A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár

2021. január 21., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Olyannyira együtt érzett lesérült gazdijával az agár, hogy lemásolta járását: "szimpátiasántításba" kezdett.Egy kutatás szerint jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal. Történetünk alapján úgy tűnik, fordítva is igaz: kedvenceink kivételesen empatikusak irányunkban.

 

Amikor Russell Jones tavaly nyáron balesetet szenvedett, és eltörött a bokája, rengeteg támogatást, bátorító szót kapott családja és barátai részéről. Arra azonban álmában sem gondolt volna, hogy szerettei közül ki fogja leginkább átérezni a problémáját.

 

Imádott kutyája, a mozgást nagyon is kedvelő, játékos agár viselkedése szinte egyik napról a másikra megváltozott. Ahogy észrevette a begipszelt lába miatt nehézkesen közlekedő gazdiját, ő maga is sántikálva kezdett el járni. Aggódtak, hogy talán az ő lába is megsérült, ezért elvitték az állatklinikára.

 

A család kedvence Bill, az empatikus agár
A család kedvence Bill, az empatikus agár
Fotó: Facebook/Russell Jones

 

Legnagyobb meglepetésükre a vizsgálatok semmilyen elváltozást nem mutattak ki. A jó hír viszont alaposan gondolkodóba ejtette a gazdikat. Miért sántít Bill, ha egészséges?

 

Furcsának találták azt is, hogy a rendelőbe érve nyoma sem volt a sántításnak, ám ahogy kiléptek az ajtón, és újra a mankóra támaszkodó gazdija mellett lépkedett, ismét emelgetni kezdte mellső mancsát. Gyanakvásuk egyre csak nőtt, mikor felfigyeltek arra, hogy az agár teljesen normálisan jár-kel, ugrándozik és szaladgál a kertben, amikor „apa” nincs a látóterében.

 

Feltehetően gazdija iránti aggodalmát és törődését igyekezett a maga empatikus módján kimutatni. Vagyis hozzá hasonlóan sántikálni kezdett:

 

 

„300 dolláromba kerültek a vizsgálatok és a röntgen, mire kiderült, hogy semmi baja sincs. Csak együtt érez velem. Annyira szeretem! – fűzte hozzá a közösségi médiára feltöltött videóhoz Jones, aki inkább mulattatónak és kedvesnek találta a dolgot.

 

Bár nem kis összegbe került a családnak az agár Oscar-díjas alakítása, megnyugodhattak, hogy kedvencükkel minden rendben van. Újfent megbizonyosodhattak arról is, mennyire szereti őket; az érzés pedig kölcsönös.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Russell Jones

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.

Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya! Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!
„Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kicsi fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb."

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Miért csóválja a kutya a farkát? Miért csóválja a kutya a farkát?
Boldog, kíváncsi, vagy éppen békítő szándékkal jár a farkincája? Rengeteg oka lehet a csóválásnak, de hogyan is alakult ki ez a viselkedés?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Hírek - Címlapon
Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus
Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét Hírek - Címlapon
Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét