak is van humorérzéke? A kutyáknak is van humorérzéke?
Kedvesek, együttérzőek, szeretnivalók és hihetetlenül mókásak tudnak lenni. Bearanyozzák mindennapjainkat, jókedvükben mintha velünk együtt nevetnének. Vajon a kutyák is értik a tréfát?

Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat
Kissé döcögősen indult a barátságuk, mára azonban legkedvesebb időtöltésük közben is elválaszthatatlanok.

Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét
Futás közben vette észre a férfi a rémülten kapálózó spánielt – gondolkodás nélkül a segítségére sietett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Egy emberként követeli az ország az állatkínzó nő elítélését Hírek - Címlapon
Egy emberként követeli az ország az állatkínzó nő elítélését
Nem lesz tűzijáték újévkor Prágában Hírek - Címlapon
Nem lesz tűzijáték újévkor Prágában
fb-text