A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen

2023. július 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy weimari vizsláról és a második esélyről! 

Dax, a weimari vizsla már önmagában is rekordernek számít a maga kerek 20 évével. Ám ennek ellenére előző családja úgy döntött, megválik tőle. Nem tudni miért, de egy szomorú napon az öreg kutyus a menhelyen találta magát. Mindenkinek megesett rajta a szíve, ezért az állatmentők mielőbbi megoldást kerestek számára. Segítségkérésükkel a floridai Big Dog Ranch Rescue szervezethez fordultak, ahol legnagyobb örömükre tárt karokkal fogadták a kisöreget:

 

„Az állatotthon alapítója azért fogott bele a ranch megvalósításába, mert imádta a weimari vizslákat. A floridai weimari vizslamentő egyesületen keresztül indult el az egész, és a mai napig úgy vagyunk vele, ha meglátunk egy weimit, akkor ugrunk segíteni. Ez a mostani viszont igazán különleges esetnek bizonyult” - mondta el Natalie Rubino, a ranch marketing igazgatója.

 

 

 

 

Amikor hírét vették az öreg vizslának, tudták, hogy a menhelyen aligha húzná sokáig a rácsok mögött. A ranch menedékében azonban nincsenek rácsok, a kutyák tágas, bekerített területeken mozoghatnak szabadon. Dax mindenkinek azonnal belopta magát a szívébe, a központi irodában ágyaztak meg neki, így egy percet sem kell egyedül töltenie.

 

Nagyon meglepett minket. Gondoltuk, majd egész nap elheverészik a fekhelyén. Ehhez képest elcsent egy rágócsontot, ami a kedvence lett, és még a többi kutyával is megpróbálta megosztani.”

 

 

Dax, a 20 éves weimari vizsla a menhelyen
Dax, a 20 éves weimari vizsla a menhelyen
Fotó: Big Dog Ranch Rescue

 

 

Bár már túl van élete fénykorán, és a mozgása is egyre döcögősebb, a többiek hamar elfogadták az idős ebet. Barátokat is szerzett, akikkel nagyon szeret a kertben üldögélni és nézelődni. Amikor pedig egy kis pihenésre vágyik, bevonul az irodába szusszanni. A dolgozók pedig mindig megállnak, hogy megcsodálják az ablakon át Daxot. Rengeteg rajongóra tett szert, úgy hivatkoznak rá, mint „a mi kis szuperhősünk”.

 

Érkezése után néhány nappal feltettek róla egy videót a közösségi oldalukra, hogy bemutassák az új jövevényt. Pillanatok alatt megugrott az érdeklődés Dax iránt, több százan jelezték, hogy szívesen befogadnák. Természetesen a legeslegjobb helyet szerették volna megtalálni számára. Sokaknak megesett rajta a szíve, de kevesen voltak felkészülve arra, mit is jelent egy idős kutyáról gondoskodni nyugdíjas éveiben. Olyasvalakit kerestek, aki tisztában van azzal, mivel jár majd elkísérni Daxot a Szívárványhíd lábához, ha eljön az idő.

 

 

Nagyon szeret nagyokat szundítani a 20 éves kutyus
Nagyon szeret nagyokat szundítani a 20 éves kutyus
Fotó: Big Dog Ranch Rescue

 

 

Gondos szelektálás után végre megtalálták a megfelelő családot Dax számára, ahol két kutyatesó és kényelmes otthon várta. Az első látogatásra egy kutyatréner is velük tartott, hogy segítsen összeismertetni a három kutyát. Hamar kiderült, hogy erre nem is volt szükség, hiszen egyből egy hullámhosszra kerültek. Úgy viselkedtek, mintha mindig is ismerték volna egymást.

 

„Semmi gond nem volt, mintha valamilyen láthatatlan erő elrendezte volna a dolgokat. Daxnak ez nagyon fontos, a kutyatársaság üdítően hat rá. A többiek körbe-körbe szaladgáltak, és ő is megpróbált játszani velük.”

 

 

 

 

Bár az ízületi gyulladás megnehezíti mozgását és a sétáknál is segítségre szorul, de azért igyekszik. Hamarosan személyre szabott kutyakocsit is kapott. Imádja a vizet, így a gyógyszerek mellett az úszás is enyhíti fájdalmait.

 

A Big Dog Ranch Rescue szervezetnél kiemelten fontosnak tartják a bajba jutott állatokról való gondoskodást. Szinte a világ minden tájáról érkeznek hozzájuk mentvények, természeti katasztrófák és háború sújtotta területekről. Évente kb. 5000 kutyát mentenek, elmennek értük, amilyen messzire csak lehet.

 

Dax története őket is meghatotta – újabb példája ez annak, hogy minden kutya megérdemel egy második esélyt. Remélhetőleg másokat is inspirál majd arra, hogy befogadjanak egy kisöreget.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Big Dog Ranch Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyapanziókat ellenőrzött a Nébih: ilyen eredmények születtek Hírek - Címlapon
Kutyapanziókat ellenőrzött a Nébih: ilyen eredmények születtek
Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Hírek - Címlapon
Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó