A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott

2023. március 22., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta. 

Egész nap ugatott és vonyított a kutya, amit „már nem lehetett hallgatni” – ezt mondta a kutya gazdája a kérdésre, hogy a vascsővel való ütlegelés volt-e a megoldás a problémára. Az anya és fia az ütésekkel olyan súlyos sérüléseket okozott a kutyának, hogy a kiérkező állatorvos már csak az altatással tudott rajta segíteni.

 

A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig a rendőrséget, akik egész este helyszíneltek. Az asszonyhoz mentőt kellett hívni, mert mikor meglátta a rendőröket összeesett. A nő fia nem ismeretlen a hatóságok előtt: február közepén 5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság mert mankójával úgy megvert egy férfit, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe – írja az ATV Híradó. Az ítélet ellenére a tettes hazamehetett, mivel nem kapta meg a börtönbehívót. „Az ítélet a kihirdetésekor még nem emelkedett jogerőre. Tekintettel arra, hogy a védő három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, nem is álltak fenn a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei” – mondta az ATV-nek Dezső Lili, a Pécsi Törvényszék szóvivője.

 

A hatóság elrendelte a kutya boncolását. Az anya később azt állította a rendőröknek, hogy egyedül követte el az állatkínzást. A híradók által megkérdezett ügyvéd elmondta, ha nem is ütött az elítélt férfi, attól még újabb bűncselekményt követett el.

„Szándékos bűncselekményt követett el, amit – mondjuk úgy – nem tétlenül szemlélt, hanem a jelenlétével valamilyen szinten erősítette az elkövetőben a szándékot, hiszen megakadályozhatta volna. Tehát ez egy bűnsegédi magatartás, ami miatt ugyanúgy felelősségre lehet vonni, mint az elkövetőt” – mondta a híradónak Meggyes Attila ügyvéd.

 

A rendőrség egyelőre még nem hallgatott ki senkit, így nyilatkozni sem kívántak.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Rodion Kutsaiev

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták
Érezni lehetett a teremben, hogy olvadoznak a szívek - annyira édes volt az álmos kiskutya!

86 kutya és több mint félszáz illegálisan tartott madár - Természetkárosítás miatt kell felelnie a gyulai férfinak 86 kutya és több mint félszáz illegálisan tartott madár - Természetkárosítás miatt kell felelnie a gyulai férfinak
Befejeződött a nyomozás a férfi ellen, aki több mint félszáz védett madarat tartott illegálisan gyulai telkén – mellettük további több mint 50 madarat és 86 különböző fajtájú kutyát is találtak a tanyán.

Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Bíróság elé állhat a csetényi férfi, akitől a Zirci Rendőrőrs egyenruhásai mentettek ki két lesoványodott kutyát nagyon rossz körülmények közül.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Önkéntesek jelentkezését várja az EVÁR Hírek - Címlapon
Önkéntesek jelentkezését várja az EVÁR
Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Hírek - Címlapon
Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez