A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár

2021. január 21., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Olyannyira együtt érzett lesérült gazdijával az agár, hogy lemásolta járását: "szimpátiasántításba" kezdett.Egy kutatás szerint jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal. Történetünk alapján úgy tűnik, fordítva is igaz: kedvenceink kivételesen empatikusak irányunkban.

 

Amikor Russell Jones tavaly nyáron balesetet szenvedett, és eltörött a bokája, rengeteg támogatást, bátorító szót kapott családja és barátai részéről. Arra azonban álmában sem gondolt volna, hogy szerettei közül ki fogja leginkább átérezni a problémáját.

 

Imádott kutyája, a mozgást nagyon is kedvelő, játékos agár viselkedése szinte egyik napról a másikra megváltozott. Ahogy észrevette a begipszelt lába miatt nehézkesen közlekedő gazdiját, ő maga is sántikálva kezdett el járni. Aggódtak, hogy talán az ő lába is megsérült, ezért elvitték az állatklinikára.

 

A család kedvence Bill, az empatikus agár
A család kedvence Bill, az empatikus agár
Fotó: Facebook/Russell Jones

 

Legnagyobb meglepetésükre a vizsgálatok semmilyen elváltozást nem mutattak ki. A jó hír viszont alaposan gondolkodóba ejtette a gazdikat. Miért sántít Bill, ha egészséges?

 

Furcsának találták azt is, hogy a rendelőbe érve nyoma sem volt a sántításnak, ám ahogy kiléptek az ajtón, és újra a mankóra támaszkodó gazdija mellett lépkedett, ismét emelgetni kezdte mellső mancsát. Gyanakvásuk egyre csak nőtt, mikor felfigyeltek arra, hogy az agár teljesen normálisan jár-kel, ugrándozik és szaladgál a kertben, amikor „apa” nincs a látóterében.

 

Feltehetően gazdija iránti aggodalmát és törődését igyekezett a maga empatikus módján kimutatni. Vagyis hozzá hasonlóan sántikálni kezdett:

 

 

„300 dolláromba kerültek a vizsgálatok és a röntgen, mire kiderült, hogy semmi baja sincs. Csak együtt érez velem. Annyira szeretem! – fűzte hozzá a közösségi médiára feltöltött videóhoz Jones, aki inkább mulattatónak és kedvesnek találta a dolgot.

 

Bár nem kis összegbe került a családnak az agár Oscar-díjas alakítása, megnyugodhattak, hogy kedvencükkel minden rendben van. Újfent megbizonyosodhattak arról is, mennyire szereti őket; az érzés pedig kölcsönös.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Russell Jones

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kiskutya-szindróma, avagy miért tekintünk másként a kistestű kutyákra, mint a nagyobbakra? Kiskutya-szindróma, avagy miért tekintünk másként a kistestű kutyákra, mint a nagyobbakra?
Több tanulmány is rámutat arra, hogy az emberek hajlamosak elnézőbbek lenni a kicsi kutyákkal. Mi lehet ennek az oka?

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Tudtad? A kutyáknál is kialakulhat a stroke Tudtad? A kutyáknál is kialakulhat a stroke
Tisztában vagyunk azzal, milyen súlyos betegségről van szó - következményei egy életen át elkísérhetik az embert. Gazdiként azonban fontos tudnunk, hogy sajnos kedvenceinknél is előfordulhat. Hogyan ismerhetjük fel és mit tehetünk stroke esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Hírek - Címlapon
Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus
Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét Hírek - Címlapon
Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét