A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó

2023. július 20., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját. 

A Jászberényi Járásbíróság a napokban hozott ítéletet annak a két, büntetett előéletű huszonéves fiatalembernek a büntetőügyében, akik az elsőfokú ítélet szerint, 2021. április 19-én Jászladányban nem „csupán” szétverték a velük haragos viszonyban lévő másik fiatal albérletét, de olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazták a kiskutyáját, hogy az ebet el kellett altatni – írja a bíróság közleménye.

 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a támadók reggel fél nyolc körül keresték fel haragosukat jászladányi otthonában. Mindketten szidalmazták, míg ő, az ágyán ülve próbálta lenyugtatni őket, de nem járt sikerrel. Egyikük, a mindössze 23 éves I. rendű vádlott arcon rúgta, amitől vérezni kezdett az orra. Ezt látva, „vendégei” távoztak, ő pedig sérülése miatt Jászberénybe utazott, ahol orvosi ellátásban részesült.

 

A két támadó ezalatt visszament a házhoz. Leszakították a bejárati ajtót, betörték az ablakokat, szétverték a háztartási gépeket, a bútorokat és a sértett zenei felszerelését is. Az udvaron talált kutyaházat bedobták a lakásba, annak lakóját, haragosuk kistestű keverék kutyáját pedig olyan brutális kegyetlenséggel bántalmazták, hogy az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

 

Az ügyben 2022. február 17-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást tartott, az utolsón, 2023. július 5-én ítéletet hozott. Az I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, társtettesként elkövetett rongálás vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt 2 év börtönre ítélete és 2 évre eltiltotta közügyektől. Társát, az ügy II. rendű vádlottját pedig társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap börtönt szabott ki vele szemben, és társához hasonlóan, őt is 2 évre eltiltotta közügyektől.

 

Az ügyészség tudomásul vette a döntést. A II. rendű vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen Hírek - Címlapon
Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen
Nem győzi ölelgetni megmentőit a kutya, annyira hálás, hogy segítenek neki Hírek - Címlapon
Nem győzi ölelgetni megmentőit a kutya, annyira hálás, hogy segítenek neki