A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie

2023. március 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét. 

Néhány hetes volt csupán, amikor egy állatbarát rátalált az utcán, és bevitte a menhelyre. Az aprócska kölyök tündéri pofijáról azonban mély szomorúság sugárzott. Szeretett volna szaladgálni, játszani, de képtelen volt rá... Hátsó lábait maga után húzva igyekezett odajutni az emberekhez, hogy megsimogassák.

 

Az állatorvosi vizsgálatok nem voltak biztatóak: Pumpkin gerince és mindkét hátsó lába eltört. Szívszorító volt a gondolat, hogy ez a csöpp kiskutya segítség nélkül sohasem fog tudni járni.

 

 

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
Fotó: mirror.co.uk

 

 

Ám élni akarása felülmúlta a várakozásokat: miután helyretették a töréseket a lábaiban, egy kedves család azonnal jelentkezett érte. Pumpkin története annyira meghatotta őket, hogy úgy döntöttek, örökbefogadják, és mindenben segítik, hogy fogyatékossága ellenére is szép életet élhessen. Beszereztek számára egy szuper kis kutyakocsit, amit persze időről-időre nagyobbra kellett cserélni, ahogy Pumpkin cseperedett.

 

„Teljesen megváltoztatta az életünket. Egy jókedvű, boldog kutyust kaptunk személyében, akiben hatalmas elszántság rejlik. Semmi sem tarthatja vissza attól, ha valamit szeretne elérni. Kalandosan telnek a mindennapjaink” - mesélte egy interjúban Tammie Fox, a gazdi. 

 

 

Alfie, a mozgássérült mopsz is kapott egy kutyakocsit
Alfie, a mozgássérült mopsz is kapott egy kutyakocsit
Fotó: Facebook/Pumpkin & Friends Charity 1199484

 

 

Pumpkin állhatatossága, és lelkes optimizmusa az első pillanattól fogva magával ragadta családját. Már akkor elkezdtek gondolkodni azon, hogyan segíthetnének a hozzá hasonló kutyáknak. Így jött létre a Pumpkin & Friends Charity, vagyis a "Pumpkin és Barátai Jótékonysági Szervezet", mely kifejezetten mozgássérült ebek számára gyűjt adományokat. 

 

A befolyó összegekből kutyakocsikat vásárolnak a rászoruló kutyusoknak, a járgányok természetesen egyedi igényekre szabva készülnek el. Eddig 110 kutyusnak adhatták vissza újra a járás örömét, kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

 

 

Luna, a háromlábú kutya speciális, négykerekű kutyakocsit kapott adományba
Luna, a háromlábú kutya speciális, négykerekű kutyakocsit kapott adományba
Fotó: Facebook/Pumpkin & Friends Charity 1199484

 

 

Tekintve, hogy Pumpkin még csak egy éves, és a kutyakocsik ára igencsak magasra rúg Angliában, ez a szám már önmagában is elképesztő. Hát még a jószívű emberek segítőkészsége, hiszen egyedül az adományaiknak köszönhető, hogy már ilyen sok kutyán tudtak segíteni.

 

Itt van például Kassie, aki a napokban ünnepelte 13. születésnapját, és boldogan száguld kerekein. Gazdáival együtt rettentően hálás Pumpkinnak, hiszen ahelyett, hogy a fekhelyén búslakodna álló nap, újra mozoghat önállóan, és már alig várja a sétákat!

 

 

@kassiethegsd

 

♬ Walking On Sunshine (25th Anniversary) [2010 Remaster] - Katrina And The Waves

 

 

A kis Westie egyébként a terápiás kutya vizsgát is letette, és örömmel látogat el kórházakba, iskolákba és idősotthonokba, hogy megossza történetét az emberekkel. Kedvessége, odaadása és a segítségnyújtás melletti elkötelezettsége nap mint nap megolvasztja a szíveket, és arra ösztönöz, hogy mi is segítsünk, ahol csak tudunk

 

„Mióta Pumpkin velünk van, és elindítottuk az adománygyűjtést, teljesen megváltozott az életszemléletünk. A mozgássérült kutyák egyszerűen lenyűgözőek, és folyamatosan inspirálnak minket. A szenvedélyemmé vált ez az ügy, és szeretném megmutatni a világnak, hogy ők is ugyanúgy megérdemlik az életet, a jó életet. A fogyatékosság nem halálos ítélet” - tette hozzá Fox remélve, hogy még több száz kutyus pofijára csalhatnak örömteli mosolyt a kutyakocsiknak hála.

 

Álljon itt egy újabb videó bizonyítékként!

 

 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: mirror.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány
Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját
Piciny történet arról, hogy egy apró cselekedetünkkel is szebbé tehetjük a világot valaki számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait Hírek - Címlapon
A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait
Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él Hírek - Címlapon
Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él