A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét

2023. március 22., 17:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők. 

Harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és újabb kategóriákkal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal szerkesztőbizottsága az oktatási intézmények számára - írták.

 

Felhívták a figyelmet arra: az óvodák és általános iskolák mellett már bölcsődék, középiskolák és gyermekotthonok is jelentkezhetnek.

 

Az előző pályázatok sikerét mutatja, hogy egy év alatt megkétszereződött a versenyző intézmények száma, és tavaly országszerte már ötven általános iskola és 120 óvoda vált jogosulttá az Állatbarát általános iskola és az Állatbarát óvoda cím használatára egy éven keresztül - olvasható a közleményben.

 

 

Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére
Fotó: Unsplash - Annie Spratt

 

 

A pályázatra olyan magyarországi és határon túli magyar intézmények jelentkezését várják, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el.

 

A részletes pályázati feltételek az allatvedelemgyerekeknek.hu oldalon, a projektek fül alatt olvashatók.

 

A nyertesek a díjakat és okleveleket - immár hagyományosan - az Állatorvostudományi Egyetemen megrendezendő ünnepségen vehetik át Sótonyi Péter rektortól.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Annie Spratt

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az állataim nélkül soha! Az állataim nélkül soha!
Az utóbbi időben azonban ez a jelenség mintha felerősödött volna. Magam is számtalan állatos, állatvédős, állatmentős csoportnak vagyok a tagja. És bizony már naponta több ilyen posztot is látok, ahol „megváltozott életkörülményekre”, allergiára, egyéb betegségre, költözésre, stb. hivatkoznak a tulajdonosok.

Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére március 31-ig.

Újdonság a közoktatásban: Állatvédelmi Témahét indul decemberben Újdonság a közoktatásban: Állatvédelmi Témahét indul decemberben
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy Kormánybiztosi Titkársága szervezésében útjára indítják az Állatvédelmi Témahetet, mely az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál. Az Állatvédelmi Témahét fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter lesz.

Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát
Szeretetteljes golden retrieverek érkeztek a napokban a texasi tragédia helyszínére, ahol az érintetteknek segítenek túllépni a történteken.

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új kutya a családban – barátja lesz a réginek? Hírek - Címlapon
Új kutya a családban – barátja lesz a réginek?
Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Hírek - Címlapon
Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott