A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt

2023. június 01., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.



 

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfival szemben, aki kaukázusi juhász kutyáját olyan súlyosan bántalmazta, hogy az állat elpusztult.

 

A vád szerint a vádlott 2022 júniusában a pécsi vásárban vásárolta meg a kutyát 65.000 forintért, az állatot pécsi telkén tartotta.

A kutya 2023. január 9-én kiszökött a telekről. Emiatt a férfi ideges lett, ezért amikor még aznap megtalálta a kutyát, több alkalommal megütötte és megrúgta, majd a nyakörvénél fogva elkezdte húzni a telke irányába – írja az ügyészség közleménye.

 

A férfi egészen hazáig folyamatosan bántalmazta a kutyát – még szomszédja felszólítására sem hagyta azt abba. (A teljes közlemény elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk – ide kattintva érhető el.) Mint írják, a vádlott hosszasan és rendkívüli brutalitással bántalmazta a kutyát, ami különös szenvedést okozott az állatnak. A bántalmazás a kutyánál belső vérzést okozott, ami miatt 2023. január 10. napján elpusztult.

 

A férfi cselekménye állatkínzás bűntettének minősül, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Reba Spike

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját
A nyomozó hatóság az ügyben indított nyomozást lezárta, mivel a bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg. Az ügyészség azonban tovább vizsgálja a nő jogi felelősségét, hiszen az szükségtelen fájdalmat, szenvedést okozott a kutyának.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Hírek - Címlapon
Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
Kutyás barangolások – Dunaföldvár Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – Dunaföldvár