A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie

2023. március 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét. 

Néhány hetes volt csupán, amikor egy állatbarát rátalált az utcán, és bevitte a menhelyre. Az aprócska kölyök tündéri pofijáról azonban mély szomorúság sugárzott. Szeretett volna szaladgálni, játszani, de képtelen volt rá... Hátsó lábait maga után húzva igyekezett odajutni az emberekhez, hogy megsimogassák.

 

Az állatorvosi vizsgálatok nem voltak biztatóak: Pumpkin gerince és mindkét hátsó lába eltört. Szívszorító volt a gondolat, hogy ez a csöpp kiskutya segítség nélkül sohasem fog tudni járni.

 

 

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
Fotó: mirror.co.uk

 

 

Ám élni akarása felülmúlta a várakozásokat: miután helyretették a töréseket a lábaiban, egy kedves család azonnal jelentkezett érte. Pumpkin története annyira meghatotta őket, hogy úgy döntöttek, örökbefogadják, és mindenben segítik, hogy fogyatékossága ellenére is szép életet élhessen. Beszereztek számára egy szuper kis kutyakocsit, amit persze időről-időre nagyobbra kellett cserélni, ahogy Pumpkin cseperedett.

 

„Teljesen megváltoztatta az életünket. Egy jókedvű, boldog kutyust kaptunk személyében, akiben hatalmas elszántság rejlik. Semmi sem tarthatja vissza attól, ha valamit szeretne elérni. Kalandosan telnek a mindennapjaink” - mesélte egy interjúban Tammie Fox, a gazdi. 

 

 

Alfie, a mozgássérült mopsz is kapott egy kutyakocsit
Alfie, a mozgássérült mopsz is kapott egy kutyakocsit
Fotó: Facebook/Pumpkin & Friends Charity 1199484

 

 

Pumpkin állhatatossága, és lelkes optimizmusa az első pillanattól fogva magával ragadta családját. Már akkor elkezdtek gondolkodni azon, hogyan segíthetnének a hozzá hasonló kutyáknak. Így jött létre a Pumpkin & Friends Charity, vagyis a "Pumpkin és Barátai Jótékonysági Szervezet", mely kifejezetten mozgássérült ebek számára gyűjt adományokat. 

 

A befolyó összegekből kutyakocsikat vásárolnak a rászoruló kutyusoknak, a járgányok természetesen egyedi igényekre szabva készülnek el. Eddig 110 kutyusnak adhatták vissza újra a járás örömét, kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

 

 

Luna, a háromlábú kutya speciális, négykerekű kutyakocsit kapott adományba
Luna, a háromlábú kutya speciális, négykerekű kutyakocsit kapott adományba
Fotó: Facebook/Pumpkin & Friends Charity 1199484

 

 

Tekintve, hogy Pumpkin még csak egy éves, és a kutyakocsik ára igencsak magasra rúg Angliában, ez a szám már önmagában is elképesztő. Hát még a jószívű emberek segítőkészsége, hiszen egyedül az adományaiknak köszönhető, hogy már ilyen sok kutyán tudtak segíteni.

 

Itt van például Kassie, aki a napokban ünnepelte 13. születésnapját, és boldogan száguld kerekein. Gazdáival együtt rettentően hálás Pumpkinnak, hiszen ahelyett, hogy a fekhelyén búslakodna álló nap, újra mozoghat önállóan, és már alig várja a sétákat!

 

 

@kassiethegsd

 

♬ Walking On Sunshine (25th Anniversary) [2010 Remaster] - Katrina And The Waves

 

 

A kis Westie egyébként a terápiás kutya vizsgát is letette, és örömmel látogat el kórházakba, iskolákba és idősotthonokba, hogy megossza történetét az emberekkel. Kedvessége, odaadása és a segítségnyújtás melletti elkötelezettsége nap mint nap megolvasztja a szíveket, és arra ösztönöz, hogy mi is segítsünk, ahol csak tudunk

 

„Mióta Pumpkin velünk van, és elindítottuk az adománygyűjtést, teljesen megváltozott az életszemléletünk. A mozgássérült kutyák egyszerűen lenyűgözőek, és folyamatosan inspirálnak minket. A szenvedélyemmé vált ez az ügy, és szeretném megmutatni a világnak, hogy ők is ugyanúgy megérdemlik az életet, a jó életet. A fogyatékosság nem halálos ítélet” - tette hozzá Fox remélve, hogy még több száz kutyus pofijára csalhatnak örömteli mosolyt a kutyakocsiknak hála.

 

Álljon itt egy újabb videó bizonyítékként!

 

 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: mirror.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre
Egy friss tanulmányból az is kiderül, melyek ezek a fajták.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait Hírek - Címlapon
A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait
Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él Hírek - Címlapon
Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él