A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gyógyító szeretet - árva kismacskát fogadott örökbe a husky

2017. szeptember 03., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Azt hitték, a csöppség nem éri meg a másnapot, ám ekkor olyasmi történt, amire nem számítottak. Olvassátok el a kiscica hihetetlen gyógyulásának történetét!



Rosie, a kiscica alig 3 hetes volt, amikor rátaláltak. Borzasztó állapotban, kiszáradva, súlyos betegen és magányosan várta a megváltó halált. Megmentői hazavitték, gondosak ellátták, de nem hitték, hogy valaha is felépül... Kicsiny testéből már elszállt az erő, apró szíve egyre gyengébben dobogott. Reménykedve várták, túléli-e az éjszakát. 

 

Lilo, a husky és a kicsi Rosie
Lilo, a husky és a kicsi Rosie
Fotó: instagram.com/lilothehusky/

 

A család kutyája, Lilo azonban hitt benne, és bebizonyította, hogy a szeretet gyógyító ereje csodákra képes! Magához vette Rosiet, saját kölykeként terelgette, vigyázta minden lépését. A szibériai huskynak soha nem voltak kölykei, ezért a gazdik meglepődve tapasztalták, hogy kedvencük anyai ösztöne a kismacska láttán előbújt: tisztogatta, dédelgette őt. Érezhette, hogy a kicsi segítségre szorul, így azt nyújtotta neki, amire a leginkább szüksége volt: szeretetet, melegséget és biztonságot.

 

Rosie és Lilo együtt is alszanak
Rosie és Lilo együtt is alszanak
Fotó: instagram.com/lilothehusky/

 

Rosie és pótmamája az első pillanattól kezdve szorosan kötődnek egymáshoz, elválaszthatatlanok. Egy hét szeretetteljes ápolásnak köszönhetően Rosie kinyitotta a szemét, és megtette első, esetlen lépéseit. Szép lassan erőre kapott, és nagyon jól érzi magát családjában. Lelkesen követi Lilot, még a parkban tett sétákra is örömmel elkíséri pótmamáját.

 

Lilo és Rosie - pótmama és örökbefogadott kicsinye
Lilo és Rosie - pótmama és örökbefogadott kicsinye
Fotó: instagram.com/lilothehusky/

 

Rosie és Lilo - sétálni is együtt járnak
Rosie és Lilo - sétálni is együtt járnak
Fotó: instagram.com/lilothehusky/


Az állatvilágban meglehetősen ritka, de előfordul a fajok közötti „örökbefogadás”. A kutya-macska barátság egyik csodálatos példája, amikor az egyik faj felnőtt példánya a másik faj kicsinyét szárnyai alá veszi. Bár a kutatások szerint a kettejük közötti ellentét az ősidőkre nyúlik vissza, ma már a legtöbb otthonban harmóniában élnek egymással a kutyák és a macskák. Rosie szívmelengető fényképei is hűen tükrözik ezt.

 

Rosie, Lilo és barátaik
Rosie, Lilo és barátaik
Fotó: instagram.com/lilothehusky/

 

Rosie és husky barátai
Rosie és husky barátai
Fotó: instagram.com/lilothehusky/

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: instagram.com/lilothehusky/
Cikk első megjelenése: 2015. október 31.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fél évet jósoltak a szívbeteg kölyöknek, de már az első szülinapját ünnepelte Hírek - Címlapon
Fél évet jósoltak a szívbeteg kölyöknek, de már az első szülinapját ünnepelte
Bezártság, magány, bizonytalanság - Kutyák az autóban Hírek - Címlapon
Bezártság, magány, bizonytalanság - Kutyák az autóban