A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így lopják a kutyákat Budapesten!

Ezért ne hagyd soha 10 másodpercre sem kikötve, felügyelet nélkül négylábú barátodat!


2023. május 27., 15:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Közérdekű




Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.



Egyre több szervezet hívja fel a figyelmet különböző médiákban, hogy veszélyes lehet a kutyusokat kikötve magukra hagyni, amíg beugrunk a boltba vásárolni vagy akár a postára csekket befizetni. Eddig azonban jellemzően azért kampányoltak ez ellen az állatvédők, mert az időjárási viszonyoknak kitett négylábú gyorsan egészségkárosodást szenvedhet. Egyre jobban elszaporodtak viszont az utóbbi időben a kutyalopások is, amiknek jellemzően a boltok elé kikötött kedvencek a céltáblái.

 

 

10 mp alatt vágják el a pórázt és futnak el vele!
Jelentősen elszaporodott a boltok elől ellopott kutyák száma.
Forrás: https://dcist.com/

 

 

Kovács Gábor, a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés főmunkatársa számolt be az egyesület Facebook oldalán a legfrissebb esetről, aminek saját maga volt szemtanúja.
"A Tétényi út és Bártfai utca találkozásánál van egy élelmiszerüzlet, vasárnap délután kevéssel 5 óra előtt arra jártam, amikor feltűnt, hogy egy eléggé rossz külsejű, nagyjából 30 éves férfi egy basset houndot simogat, ami a bolt előtt van kikötve" - emlékezett vissza a történtekre az állatvédő. A gyakorlott szemű férfi egyből kiszúrta azt is, hogy a kutyával „barátkozó” személy bizony nem volt egyedül. Egy nagyjából vele egykorú társa volt az „őr”, aki tőle távolabb pásztázta a környéket lesve, hogy jön e a gazda. 

 

A „figyelő” feladata, hogy azonnal jelezze, ha el kell pucolni a környékről, akár a gazda, akár a rendőrök vagy más számukra- és aljas tervükre nézve veszélyes ember közelít.

 

„Egyből leesett, hogy kutyalopásra készülnek, amiről állatmentőként tudom, hogy gyakori a fővárosban, így már készültem arra, hogy ha tetten érem őket akkor fellépek ellenük és hívom a hatóságot” – fejtette ki Gábor, aki arról is beszámolt, hogy erre végül azért nem volt szükség, mert hirtelen megjelent az állat gazdája, és ezt látva a két gyanús alak, sietve, ám feltűnés nélkül elhagyta a helyszínt. 

 

Az állatvédő felvilágosította a legjobb pillanatban érkező gazdit, hogy bizony nem sokon múlott, hogy kedvencének már csak a hűlt helyét találja, amikor visszaért.

 

 

Ne tedd ki ennek!
Nem érdemes kockáztatni! Ne tedd ki kedvencedet ennek!
Forrás: https://wallpapercrafter.com/

 

 

Sajnos nem egyedi esetről van szó a fentiekben. Akik követik a közösségi média oldalain az állatvédők munkáját vagy tagjai kutyás csoportoknak, azok egyre gyakrabban szembesülhetnek ellopott kutyusok posztjaival. Ezeket a négylábúakat jellemzően hajléktalanok viszik el, hogy kéregessenek velük vagy megpróbálják eladni őket. Van azonban ettől is rémesebb. A viadaloztatók is lopott kutyákon tréningezik a harcoltatott ebeket, hogy fokozzák a harci kedvüket széttépetik velük az eltulajdonított állatokat.

 

Lakos György állatvédő kutyáját is eltulajdonították idén januárban Budapesten. Az ő kutyusa a szerencsének és a mintegy 4500 közösségi megosztásnak köszönhetően viszonylag rövid időn belül visszakerült hozzá. Saját esete kapcsán akkor arról is beszámolt, hogy csupán az ő szervezetüknek jelenleg is 50 lopott kutyás esetük van, amit a rendőrség vizsgál. Szóval elmondható, hogy egyáltalán nem elszigetelt ügyről van szó.

 

 

Nem érdemes!
Ha tehetjük várjuk meg a kikötött kutyus gazdiját és kedvesen beszélgessünk el vele a veszélyekről!
Forrás: https://assets3.thrillist.com/

 

 

Ajánlatos tehát inkább otthon hagyni négylábú társunkat, ha egyedül megyünk bevásárolni vagy ügyintézni és nem kutyabarát a hely, ahová mennünk kell.
Ha pedig valahol kikötött kutyust látunk és megoldható, akkor várjuk meg gazdit és kedvesen világosítsuk fel a veszélyekről, amik kikötött kedvencére leselkedhetnek!

Forrás: www.facebook.com - Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés
Indexkép forrás: https://www.hepper.com/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
Grillparti és a kutyák - erre figyelj! Hírek - Címlapon
Grillparti és a kutyák - erre figyelj!