A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét

2021. január 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Futás közben vette észre a férfi a rémülten kapálózó spánielt – gondolkodás nélkül a segítségére sietett.



Darcy Pell éppen futóedzése közepén tartott az angliai Yorkshire egyik parkjában, mikor észrevett egy fura pontot a tavon. Mint kiderült, egy fekete kutyát látott:

 

„Néztem, ahogy fel-alá szaladgál a jégen, és azt gondoltam, előbb-utóbb be fog szakadni alatta. Sajnos, egyhamar így is történt.”idézte fel az eseményeket a 31 éves biztonsági mérnök. – „Pár pillanatig még folytattam az utam, közben figyeltem a kutyát, és mivel senki nem segített neki, hirtelen ötlettől vezérelve visszarohantam a tóhoz.

 

Az életéért küzdő spániel láttán a férfi egy másodpercig sem habozott: úgy, ahogy volt, ruhástul beugrott a vízbe, és könyökével tört magának utat a víz jéggel borított felszínén át. Eközben egy arra járó állatbarát előkapta telefonját, és megörökítette a nem mindennapi jelenetet, ahogy a futó gyengéden kisegíti a kutyát a partra:

 

 

„Nem szokásom a jeges vízbe ugrálni, pláne nem szórakozásból, de ezen a vidéken hozzászoktam már a hűvös időjáráshoz, és rendszeresen részt veszek triatlon versenyeken is. Jól úszok, szóval a víz nem tartott vissza, de azért komoly erőkifejtést igényelt áttörnöm a jéghártyán, hiszen aznap elég vastagnak bizonyult.”

 

S hogy mitől cselekedett ilyen magabiztosan? 

 

„Tisztában voltam azzal, hogyan fog reagálni a szervezetem a hideg vízre, tudom, mivel járhat egy ilyen helyzet. Mivel egy ideje már kint futottam a hidegben, eléggé lehűlt a testem is. Valószínűleg nem érte akkora sokként a jeges víz, mint bárki más esetében történt volna, aki az időjáráshoz illő, vastag öltözékben sétálgatott kint.”

 

Beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét
Beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét
Fotó: Facebook/Paula Town

 

Miután kimászott a tóból és odaterelte a gazdi felé a kutyát, meglepő dolgot tett: lecserélte átázott pólóját egy szárazra, majd folytatta edzését, míg elérte a kitűzött célt.

 

„Nem igazán érdekelt a felhajtás, ahogy kint voltam a vízből. A kutya elszaladt, majd visszajött hozzám, és alaposan megrázta magát.” – nevetett a hétköznapi hős. – „Gazdái hálásan megköszönték a segítséget, visszarakták rá a nyakörvet és pórázt, majd hazaindultak.”

 

Darcy Pell, a bajbajutott spániel megmentője mindazonáltal nyomatékosan felhívta a figyelmet arra is, hogy ilyesfajta hőstettre senki ne ragadtassa magát. Tárcsázza a segélyhívót, kérjen segítséget a megfelelő felszereléssel rendelkező szakemberektől.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Paula Town

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Amikor megelevenedik a 101 kiskutya: rekordszámú dalmata kölyök született Hírek - Címlapon
Amikor megelevenedik a 101 kiskutya: rekordszámú dalmata kölyök született
Eledel és pénz nélkül maradt egy menhely Hírek - Címlapon
Eledel és pénz nélkül maradt egy menhely