A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fél évet jósoltak a szívbeteg kölyöknek, de már az első szülinapját ünnepelte

2017. szeptember 04., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Honey, a csupaszív németjuhász az élő példa arra, hogy mi mindenre képes a szeretet gyógyító ereje. Ismerjétek meg csodálatos történetét!Veleszületett szívbetegsége miatt a kis németjuhásznak mindössze hat hónapot jósoltak az orvosai. Honey testvérével együtt éldegélt ideiglenes befogadójánál, bár fejlődésben meglehetősen elmaradt mellette, kölykös vidámsága mindenkit magával ragadott. Mikor Erica Mahnken meglátogatta, azonnal szívébe zárta a kiskutyát.

 

Honey állapotát ismerve elsőre ódzkodott az örökbefogadás gondolatától, ám ahogy belenézett csillogó szemeibe, egyszerűen elveszett. Tudta, hogy nem hagyhatja ott. 

 

Honey, a szívbeteg németjuhász kölyökkorában
Honey, a szívbeteg németjuhász kölyökkorában
Fotó: instagram.com/sweetlifeof_honey/

 

Az állatorvosok elmagyarázták neki, hogy Honey betegsége következtében a szívébe vezető aorta beszűkül. Ez olyan, mintha a locsolócső végét befognánk a hüvelykujjunkkal. A felhalmozódó nyomás folyamatosan roncsolja, míg végül teljesen tönkreteszi a szívet. Ám a hölgyet sokkal jobban elszomorította a gondolat, hogy az életvidám kölyöknek egy szoba fogságában kell töltenie napjait abban a kevéske időben, ami megadatik neki.

 

„Rossz érzés volt arra gondolni, hogy így élje le az életét, ezért magamhoz vettem, és egyszerűen hagytam, hogy élje a kölykök gondtalan életét.”

 

Erica szerette volna annyi élménnyel megajándékozni a kiskutyát, amennyi csak belefér idejükbe, így elkészítette Honey bakancslistáját, melynek minél több pontját szeretnék kipipálni.

 

A kis németjuhász a New York-i Rendőrség kiképzésén
A kis németjuhász a New York-i Rendőrség kiképzésén
Fotó: instagram.com/sweetlifeof_honey/

 

Honey járt a játszótéren, bolondozott a tengerparton, résztvett a New York-i Rendőrség kutyakiképzői programjának egy napján, utazott tűzoltóautóban és karácsony előtt a Mikulásnak is megsúgta kívánságait.

 

Honey a Mikulást is meglátogatta
Honey a Mikulást is meglátogatta
Fotó: instagram.com/sweetlifeof_honey/

 

Gyorsan szálltak a napok, szinte észre sem vették, és Honey betöltötte a hat hónapos kort. És még mindig életben volt! A szokásos kontrollon állatorvosai megdöbbenve állapították meg a javulást:

 

„Mikor első alkalommal megvizsgálták, azt hitték, az állatkórházat sem fogja majd elhagyni, olyan rossz állapotban volt. Most viszont teljesen le voltak nyűgözve! Annyit mondott az orvosunk, hogy egyetlen magyarázat lehet erre csupán: a szeretet. Honey egy igazi csoda – ő az élő példa arra, mi mindenre képes a szeretet gyógyító ereje."

 

Honey kutyapajtásai körében pihen
Honey kutyapajtásai körében pihen
Fotó: instagram.com/sweetlifeof_honey/

 

Honey május elején ünnepelte első születésnapját! Gazdái hatalmas bulit szerveztek a tiszteletére, finom kutyatortával és rengeteg játékkal lepték meg:

 

„Imádta a szülinapi tortáját és a party is nagyon tetszett neki! Hamar elfárad, így egész éjjel mélyen aludt, de szuperül sikerült a nap.”

 

A tervek szerint a segítőkutya vizsgát is letennék vele, melynek birtokában ellátogathatnának kórházban fekvő súlyos beteg gyermekekhez. Honey nemcsak a szívében rejlő végtelen szeretetet oszthatná meg velük, de azt is megmutathatná nekik, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is van remény. 

 

Hatalmas szülinapi bulit kapott a beteg kutya
Hatalmas szülinapi bulit kapott a beteg kutya
Fotó: instagram.com/sweetlifeof_honey/

 

Történetük remélhetőleg sok-sok leendő gazdira hat majd ösztönzőleg:

 

„Azt mondták nekem, hogy elment a maradék eszem is. Darabokra fog törni a szívem, de mégis annyira jó érzés! Ne toljatok el magatoktól egy kutyát pusztán azért, mert valamilyen betegséggel küzd. Ha én így cselekedtem volna, Honey talán már nem is lenne életben."

 

Nem tudni, mennyi idő adatik még meg a kedves németjuhásznak, de minden pillanatból igyekeznek kihozni a legtöbbet. Hosszú még az a bizonyos bakancslista, és gazdái szeretete is kimeríthetetlen forrásként szolgál a mindennapokban. 

 

Honey 11 hónapos lett
Honey 11 hónapos lett
Fotó: instagram.com/sweetlifeof_honey/

 

Forrás: instagram.com/sweetlifeof_honey/, thedodo.com
Indexkép forrás: instagram.com/sweetlifeof_honey/
Cikk első megjelenése: 2017. május 17.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Symba: sikeres címvédés a mestervizsgán - jöhet a világbajnokság! Hírek - Címlapon
Symba: sikeres címvédés a mestervizsgán - jöhet a világbajnokság!
Gyógyító szeretet - árva kismacskát fogadott örökbe a husky Hírek - Címlapon
Gyógyító szeretet - árva kismacskát fogadott örökbe a husky