A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen

2023. július 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy weimari vizsláról és a második esélyről! 

Dax, a weimari vizsla már önmagában is rekordernek számít a maga kerek 20 évével. Ám ennek ellenére előző családja úgy döntött, megválik tőle. Nem tudni miért, de egy szomorú napon az öreg kutyus a menhelyen találta magát. Mindenkinek megesett rajta a szíve, ezért az állatmentők mielőbbi megoldást kerestek számára. Segítségkérésükkel a floridai Big Dog Ranch Rescue szervezethez fordultak, ahol legnagyobb örömükre tárt karokkal fogadták a kisöreget:

 

„Az állatotthon alapítója azért fogott bele a ranch megvalósításába, mert imádta a weimari vizslákat. A floridai weimari vizslamentő egyesületen keresztül indult el az egész, és a mai napig úgy vagyunk vele, ha meglátunk egy weimit, akkor ugrunk segíteni. Ez a mostani viszont igazán különleges esetnek bizonyult” - mondta el Natalie Rubino, a ranch marketing igazgatója.

 

 

 

 

Amikor hírét vették az öreg vizslának, tudták, hogy a menhelyen aligha húzná sokáig a rácsok mögött. A ranch menedékében azonban nincsenek rácsok, a kutyák tágas, bekerített területeken mozoghatnak szabadon. Dax mindenkinek azonnal belopta magát a szívébe, a központi irodában ágyaztak meg neki, így egy percet sem kell egyedül töltenie.

 

Nagyon meglepett minket. Gondoltuk, majd egész nap elheverészik a fekhelyén. Ehhez képest elcsent egy rágócsontot, ami a kedvence lett, és még a többi kutyával is megpróbálta megosztani.”

 

 

Dax, a 20 éves weimari vizsla a menhelyen
Dax, a 20 éves weimari vizsla a menhelyen
Fotó: Big Dog Ranch Rescue

 

 

Bár már túl van élete fénykorán, és a mozgása is egyre döcögősebb, a többiek hamar elfogadták az idős ebet. Barátokat is szerzett, akikkel nagyon szeret a kertben üldögélni és nézelődni. Amikor pedig egy kis pihenésre vágyik, bevonul az irodába szusszanni. A dolgozók pedig mindig megállnak, hogy megcsodálják az ablakon át Daxot. Rengeteg rajongóra tett szert, úgy hivatkoznak rá, mint „a mi kis szuperhősünk”.

 

Érkezése után néhány nappal feltettek róla egy videót a közösségi oldalukra, hogy bemutassák az új jövevényt. Pillanatok alatt megugrott az érdeklődés Dax iránt, több százan jelezték, hogy szívesen befogadnák. Természetesen a legeslegjobb helyet szerették volna megtalálni számára. Sokaknak megesett rajta a szíve, de kevesen voltak felkészülve arra, mit is jelent egy idős kutyáról gondoskodni nyugdíjas éveiben. Olyasvalakit kerestek, aki tisztában van azzal, mivel jár majd elkísérni Daxot a Szívárványhíd lábához, ha eljön az idő.

 

 

Nagyon szeret nagyokat szundítani a 20 éves kutyus
Nagyon szeret nagyokat szundítani a 20 éves kutyus
Fotó: Big Dog Ranch Rescue

 

 

Gondos szelektálás után végre megtalálták a megfelelő családot Dax számára, ahol két kutyatesó és kényelmes otthon várta. Az első látogatásra egy kutyatréner is velük tartott, hogy segítsen összeismertetni a három kutyát. Hamar kiderült, hogy erre nem is volt szükség, hiszen egyből egy hullámhosszra kerültek. Úgy viselkedtek, mintha mindig is ismerték volna egymást.

 

„Semmi gond nem volt, mintha valamilyen láthatatlan erő elrendezte volna a dolgokat. Daxnak ez nagyon fontos, a kutyatársaság üdítően hat rá. A többiek körbe-körbe szaladgáltak, és ő is megpróbált játszani velük.”

 

 

 

 

Bár az ízületi gyulladás megnehezíti mozgását és a sétáknál is segítségre szorul, de azért igyekszik. Hamarosan személyre szabott kutyakocsit is kapott. Imádja a vizet, így a gyógyszerek mellett az úszás is enyhíti fájdalmait.

 

A Big Dog Ranch Rescue szervezetnél kiemelten fontosnak tartják a bajba jutott állatokról való gondoskodást. Szinte a világ minden tájáról érkeznek hozzájuk mentvények, természeti katasztrófák és háború sújtotta területekről. Évente kb. 5000 kutyát mentenek, elmennek értük, amilyen messzire csak lehet.

 

Dax története őket is meghatotta – újabb példája ez annak, hogy minden kutya megérdemel egy második esélyt. Remélhetőleg másokat is inspirál majd arra, hogy befogadjanak egy kisöreget.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Big Dog Ranch Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
A Guinness Világ Rekordok vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal felfüggesztette a Világ Legidősebb Kutyája cím kiadását. Mi történhetett?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
8 érv az olivaolaj mellett Hírek - Címlapon
8 érv az olivaolaj mellett
Egy város, ahol elnémítanák a kutyákat Hírek - Címlapon
Egy város, ahol elnémítanák a kutyákat