A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások – Dunaföldvár

Kutyás kalandozásaink során ezúttal Dunaföldvárra vetődtünk, ahol a Kék Duna Kempingben töltöttünk el pár napot.


2023. május 31., 15:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Utazás




A terület közvetlenül a Duna mellett, a strand- és gyógyfürdőtől alig 300 méterre található. Csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, ahol 2-3 szobás faházak vagy sátorozási, lakókocsis táborozási lehetőségek várják az ide érkezőket és négylábú családtagjaikat.



 

A kutyások szempontjából határozottan pozitív, hogy a terület körbe van kerítve, és szabadon lehetnek az ebek. Viszont több kapu is van a mellette futó sétányra, amire nem árt figyelni forgalmasabb időszakokban, hogy zárva vannak-e, illetve a kerítésen itt-ott bizony vannak lukak, ahol a szemfüles kutyusok felfedezőútra tudnak indulni.

 

 

Dunaföldvár sétány
Dunaföldvár sétány
Forrás: https://lh5.googleusercontent.com

 

 

A sétányon pedig már szigorúan csak pórázzal tartózkodhatnak a négylábúak. Azok is csak akkor, ha kutyák, mert lóval például tilos a beügetés, amire tábla is fegyelmeztet az út mindkét végén.
Javasolt is betartani ezt az előírást nem csak azért, mert sok környékbeli fut erre reggelente vagy délután/este, hanem mert a helyi erők is ellenőrzik a szabály betartását és bizony lelkifurdalás nélkül írják meg a büntetőcetlit.

Előnyként fogható még fel, hogy a dunaföldvári állatkórház alig 700 méterre található, ha bármi gond lenne.

 

 

Dunaföldvár állatkórház
Dunaföldvár Állatkórház
Fotó: flickr.com

 

 

A kemping területén csak önellátásra van lehetőség, azonban pár száz méterre, alig 5 perces sétára vannak vendéglátóhelyek, ahol az ebédet, vacsorát meg lehet oldani.

 

A faházak, bungalók fűthetőek, így egész évben várják a vendégeket. Maga a komplexum tiszta és rendezett, azonban a berendezés eléggé régies. Egyes bútorok mintha lomtalanításnál lettek volna begyűjtve. A foglalásnál pedig érdemes előre egyeztetni, mert a 3 szobás faházakban már nem maradt hely a konyhának. A 2 szobásakban pedig ugyan van konyha, de csak minimális alapfelszereltséggel. Szerencsére a sátorral érkezőkre gondolva van egy közös konyha/étkező helység a központi épületben, ami fel van szerelve. És onnan lehet elhozni, ha valamire szükség lenne. Hűtőszekrény viszont minden házban van.

 

 

Faház belülről
Kék Duna Kemping, faház belülről
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Kris Baumann



Kutyával érkezők szempontjából praktikus, hogy mindenhol linóleum padló van, a fürdőszobákban pedig járólap. Így, ha netán esősebb időszakot fog ki az ide látogató, akkor sincs nagy probléma a sáros tappancsokkal. Szerencsére a seprű, lapát, felmosó szett is alaptartozék minden háznál. Szóval nem nagy kunszt rendet tenni magunk után.

 

Kutyánként 400,-Ft/éj díjat számolnak fel, ami azért még az elfogadható kategória.

 

 

Dunaföldvár faházak
Dunaföldvár, Kék Duna Kemping
Forrás: Kutyabarathelyek.hu - Kris Baumann

 

 

A személyzet nagyon kedves és figyelmes. Minden kérdésre örömmel válaszolnak és segítenek megoldani minden felmerülő helyzetet. A kutyusokat is szeretik és tényleg szívesen látott vendégek itt.

 

Árak, további információk itt olvashatók.

 

 

A kutyusok tényleg nagyon jól érezték magukat itt!
A kutyusok tényleg nagyon jól érezték magukat itt!
Forrás: Kutyabarathelyek.hu - Kris Baumann

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Hírek - Címlapon
Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők