A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt

2023. június 01., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.



 

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfival szemben, aki kaukázusi juhász kutyáját olyan súlyosan bántalmazta, hogy az állat elpusztult.

 

A vád szerint a vádlott 2022 júniusában a pécsi vásárban vásárolta meg a kutyát 65.000 forintért, az állatot pécsi telkén tartotta.

A kutya 2023. január 9-én kiszökött a telekről. Emiatt a férfi ideges lett, ezért amikor még aznap megtalálta a kutyát, több alkalommal megütötte és megrúgta, majd a nyakörvénél fogva elkezdte húzni a telke irányába – írja az ügyészség közleménye.

 

A férfi egészen hazáig folyamatosan bántalmazta a kutyát – még szomszédja felszólítására sem hagyta azt abba. (A teljes közlemény elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk – ide kattintva érhető el.) Mint írják, a vádlott hosszasan és rendkívüli brutalitással bántalmazta a kutyát, ami különös szenvedést okozott az állatnak. A bántalmazás a kutyánál belső vérzést okozott, ami miatt 2023. január 10. napján elpusztult.

 

A férfi cselekménye állatkínzás bűntettének minősül, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Reba Spike

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját
A nyomozó hatóság az ügyben indított nyomozást lezárta, mivel a bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg. Az ügyészség azonban tovább vizsgálja a nő jogi felelősségét, hiszen az szükségtelen fájdalmat, szenvedést okozott a kutyának.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így gyakorlatoznak a mentő- és tűzvizsgáló kutyák Hírek - Címlapon
Így gyakorlatoznak a mentő- és tűzvizsgáló kutyák
Kutyás barangolások – Dunaföldvár Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – Dunaföldvár