A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Együtt lép fel az állatkínzás és az állatviadalok ellen a Nébih és a ROKK

2021. január 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatkínzások és állatviadalok felderítése, valamint visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK). A több éve tartó közös munkát immár hivatalosan is megerősítő dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok, a ROKK igazgatója látta el kézjegyével. A Nébih 25 mobil kennel biztosításával is segíti az eljárásokban lefoglalt állatok állatvédelmi szempontból kimagasló színvonalú elhelyezését.



 

A Nébih és a ROKK egyaránt kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását – írja a Nébih közleménye. A két szervezet eredményes együttműködését több korábbi ügy bizonyítja, melyek során illegális kutyaviadalokat derítettek fel vagy akadályoztak meg. A lefoglalt állatokat biztonságba helyezték, sérüléseiket ellátták. A további sikeres állatmentések reményében mélyíti most kapcsolatát a Nébih és a ROKK a 2021. január 14-én aláírt együttműködés révén.

 

A megállapodás mellett a Nébih 25 db mobil kennellel is hozzájárult ahhoz, hogy az ellenőrzések során lefoglalt állatokat az állatvédelmi szempontokat szem előtt tartó, azoknak maximálisan megfelelő körülmények között helyezhessék el a ROKK kiképzőközpontjában.

 

Az együttműködés részeként az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben résztvevő Nébih szakemberek a jövőben közreműködnek majd a ROKK által szervezett képzések, továbbképzések, vizsgáztatások, és minősítések végrehajtásában. A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a Nébih által foglalkoztatott kutyavezetők kiképzésében és továbbképzésében, a már kiképzett szolgálati kutyák továbbképzésében, éves minősítésében, valamint a kiképzésre szánt kutyák kiválasztását szakmai tanácsaikkal segítik.

 

A most aláírt megállapodással a hosszú évekre visszanyúló közös munka nyert hivatalosan formát. A szervezetek remélik, hogy ezáltal még sikeresebben vehetik fel a harcot az illegális kutyaviadalok szervezőivel és a háziállatokkal méltatlanul bánó állatkínzókkal.

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Timothy Perry

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen
Pert indított a Pest Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tiltott állatviadalokat szervezett - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull
Vannak azok a kiskutyák, akik bizony rossz csillagzat alatt születtek. Egyikük volt Bubby is, akit kutyaviadalok szervezői arra használtak, hogy a többi kutyát vadítsák vele, hogy rajta gyakorolják egymás szétmarcangolását. Bár még mindig fiatalnak számított, amikor megmentették, addigra mégis teljesen összetört testileg és lelkileg. Lesoványodott testét mindenhol elfertőződött sebek borították, amikor végül kimenekítették a pokolból.

Elaltattak negyven állatviadalról mentett kutyát Elaltattak negyven állatviadalról mentett kutyát
Két évvel ezelőtt foglalta le a rendőrség a kutyákat: a staffordshire terriereket állatviadalokon harcoltatták. A rajtaütések után felcsillant a remény, hogy a kutyák nagy része újrakezdheti eddig nem túl boldog életét, és egyszer szerető gazda mellett élhet. Ez a remény egy pillanat alatt szertefoszlott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét Hírek - Címlapon
Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét
Jégbe szakadt kutyát mentettek a tűzoltók Székesfehérváron Hírek - Címlapon
Jégbe szakadt kutyát mentettek a tűzoltók Székesfehérváron