A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott

2023. március 22., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.



 

Egész nap ugatott és vonyított a kutya, amit „már nem lehetett hallgatni” – ezt mondta a kutya gazdája a kérdésre, hogy a vascsővel való ütlegelés volt-e a megoldás a problémára. Az anya és fia az ütésekkel olyan súlyos sérüléseket okozott a kutyának, hogy a kiérkező állatorvos már csak az altatással tudott rajta segíteni.

 

A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig a rendőrséget, akik egész este helyszíneltek. Az asszonyhoz mentőt kellett hívni, mert mikor meglátta a rendőröket összeesett. A nő fia nem ismeretlen a hatóságok előtt: február közepén 5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság mert mankójával úgy megvert egy férfit, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe – írja az ATV Híradó. Az ítélet ellenére a tettes hazamehetett, mivel nem kapta meg a börtönbehívót. „Az ítélet a kihirdetésekor még nem emelkedett jogerőre. Tekintettel arra, hogy a védő három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, nem is álltak fenn a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei” – mondta az ATV-nek Dezső Lili, a Pécsi Törvényszék szóvivője.

 

A hatóság elrendelte a kutya boncolását. Az anya később azt állította a rendőröknek, hogy egyedül követte el az állatkínzást. A híradók által megkérdezett ügyvéd elmondta, ha nem is ütött az elítélt férfi, attól még újabb bűncselekményt követett el.

„Szándékos bűncselekményt követett el, amit – mondjuk úgy – nem tétlenül szemlélt, hanem a jelenlétével valamilyen szinten erősítette az elkövetőben a szándékot, hiszen megakadályozhatta volna. Tehát ez egy bűnsegédi magatartás, ami miatt ugyanúgy felelősségre lehet vonni, mint az elkövetőt” – mondta a híradónak Meggyes Attila ügyvéd.

 

A rendőrség egyelőre még nem hallgatott ki senkit, így nyilatkozni sem kívántak.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Rodion Kutsaiev

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét Hírek - Címlapon
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait Hírek - Címlapon
A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait