A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen

2023. március 18., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Pert indított a Pest Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tiltott állatviadalokat szervezett - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.



 

Azt írták, állatvédelmi keresetet nyújtottak be egy férfival szemben, aki más kutyákkal való harcoltatás céljára képezte ki a kutyáját. Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a férfit véglegesen, fajtától függetlenül tiltsa el mindenféle eb tartásától. Az ügyben tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás is indult.

 

A tájékoztatás szerint a férfi éveken keresztül tartott és képzett ki kutyákat állatviadal céljára Pest vármegyei ingatlanján, ismert volt "kutyás körökben", és rendszeresen szervezett olyan viadalokat, ahol az állatokat harcoltatták egymással.

 

A küzdőteret az egyik férfi testvérének ingatlanján alakították ki - tudatták, hozzátéve: a résztvevők fogadást is kötöttek, a harcban vesztes kutya gazdája százezer forintot fizetett a győztes állat gazdájának.

 

A megrendezett viadalon a kutyákat mintegy húsz percig harcoltatták egymással, erről felvétel is készült.

 

A kutyák harca gyakran volt egyenlőtlen: akkor sem szakították meg a harcukat, amikor a gyengébbik kutya már védekezni sem tudott. A hatósági intézkedés idején egy erősebb kutya harcolt egy alultáplált sovány ebbel – a harcnak a hatóság vetett véget.

 

 

A teljes közlemény ide kattintva olvasható – a részletek kifejtése miatt csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Victor Grabarczyk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után Hírek - Címlapon
A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről Hírek - Címlapon
A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről