A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért

2023. április 21., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.



 

A tényállás szerint az ittas férfi 2023. március 25-én házuk udvarán - egy náluk tartott kutya és kölykei miatt - vitába keveredett édesanyjával, indulatos lett, majd az egyik 5-6 hetes pitbull jellegű kölyökkutyát szándékosan, nagy erővel földhöz vágott, melynek következtében az állat elpusztult – írja a Bíróság közleménye.

 

A bíróság a vádlottat – mint visszaesőt - állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 10 hónap szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki.

 

 

Horváth Ferenc az elítélt
H. Ferenc en 10 hónap szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást kapott jogerősen. Fotó: Blikk

 

 

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, az önhibából eredő ittas állapotban történő elkövetést, azt a tényt, hogy cselekménye az állat pusztulásához vezetett, míg enyhítő körülményként a vádlotti beismerést és azt, hogy tettét megbánta.

 

Az ítélet jogerős.

 

 

 

 

 

Forrás: birosag.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre
Fagyállóval mérgeztek meg ismeretlenek kutyákat és macskákat a Fejér vármegyei Polgárdiban. Az elkövetőre a település lakossága nyomravezetői díjat is felajánlott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható videóval búcsúzik Djangótól, a hős keresőkutyától a NAV Hírek - Címlapon
Megható videóval búcsúzik Djangótól, a hős keresőkutyától a NAV
Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Hírek - Címlapon
Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!